Bebekler İçin Ninniler |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bebekler İçin NinnilerBebek ninnileri Bebekler için söylenen ninniler Dandını dandını dastana Danalar girmiş bostana Kov bostancı danayı Yemesin lahanayı Eee Eee eee eee huu huu huu huu Uyusun da büyüsün ninni Tıpış tıpış yürüsün ninni E bebeğim eee E bebeğim eee Dandını dandını danalı bebek, elleri kolları kınalı bebek, neden yaya yürürsün, köleli, dadılı, lalalı bebek Dandını dandını danadan, bir ay doğmuş anadan, bağışlasın yaradan, eksilmesin aradan Benim annem, güzel annem Beni al kollarına Kucağında okşa beni Bana ninniler söyle Dandını, dandını, dastana Danalar girmiş bostana Kov bostancı danayı Yemesin bostanları E,E,E,E E Bebeğime Çekilin yoldan oğlum gelecek Sağına soluna altın saçacak Ninni de yavrum, ninni Uyusun da büyüsün, ninni Horoz öter uzun uzun Dün geceden uykusuzum Uyusana iki gözüm Ninni yavrum ninni Ninni dedim uyuttum Hopla dedim büyüttüm Her derdimi unuttum Uyusun bebeciğim, ninni Sensin canim yazim kisim Benim sirin nazli kusum Sana sevgi ucurmusum Uyu ninni uyu ninni Bilirim ne cok dusun var Cicek cicek opusun var Bir gul gibi gulusun var Uyu ninni uyu ninni Kovan kovan balin olsun Bin cicekli dalin olsun Denizlerde salin olsun Uyu ninni uyu ninni Gozlerin akip gidiyor Uykulara gul seriyor Ruyalar seni bekliyor Uyu ninni uyu ninni Yaylaların yoğurdu Bu güzeli hangi ana doğurdu Bu güzeli doğuran ana Balılan mı yoğurdu Hu, huu, huuu kuşu Ben çıkamam yokuşu Çalılıklar yuvası Mama getirir bebeğimin babası/anası E, e, eeeeeeee, e Ninni benim yavruma ninni Dandini dandini dastana Kuzular girdi bostana Kov bostancı danaları Yemesin mamaları E, e, eeeeeeee, e Ninni benim yavruma ninni Uyusun da büyüsün niiiiiiiinnniii Tipis tipis yürüsün niiiiiiiinnniii Asmaya kurdum salıncak Eline de verdim oyuncak Yine de uyumadı gitti Şu küçücük yumurcak ----------------------------------- Ay ay desem yaraşır Ne güzel oyunlar Uyusun canım, ninni! Ninnilerle yatırdım Uykulara batırdım Eğer uykun gelmezse Satın aldım getirdim Ninniyi koydum tavaya Hopladı gitti havaya Benim de yavrum uyuyup, Hemen gidecek halaya! Uyumazsan gidemezsin Sen uyu, ben sana ninni söyleyeyim Uyu da gör sen anneni rüyanda Gör bak neler vardır dünyada |
|