|
|
Konu Araçları |
eğitim, haftanın, konusu, sistemi, türkiyedeki |
Haftanın konusu Türkiyedeki eğitim sistemi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haftanın konusu Türkiyedeki eğitim sistemiTürkiyedeki eğitim sisteminin yeterli olduğuna inanmadım hiç bir zaman bunu derken kötüleme veya küçümseme amacıyla alınmasın sonuçta ezbere dayalı parası olanın daha iyi şartlarda daha iyi okullarda okuması bence enbüyük sorundurEe ne yapabiliriz konusuna yapılacak okadar çok şey varki bunlar reform gibi yavaş yavaş olmak yerine devrim gibi bir defada yapılırsa bence sonuca daha kolay ulaşılır Sonuçta burada ülkeyi emanet edeceğimiz gençlerimiz ve evlatlarımızdan bahsediyoruz hazıra veya ezbere dayalı bir eğitimden ziyade katlımın çok olduğu bir eğitim sistemi oluşturmak gerekiyor bence Bunları sağlamakta epey zor bir alt yapının hazırlanmasıyla ilgili Yani 60 kişinin okuduğu bir sınıfta başarı oranının ne olarak gelmesini düşünebilirizki ne bekleyebiliriz böyle kalabalık bir sınıfta okuyan öğrenciden Hasbel kader böyle sınıflarda okumuş bir çok imkansızlık içinde okumuş insanlar vardır elbette başarılı olmuş ama bunlar münferit olaylardır 500 öğrencinin mezun edildiği bir liseden 5 tanesi dr veya müh olmuş bu çok ta önemli değildir geriye kalan 495 öğrenci ne yapacaktır bunlar işişizler orduna katılacak yeni fertler olacaklardır Bu nedenle eğitim sisteminin yeniden yapılandırılması taraftarıyım ama bunu her gelen hükümet değiştirmeyecek ve anayasa maddesi gibi korunması lazım Ben milli eğitim bakanı olsam sorusuna gelince ben olamazdım arkadaşlar ben biraz sivri dilliyimdir beni yapmazlardı bakan |
06-25-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haftanın konusu Türkiyedeki eğitim sistemiTürkiyede düzenli,kaliteli ve eşit bir eğitim sistemi olduğunu düşünmüyorum Tabiki bunun birçok sebebi var ama en önemli sebeb bence okulda verilen eğitimin yetersiz olması bu nedenlede her köşe başı dershane olmuş durumda ama buna rağmen devlet okullarında bile ayırım yapıldığı için(düz lise,meslek lisesi olayı)eğitimde eşitlik denen kavram ortadan kalkmış oluyorBu olumsuz şartlarla birlikte bide öğrenciler hayatlarını değiştirecek bir sınava sokulup 3 saat içinde başarılı olmaları bekleniyoBunu öğrenciden istemek saçmalık bence kaç yılllık emek ve çaba 3 saate sığdırılabilirmi?eğitim sisteminin öncelikle bu sorunu çözmesi gerekiyo Daha sonrada sistemli ve eşit bir eğitim sistemine geçilmeli ama bu hersene yeni birşey deneyip insanları deney aracı olarak kullanarak olmamalı birkez yapılıp tam yapılmalı |
06-25-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haftanın konusu Türkiyedeki eğitim sistemiTürkiyedeki Eğitim Sistemi sistem olmaktan çoktan çıkmış her sene yapılan düzenlemelerle değişikliklerle artık kendileri bile ne yaptıklarını bilmez duruma gelmiş İlkokul birinci sınıf öğrencileri ortaokul dersleri işliyor öğrenciler derslerini internet cafelerde yapıyor (daha doğrusu internet cafedeki görevli yaparken çocuk oyun oynuyor) Öğrenciler karnelerinde onlarca 0 notla sınıf geçiyor Öğrencilerin dersten nottan üniversiteden haberleri bile yok Öğretmenler kalabalık sınıflarda hiçbirşeyle ilgilenemiyor Türkiyede gördüğüm sistem bu Ben yetkili olsaydım ilk iş üniversite sınavlarını kaldırır çocukları mesleğe yönlendirirdim Buda ilkokuldan itibaren öğrencinin hangi konularda yeteneği olduğunun takip edilmesiyle ilgili bir konu |
06-25-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haftanın konusu Türkiyedeki eğitim sistemiHaftanın konusu Türkiyedeki eğitim sistemi Evet arkadaşlar günümüzde en çok konuşulan ve tartışılan konuların başında Eğitim sitemi geliyor bu hafta Türkiyedeki eğitim sistemini burada tartışmaya açıyoruz Sizlerinde fikirlerinizi ve düşünceleriniz bizim için çok önemlidir LÜTFEN BU YAZIYI OKUYACAK DOSTLARIMIZ İÇİN DOGRU VE DÜŞÜNEREK FİKİRLERİNİZİ BELİRTİN Açıklamalı yorum bekleriyoruz Türkiyedeki eğitim sitemi yeterlimi? Türkiyedeki eğitim sitemini hakkında ne düşüniyorsunuz ? Eğitim öğretimden önce gelir fikrine katıliyormusun? Siz eğitim bakanı olsaydınız eğitime nasıl bir yenilik getirirdiniz? ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER |
|