Tavuklu Patlıcan Kebabı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Patlıcan Kebabı500 gr tavuk kalçası (kemiksiz) 3 adet patlıcan 2 adet domates 4 adet sivri biber 5 su bardağı su 1 adet soğankızartmak için:yağ sos için:1 çorba k domates salçası 1 çorba k biber salçası tuz (bi tutam) karabiber (bi tutam) ilk önce patlıcanları şeritli şekilde soyup verevli şekilde (yanlamasına)doğruycaz doğradığımız patlıcanları yağda kızartıcaz biberleri ortadan yarıp çekirdeğini çıkartıp biberleride kızartıcaz kızarttıklarımızı bir kenara koyucaz ve tavuğu pişiricez tavuğu doğrayıp tabağa koyalımufak bir tencerede yemeklik doğradığımız soğanları yağda pembeleşene kadar kavuralım üzerine tavukları ekleyip 10 dk kavuralım kavurduktan sonra üzerine salçaları ekleyip 5 dk daha kavuralımdaha sonra suyu ilave edelim tuz ve karabiberi ilave edip 25-30 dk kaynatalımkaynadıktan sonra bir fırın tepsisine ati koyup üzerine patlıcanları yayalım patlıcanın üzerine biberleri koyalım en üste halka şeklinde doğradığımız domatesleri serelim daha sonra 200 derecedeki fırına verir domateslerin üzeri kızarıncaya kadar pişirelimpiştikten sonra fırından alıp tabaklara servis edelim AFİYET OLSUN |
|