Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
divan, edebiyatı, içerisinde, sanatçıları, yüzyıllar

Yüzyıllar İçerisinde Divan Edebiyatı Sanatçıları

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yüzyıllar İçerisinde Divan Edebiyatı Sanatçıları

XI ve XII YY DİVAN EDEBİYATI
Dönemin sanatçıları:

Kaşgarlı Mahmut Yusuf Has Hacip Edip Ahmet Ahmet Yesivî

XIII ve XIV YY DİVAN EDEBİYATI
Dönemin sanatçıları:
Gülşehrî Yunus Emre Âşık Paşa Kadı Burhaneddin Şeyyad Hamza Nesimî Hoca Mesut Ahmedî Şeyhoğlu

XV YY DİVAN EDEBİYATI
Dönemin sanatçıları:

Süleyman Çelebî Şeyhî Ahmet Paşa Necati Ali Şîr Nevaî Sinan Paşa Âşıkpaşazade Ahmed Daî Yazıcı Selahaddin Mercümek Ahmet Muînî Zaîfî

XVI YY DİVAN EDEBİYATI
Dönemin sanatçıları:

Zatî Nazmî Fuzûlî Hayâlî Bey Muhibbî Taşlıcalı Yahya Bey Nev’î Bâkî Bağdatlı Rûhî Sehî Bey Lâtîfî Fazlî Edirneli Nazmî Bursalı Rahmî Celilî Gelibolulu Mustafa Âlî Kemalzade Sâgarî Benli Hasan Fevrî Bursalı Lâmi’î İshak Çelebi Figânî Revânî

XVII YY DİVAN EDEBİYATI
Dönemin sanatçıları:

Nef’î Nailî Nâbî Neşatî Şeyhülislâm Yahya Sabri Vecdi Rami Paşa Ganî-zade Nadiri Sabit Fehim Bahayî Veysî Tıflî Evliya Çelebî

XVIII YY DİVAN EDEBİYATI
Dönemin sanatçıları:

Nedim Şeyh Galib Naîmâ Osmanzade Tâ’ib Nazîm Nahîfî Hâtem Neylî Seyyid Vehbî İzzet Ali Paşa Mehmed Nesib Dede Dürrî- Yekçeşm Selîm Enderunlu Fazıl Bey Koca Râgıp Paşa Fıtnat Hanım Kâmî Râşid Mustafa Safâyî Mirzazade Sâlim Ali Aziz Efendi Esrar Dede Hoca Neşet
XIX YY DİVAN EDEBİYATI
Dönemin sanatçıları:

Enderunlu Vâsıf Keçecizade İzzet Molla Leyla Hanım Dâniş Pertev Paşa Aynî Leyla Hanım Şeyhülislâm Arif Hikmet Şeref Hanım Leskofçalı Galib Osman Nevres Yenişehirli Avnî Hersekli Arif Hikmet

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com