Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
holmes, kuyrukluyıldızı

Holmes Kuyrukluyıldızı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Holmes Kuyrukluyıldızı

Perseus Takımyıldızındaki kuyrukluyıldız, bir anlamda patlayarak son günlerde Jüpiter büyüklüğüne erişti Akşam Güneş battıktan sonra, batı yönünde görülebiliyor
Bu tür “patlayan” kurukluyıldızların, kaşar peyniri benzeri gözenekli bir yapıda olduğu, bu gözeneklerden birinin çökmesi ile de, buzlu kuyrukluyıldız malzemesinin kilometrelerce kare bir alana yayılacak biçimde dışarıya atıldığı ve böylece de kuyrukluyıldız etrafında bir bulut oluşturduğu düşünülüyor Benzer bir durum, 1892 yılında, İngiliz gökbilimci Edwin Holmes tarafından, bir kuyrukluyıldız keşfi sırasında gözlenmiş 17P/Holmes kuyrukluyıldızı ise, bu konuda ikinci örnek
Fotoğrafta, 29 Ekim 2007 gecesi saat 01:18‘de, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevinde, Panasonic DMC-TZ1 dijital fotoğraf makinası ile çekilen görüntü var Poz süresi 60 saniye Görüntüde, kuyrukluyıldız mavi bir cisim olarak görülüyor
Fotoğrafın çekildiği sırada hava çok iyi değildi Bir miktar ince bulut geçişleri ve rüzgar vardı Atmosferin kalitesi sağda görülen Ay’dan da anlaşılabilir Solda, TUG-RTT150 binası görülüyor

Holmes Kuyruklu Yıldızı, herhangi bir yardımcı araç kullanmayan çıplak gözler için etkileyici bir manzara olmaya devam ediyor Kuyruklu yıldızın parlaklığı yalnızca biraz azaldı ve artık yıldız ve gezegenlerden daha büyük bir açısal büyüklüğe sahip olduğu açıkça görülebiliyor Gökyüzü fotoğrafçıları, ayrıca geçtiğimiz hafta içerisinde kuyruklu yıldızın saçının belirgin bir biçimde yeşil bir görünüme büründüğünü fark ettiler İspanya'da çekilmiş üç sayısal pozun birleştirilmesinden oluşan yukarıdaki resimde, 17P/Holmes Kuyruklu Yıldızı'nın şimdi de bir kuyruk edindiği görülüyor Mavi iyon kuyruğu, Holmes Kuyruklu Yıldızı'nın saçındaki iyonlara çarpıp, onları Güneş'ten uzağa doğru ittiren güneş rüzgârıyla oluşuyor Holmes Kuyruklu Yıldızı, yalnızca iki hafta önce başlayan beklenmedik ve etkileyici bir parlaklık artışına uğradı Holmes Kuyruklu Yıldızı'nın kuyruğunda görülebilen ayrıntılar, bu etkileyici parlaklık artışına yol açan gaz ve toz patlamasının halen devam etmekte olan karmaşık bir olay olduğuna işaret ediyor Holmes Kuyruklu Yıldızı önümüzdeki ay içerisinde gökyüzünde çok az bir miktar ilerleyecek

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com