Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eğitim, haftanın, konusu, sistemi, türkiyedeki

Haftanın konusu Türkiyedeki eğitim sistemi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türkiyedeki eğitim sisteminin yeterli olduğuna inanmadım hiç bir zaman bunu derken kötüleme veya küçümseme amacıyla alınmasın sonuçta ezbere dayalı parası olanın daha iyi şartlarda daha iyi okullarda okuması bence enbüyük sorundurEe ne yapabiliriz konusuna yapılacak okadar çok şey varki bunlar reform gibi yavaş yavaş olmak yerine devrim gibi bir defada yapılırsa bence sonuca daha kolay ulaşılır Sonuçta burada ülkeyi emanet edeceğimiz gençlerimiz ve evlatlarımızdan bahsediyoruz hazıra veya ezbere dayalı bir eğitimden ziyade katlımın çok olduğu bir eğitim sistemi oluşturmak gerekiyor bence Bunları sağlamakta epey zor bir alt yapının hazırlanmasıyla ilgili Yani 60 kişinin okuduğu bir sınıfta başarı oranının ne olarak gelmesini düşünebilirizki ne bekleyebiliriz böyle kalabalık bir sınıfta okuyan öğrenciden Hasbel kader böyle sınıflarda okumuş bir çok imkansızlık içinde okumuş insanlar vardır elbette başarılı olmuş ama bunlar münferit olaylardır 500 öğrencinin mezun edildiği bir liseden 5 tanesi dr veya müh olmuş bu çok ta önemli değildir geriye kalan 495 öğrenci ne yapacaktır bunlar işişizler orduna katılacak yeni fertler olacaklardır Bu nedenle eğitim sisteminin yeniden yapılandırılması taraftarıyım ama bunu her gelen hükümet değiştirmeyecek ve anayasa maddesi gibi korunması lazım

Ben milli eğitim bakanı olsam sorusuna gelince ben olamazdım arkadaşlar ben biraz sivri dilliyimdir beni yapmazlardı bakan

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-25-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Türkiyede düzenli,kaliteli ve eşit bir eğitim sistemi olduğunu düşünmüyorum Tabiki bunun birçok sebebi var ama en önemli sebeb bence okulda verilen eğitimin yetersiz olması bu nedenlede her köşe başı dershane olmuş durumda ama buna rağmen devlet okullarında bile ayırım yapıldığı için(düz lise,meslek lisesi olayı)eğitimde eşitlik denen kavram ortadan kalkmış oluyorBu olumsuz şartlarla birlikte bide öğrenciler hayatlarını değiştirecek bir sınava sokulup 3 saat içinde başarılı olmaları bekleniyoBunu öğrenciden istemek saçmalık bence kaç yılllık emek ve çaba 3 saate sığdırılabilirmi?eğitim sisteminin öncelikle bu sorunu çözmesi gerekiyo Daha sonrada sistemli ve eşit bir eğitim sistemine geçilmeli ama bu hersene yeni birşey deneyip insanları deney aracı olarak kullanarak olmamalı birkez yapılıp tam yapılmalı

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-25-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Türkiyedeki Eğitim Sistemi sistem olmaktan çoktan çıkmış her sene yapılan düzenlemelerle değişikliklerle artık kendileri bile ne yaptıklarını bilmez duruma gelmiş İlkokul birinci sınıf öğrencileri ortaokul dersleri işliyor öğrenciler derslerini internet cafelerde yapıyor (daha doğrusu internet cafedeki görevli yaparken çocuk oyun oynuyor)

Öğrenciler karnelerinde onlarca 0 notla sınıf geçiyor Öğrencilerin dersten nottan üniversiteden haberleri bile yok Öğretmenler kalabalık sınıflarda hiçbirşeyle ilgilenemiyor
Türkiyede gördüğüm sistem bu

Ben yetkili olsaydım ilk iş üniversite sınavlarını kaldırır çocukları mesleğe yönlendirirdim Buda ilkokuldan itibaren öğrencinin hangi konularda yeteneği olduğunun takip edilmesiyle ilgili bir konu

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-25-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Evet arkadaşlar günümüzde en çok konuşulan ve tartışılan konuların başında Eğitim sitemi geliyor bu hafta Türkiyedeki eğitim sistemini burada tartışmaya açıyoruz
Sizlerinde fikirlerinizi ve düşünceleriniz bizim için çok önemlidir

LÜTFEN BU YAZIYI OKUYACAK DOSTLARIMIZ İÇİN DOGRU VE DÜŞÜNEREK FİKİRLERİNİZİ BELİRTİN

Açıklamalı yorum bekleriyoruz
Türkiyedeki eğitim sitemi yeterlimi?
Türkiyedeki eğitim sitemini hakkında ne düşüniyorsunuz ?
Eğitim öğretimden önce gelir fikrine katıliyormusun?

Siz eğitim bakanı olsaydınız eğitime nasıl bir yenilik getirirdiniz?

ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com