Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
annesi, bilgi, engelli, hakkında, olmak, suç

Engelli annesi olmak suç mu? hakkında bilgi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Engelli annesi olmak suç mu? hakkında bilgi

Kucağınıza aldığınız bebeğinizin engelli olduğunuzu öğrendiniz Ancak bu hazırlıksız dönemi nasıl atlatacağınızı bilmiyor musunuz

Doğum yaklaştı Heyacanlısınız Ve beklenen minik konuk dünyaya geldi Bebeğinizi kucağınıza alırken engelli çocuk olarak dünyaya geldiğini öğrendiniz Ne yapardınız

Özel eğitim uzmanı Sema Yıldız, engelli çocuk sahibi olduğunu öğrenenen anne ve babaların bu süreci nasıl atlatacılarına ilişkin çarpıcı uyarılarda bulundu:

İşte o uyarılar:

Araştırmalara göre, engelli çocuk sahibi ailelerin profili dikkat çekici Ailelerin yüzde 378’i kendilerini ‘suçlu’ hissediyor, yüzde 79,7’si ‘psikolojik sorun’ yaşıyor

Önemli bir kısmında eşler arasında tartışmalar yayanıyor En büyük tramvayı anne yaşıyor Ve anne önce kendisini suçlamaya başlıyor

Çocuğunuz down sendromlu ya da otistik ya da fiziksel özürlü olarak dünyaya gelmiş olmasını bu sorularla geçirmemek gerekir Bu dönemi ‘neden ben’, ‘ne suç işledim’ gibi suçluluk duygularından uzaklaşarak atlatabilirsiniz

Gerekirse bir psikologdan yardım alın Durumu kabullenin ve bebeğinizi bağrınıza basın

Çocuğunuzdan yapabileceklerinden fazlasını istememeliyiz Doğrusu, çocuğumuzu, yapabildikleriyle değerlendirmek

Gösterdiği gelişmelerden mutlu olduğunuzu ona sık sık hissettirin Çocuğunuzu sık sık motive edin

Çevrenizdekilerin ‘ çocuğunuz engelli mi’, ‘nasıl oldu’, Allah sabır versin’ gibi tepkilere kulak asmayın Bu nedenle çocuğunuzu çevreden soyutlamayın

Doğrusu, kimseye açıklama yapmadan çocuğunuzun bir an önce gerçek hayatın içine katılması

Çocuğunu aşırı koruma duygusu onun size bağımlı olmasına neden olur İleride bu şekilde korunan çocuklar yapmaları gereken işleri tek başına yapamaz hale gelirler

Özürlü çocuğunuza eğitim verecek merkezlere müracat edebilirsiniz Maddi durumunuz yeterli değilse Milli Eğitim Bakanlığı’nın anlaşma yaptığı rehberlik araştırma merkezlerine müracat edebilirsiniz Bu servisten çocuğunuzu özürlü olduğuna ilişkin eğitim raporuyla 1 yıl boyunca ücretsiz destek alabilirsiniz

Her isteğini yerine getirmeyin, her davranışıyla aşırı ilgilenmeyin Özetle aşırı korumacı olmayın

Doğru yaptıklarını destekleyinEn önemlisi tek başına kendini keşfetmesine izin verin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com