Hafızayı Açma Duası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hafızayı Açma DuasıHAFIZAYI AÇMA DUASI Hz İbnu Abbas (ra) anlatıyor: “Hz Ali İbnu Ebi Talib (ra) Resulullah (as)'a; “Ya Resulullah! Kur’an göğsümde durmayıp gidiyor (Ondan ezberlediklerimi hemen unutuveriyorum) ” dedi Resulullah (asm) da ona şu cevabı verdi: “(Bu meselede) ALLAH’ın sana faydalı kılacağı ve (öğrettiğin vakit) öğrettiğin kişinin de istifade edeceği sözler öğreteyim mi?” Hz Ali (ra); “Evet, annem-babam sana feda olsun bana öğret!” dedi Bunun üzerine Hz Resulullah (as), şu tavsiyede bulundu: “Cuma gecesi (perşembeyi cumaya bağlayan gece) olunca, dört rekât namaz kıl Birinci rekâtta Fatiha ile Ya-Sin Suresini, ikinci rekatta Fatiha ile Duhan Suresini, üçüncü rekatta Fatiha ile Ha-Mim Tenzilü-Secdeyi (Fussilet Suresi) , dördüncü rekâtta ise Fatiha ile Tebareke’l Mufassal’ı (Mülk Suresi) oku Teşehhüdü bitirdiğinde de ALLAH’a hamd et, ona senada bulun, peygamberlere (aleyhimusselam) salât oku ve müminler için istiğfar etSonra da şu duayı oku: ??????????? ?????????? ???????? ??????????? ???????? ??? ????????????? ???????????? ???? ???? ??????????? ?????? ?????????? ???????????? ?????? ????????? ????? ????????? ?????? ??????????? ??????? ???????????? ??????????? ??? ?????????? ?????????????? ??????????? ??????? ??? ??????? ?????????? ??? ?????? ??? ???????? ??????????? ??????? ???????? ???? ???????? ??????? ?????? ????????? ????? ??????????? ???????????? ???? ?????????? ????? ????????? ??????? ????????? ?????? ???????????? ???? ????????? ???????????? ???????? ?? ???????? ???? ????????? ?? ????????? ???? ???? ???????? ?? ???????? ???? ??????? ?? ???????????? ???? ??????? ?? ???????????? ????? ?????? ?? ?????????? ???????? ??????? ??? ?????????? ????? ????????? ???????? ????? ????????? ???? ????? ?????? MANASI: “ALLAH’ım! Beni hayatta baki kıldığın müddetçe ebediyen günahları terkettirerek bana merhamet eyle Bana faydası olmayan şeylere teşebbüsüm sebebiyle bana rahmet et Seni benden razı kılacak şeylere güzel bakmamı bana nasip et Ey semâvât ve arzın yaratıcısı olan celâl, ikram ve dil uzatılamayan izzetin sahibi olan ALLAH’ım! Ya ALLAH! Ya Rahman! Celâlin hakkı için, yüzün nuru hakkı için kitabını bana öğrettiğin gibi hıfzına da kalbimi icbar et Seni benden razı kılacak şekilde okumamı nasip et Senden, kitabınla gözlerimi nurlandırmanı, dilimi açmanı, onunla kalbimdeki üzüntüleri gidermeni, göğsümü ferahlatmanı, bedenime onunla amel ettirmeni, bana bunu yapmam için güç vermeni ve bunun için bana yardım etmeni istiyorum Çünkü hayrı işlemekte bana ancak sen yardım edersin, beni ona ancak sen muvaffak kılarsın” üç, beş veya yedi Cuma yap! ALLAH’ın izniyle onu artık ezberleyebileceksin (Bu duayı yapan) Hiçbir mü'min (icabetten) mahrum kalmadı” (İbn-u Abbas der ki) “Ali, yedi Cuma sonra Hz Resulullah (as) ’a gelerek Kur’an ve hadisleri artık ezberleyebildiğini haber verdi Hz Resulullah (as) da ona şöyle dedi: “Ka’be’nin Rabbine and olsun ki, sen müminsin (Bütün müminlere icabet edildiği gibi, sana da icabet edilmiştir) [b][/i] Gençler mühimmat gibi harcanıyor |
|