Beni Nasıl Uyutacağını Biliyor musun Anne |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beni Nasıl Uyutacağını Biliyor musun AnneBeni Nasıl Uyutacağını Biliyor musun Anne çocuğu uyutmak - çocuğu uykuya hazırlamak - çocuğun uyku odasının özellikleri - çocuk için sağlıklı uyku ortamı Canım anneciğim ,canım babacığım Sizinle bugün uyku saatlerim hakkında konuşmak istiyorum Akşamlari yemeğimi yedikten sonra sizinle beraber olmak, sohbetlerinize katılmak, oyuncaklarımla oynamak ,bazen hareketli tv reklamlarını seyretmek o kadar çok hoşuma gidiyor ki inanın hiç aklıma yatmak gelmiyor Kimsenin olmadığı bir odada bu güzellikleri bırakıp yatmak Aslında uykuda benim için çok önemliymiş ,benim yaşimdakilerin günde ortalama 10 saat uyuması gerekiyormuş Fakat bunun için şöyle birşeyler yapsak nasıl olur? Mesela yatma saatime beni alıştırsanız; pijamalarımı birlikte giysek, ayaklarımı yıkamaya, dişlerimi fırçalamaya birlikte gitsek şarkılar söyleyerek Sonra „odana git ve yat“ gibi soğuk bir emir cümlesindense, benim yanıma ya da yanımdaki yatağa yatsanız ,hiç olmazsa biriniz bana masal anlatsanız(bunu dönüşümlü yaparsanız inanın çok daha mutlu olurum ama birşeyler öğrenebileceğim masallar /hikayeler olsun Yatmadan önceki duamızı birlikte etsek Bu arada odamın ışığını kapatsanız da (çünkü çok aydınlık olunca uykuya dalmakta zorlanıyorum ) küçük bir ışık yansa ,çünkü karanlık bir odada uyanınca tedirgin oluyorum bazen Yanıma yatamadığınız zamanlarda ise değişik bir önerim var size:Hani dvd de severek dinlediğim müzikler varya beni onlarla başbaşa bırakabilirsinizBöylece uykuyu sevdiğim bir etkinlikle birleştirmiş olurum Özetle canım anneciğim ve babacığım, başlarda gönlümü yapmak icin belki biraz uğraşacaksınız ama ben çok çabuk öğreniyorum güzel davranışları devam ettirmeyi Emin olun en kısa zamanda uyumak da en sevdiğim şeyler arasında olacaktır Unutmayın sizleri çok seviyorum ve sizin de benim iyiliğim için pek çok şeye katlanacağınızdan eminim Sevgilerle Babasının çiçeği,annesinin balı , biricik yavrunuz |
|