Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, kuşbaşı, lokmalar, süpriz

Kuşbaşı Etli Süpriz Lokmalar

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşbaşı Etli Süpriz Lokmalar



hamur işi lokma tarifleri - etli hamurişleri
Malzemeler:


* 250 g kusbasi et (tavla zari kadar dogranmis, ben kuzu kullandim)

* 1 adet orta boy sogan (ince dogranmis)

* 2 adet domates (kabuklari soyulmus ve tavla zari kadar dogranmis)

* 1 adet kare milfoy hamuru

* 3 - 4 yk rendelenmis kasar

* 1 yumurtanin sarisi

* 2 - 3 yk sivi yag

* Tuz, karabiber


Yapilisi:


1 Minik dogranmis etleri bir tavada saldiklari suyu cekinceye kadarpisirin, sivi yagi ve soganlari ekleyip kisik ateste soganlar pembelesinceye kadar kavurun Domatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyip domatesler yumusayincaya kadar kavurmaya devam edin Sogumasi icin bir kenarda bekletin

2 Milfoy hamurlarini merdane ile biraz inceltin ve 3 serit halinde kesin Hazirladiginiz etli icten birer tatli kasigi kadar (ya da daha az) hamurun ortasina yerlestirin ve fotograftaki gibi kapatin Iki ucunudan tutarak seker paketi gibi ters yonlere dogru sarin






3 Hazirladiginiz borekleri tepsiye araliklarla dizin ve uzerine yumurta sarisini surun 180 derecedeki firinda borekler kizarincaya kadar pisirin, sicak veya ilik servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.