|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
amacı, başarılı, ile, karşısındaki, kdv, kurumlar, okutulmasının, olarak, reklam, vergisi, ücretsiz, yeri, öğrencilerin |
![]() |
Reklam Amacı İle Başarılı Öğrencilerin Ücretsiz Olarak Okutulmasının KDV ve Kurumlar Vergisi Karşısındaki Yeri Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Reklam Amacı İle Başarılı Öğrencilerin Ücretsiz Olarak Okutulmasının KDV ve Kurumlar Vergisi Karşısındaki Yeri Nedir?Soru: Reklam Amacı İle Başarılı Öğrencilerin Ücretsiz Olarak Okutulmasının KDV ve Kurumlar Vergisi Karşısındaki Yeri Nedir? Cevap: Özel öğretim kurumlarında başarılı öğrencilerin ücretsiz olarak okutulması mümkündür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gelir/Kurumlar vergisi açısından ise, öğrencilerden alınması gerektiği halde alınmayan eğitim öğretim bedelleri bir taraftan gelir olarak kaydedilmesi gerekirken diğer taraftan da reklam gideri olarak muhasebeleştirilebilecektir ![]() ![]() ![]() Konuya ilişkin muhasebe kaydı da aşağıda belirtildiği gibi olmalıdır ![]() Uygulama: (X) Özel okulu başarılı gördüğü bir öğrenciyi ücretsiz okutmaya karar vermiştir ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------/--------------------------------------------------- 760 Pazarlama Satış ve Dağıtım Giderleri 5 ![]() 600 Yurt İçi Satışlar 5 ![]() 391 Hesaplanan KDV 900 --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ancak, bilindiği gibi KDV Kanununun 58 ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------/------------------------------------------------ 901 Borçlu Nazım Hesaplar 900 902 Alacaklı Nazım Hesaplar 900 Tam ücretsiz okutulan başarılı öğrencilerin ücret tutarlarının KDV’lerinin KKEG olarak dikkate alınması --------------------------------------------------------------------------------------------------- Koray ATEŞ SMMM-E ![]() Akdeniz Denetim YMM Ltd ![]() ![]()
![]() |
|