Yalınayak Umutların Ülkesi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalınayak Umutların ÜlkesiKitap AdıYalınayak Umutların Ülkesi Yazar:Mesut Yekta Gündüz Kitabevi / Ank; Kitaptan bütün rüyalarımın başrolüsün sen kırık düşlerimin tamircisi çöl sıcağında bir yudum su ve fırtınalı gecelerimde barınağımsın çünkü hesap işlemez aşka bir bedene iki can sığdırma çabası bu ben karlar altındayken sen üşüyeceksin bir dikene bastığında benden ah işiteceksin köklerim sende filizlenecek ben yanacağım sen tüteceksin sal ordularını üstüme senin kelepçelerin benim kelebeklerim var rüyalarim en az senin kabusların kadar bilenmiş ustura gibiyim kanatmazsam eğer namlularını şakağımda adam değilim haydi durma tam alnımın ortasına nişan al düşersem namerdim ey hayat gürleştir dörtyanımı saran ateş çemberini daha iyi anlıyorum şimdi ateş çemberinde kendini sokan akrebin çaresizliğini hayat bu şarkılar susabilir ansızın ve sessizlik konuşmaya başlar ateş sönertutuşur su okyanuslar tükenir durmadan ellerim arar seni gözlerimde patlamaya hazır kaç volkan kaç düş var seninle yaşamayı bekleyen ya soğursa yüreğindeki ateş ne olur çatlarsa orta yerinden sevda yaz sıcağındaki toprak gibi susuz ve çorak kalırsa aşk dediğin gecenin bir zifiri kuytusunda yaralı bir kuş gibi çırpınmaktır tüm kelimeler taşınmış başka kentlere en konuşkan dillerde binbir düğüm kalemler grevde sanki hakkı verilmediği için aşk dediğin gülüm çaresizliğin doruğuna çıkmak eritip kendini mürekkep niyetine işte böyle kağıda akıtmaktır nicedir yol verdik sevdalara aynalar bile korkar oldu yüzümüzdeki manayı yansıtmaktan yalnızlıĝımı çalma benden vaveyla sessizliĝimi koparma benden dudaklarım titrek anarken adını bir çift pranga düşer ayaklarıma buhranlar sarar da dört yanımı sen tutsaklıĝıma aĝlarsın ben se senin yokluĝuna |
|