![]() |
Çulluk kızartma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çulluk kızartmaİÇİ: 6 adet çulluk 3 çulluğun içleri 60 gr sadeyağ yada margarin 60 gr çiçek yağı (3 çorba kaşığı) ( 3 çorba kaş ![]() 1 ![]() KIZARTMAK İÇİN: 1 ![]() 6 yada 12 dilim ekmek Tuz 80 gr çiçek yağı (4 çorba kaş ![]() 1- Serince bir yerde 2-3 gün bekletildikten sonra, tüyleri yolunmuş ve tütsülenmiş (şekil 1,2) 6 adet çulluğun gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla kestikten sonra buradan içeriye parmak sokmak suretiyle hayvanların içlerini çıkarmalı ve içlerinden çıkan yürek ciğer ve bağırsakları sonradan kullanmak üzere bir tarafa bırakılmalıdır ![]() 2- Çullukları, içine rahatça alabilecek küçük bir tepsi,ya da bir tencereye 3 silme çorba kaşığı sadeyağ ,ya da margarin ile içlerini çıkartmış olduğumuz çullukların bir tarafları iyice pembeleştikten sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle bunları çok kızgın fırında 18-22 dakika arasında kızarmaya bırakmalıdır ![]() 3- Kuşlar pişmekte iken, diğer taraftan da küçük bir kaba 3 silme çorba kaşığı çiçek yağı koyarak kızdırmalı,sonra da kızdırılmış bu yağa,bir tarafa ayırmış olduğumuz ciğer ve bağırsaklarla 1 kahve kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı da tuz koyarak, arada bir karıştırmak suretiyle bunları 8 dakika kadar sote etmeli, sonra kabı ateşten alarak, çatalla üstlerine iyice bastırmak suretiyle içleri ezmelidir ![]() 4- Sonra, ezmiş olduğumuz bu içleri, kenar kabukları çıkarılmış ve aşağı yukarı 4 santim en 6 santim boy ve yarım santim inceliğinde dilimlere kesilmiş ve her iki tarafları da nar gibi oluncaya kadar 4silme çorba kaşığı çiçek yağında kızartılmış 6,ya da 12 dilim kızarmış ekmeklerin üstlerine tereyağı sürer gibi eşit bir surette bu içleri sürmeli ve üstlerine iç sürülmüş bu kızarmış ekmekleri servis tabağına yerleştirdikten sonra, pişir olduğumuz kuşlar, birer ya da ortalarından ikiye kesilmiş olarak kızartılmış ekmeklerin üstlerine oturtmalıdır ![]() 5- Kuşların içinde piştiği kızartma yağına da bir buçuk kahve fincanı su koyarak, kuvvetli ateşte kabı kazırcasına karıştırarak, bu konyaklı ve yağlı suda, ancak bir taşım kaynatmalı ve salçalığa alarak, çullukları yanında salçası olduğu halde servis yapmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|