Çocuğa Dini Eğitim Nasıl Verilmeli |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuğa Dini Eğitim Nasıl VerilmeliÇocuğa Dini Eğitim Nasıl Verilmeli Sual: Küçük çocuklara dinimizi nasıl sevdirebilir, nasıl terbiye edebiliriz? CEVAP Bunu yap, şunu yapma demek yerine, örnek olmak gerekir Lisan-ı hâl, lisan-ı kalden entaktır Yani insanın hâl ve hareketi, sözünden daha etkili olur Kendimiz, hal ve hareketlerimizle güzel örnek olursak, yarı yarıya bu işi başarmış sayılırız Daha sonra, Peygamber efendimizin, Eshab-ı kiramın, din büyüklerinin, Evliyânın sevgisini aşılamalıdır Bu sevgi verilirse, onların ismini söyleyerek Allahü teâlâyı anlatmak, dinimizin emir ve yasaklarına alıştırmak kolay olur İnsan, sevdiğine benzemek ister; insan, sevdiğinin sözlerine uyar Büyükler, talebelerine, önce namazdan, oruçtan, haramlardan bahsetmezlerdi Mesela, İmam-ı Rabbani hazretlerini, kendi hocalarını anlatırlar, bu büyükleri sevdirirlerdi Ondan sonra, bunlar; karada, denizde, havada yani her yerde namazı, dinimin emir ve yasaklarını düşünürlerdi Büyüklerin sevgisi, her derde ilaç gibidir Onların sevgisi ve bereketi ile dinimize uymak çok kolay olur |
|