Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aktunçun, altıok, hulki, metin, ödülü, şiir

Metin Altıok Şiir Ödülü Hulki Aktunç'un

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Metin Altıok Şiir Ödülü Hulki Aktunç'un

Kırmızı Yayınları tarafından verilen 2010 Metin Altıok Şiir Ödülü için 64 şair 65 kitapla katıldı Yapılan incelemede Hulki Aktunç’un 'Sönmemiş Dizeler' adlı kitabı oybirliği ile ödüle değer bulundu
Sönmemiş Dizeler, şairin kitapta yer alan şiirlerde şiirinin belirgin özelliklerini sürdürmekle birlikte yeni biçim denemelerinden kaçınmadığı; bu denemelerde söyleyişle içerik arasındaki uyumu oluşturmada başarılı olduğu; ustalığından ve birikiminden kaynaklanan dolgunluktan yararlanırken yeni denemelerinde de şiirsel gerilimi koruduğu konusunda oluşan görüş birliğiyle değerlendirildi
1949'da İstanbul'da doğan Hulki Aktunç yazı yaşamına Yeni Ufuklar’da başladı İlk kitabı Gidenler Dönmeyenler ile TDK Öykü Ödülünü (1977), Bir Çağ Yangını romanı ile Abdi İpekçi Ödülünü (1981), Bir Yer Göstericinin Hayatı ile Yunus Nadi Öykü Ödülünü (1989) kazandı
İki öyküsü filme - Aşka Kimse Yok (Yön Osman Sınav), Bir Yer Göstericinin Hayatı (Yön Tülay Eratalar) - uyarlanan Aktunç, resme olan derin ilgisiyle de tanınıyor

Hulki Aktunç'un Bir Şiiri

Kalem ve Toprak

Bir kalem dikin toprağıma
İki ucu da açılmış sipsivri
Bir elime bir gece yapraklarına

Bir kalem dikin toprağıma
Tamda erken bahar vakti
Azar da kök salar belki
Elim gece yapraklarına

Bir kalem dikin mezarıma
Yan yana gelmemiş
Sözcükler var daha

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com