Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
100, ilgaz, rıfat, yaşında

Rıfat Ilgaz 100 Yaşında

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rıfat Ilgaz 100 Yaşında

'Koca çınar' 100 yaşında

Türk edebiyatının dev ismi Rıfat Ilgaz’ın 100 doğumyılı anısına bütün kitapları tekrar yayınlanıyor

- İş Bankası Kültür Yayınları ve Çınar Yayınları, Rıfat Ilgaz’ın 100 yaşını birlikte kutluyor
Hayatını, mizah öykülerinden çocuk kitaplarına, şiire, romana, kısacası Türk edebiyatına adayan Rıfat Ilgaz’ın eserlerinin yayımına tür çeşitliliği gözetilerek başlanıyor
Yazarın mizah öykülerinden oluşan “Radarın Anahtarı”, “Nerde O Eski Usturalar” ile “Garibin Horozu” adlı eserleri ve “Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı” oyunu TÜYAP’ta İş Bankası Kültür Yayınları standında okurlarını bekliyor olacak Ilgaz’ın “Hababam Sınıfı İcraatın İçinde”, “Apartıman Çocukları” isimli romanları ve gözaltı anılarını kaleme aldığı “Kırk Yıl Önce Kırk Yıl Sonra” da raflarda yerini alacak

48 kitabı yayımlanacak
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Genel Müdürü Ahmet Salcan, yaygın dağıtım ağlarıyla Rıfat Ilgaz’ın eserlerinin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için bu işbirliğine gittiklerini ifade etti İki yıl içinde “Rıfat Ilgaz 100 Yaşında” başlığı altında 48 kitap yayımlayacaklarını belirten Salcan “Bunlardan ilk yedi kitabın dağıtımına fuarla birlikte başlayacağız Bu yıl sonuna kadar ondört, 2011 yılı içinde ise kitapların tamamı yayımlanmış olacak Yazarın 100 doğum yılı olan 2011’de ise Çınar Yayınları ile muhtelif etkinliklerde bir araya geleceğiz” dedi

Gözü toplumda kulağı halktaydı
Rıfat Ilgaz’la birlikte Çınar Yayınları’nı kuran oğlu Aydın Ilgaz da okurlarının “koca çınar” diye andığı babasının 7 Mayıs 2011’de tam 100 yaşında olacağını söyledi Aydın Ilgaz “Rıfat Ilgaz, eğitimsiz bir toplumda yaşayan bireylerin şiddet ve baskı kullanarak hedeflerine varmak isteyeceklerini vurgulardı her zaman Sanata, kültüre ve eğitime önem veren toplumların çağdaş olabileceğine inanırdı Sanatçı onun için toplumun yol göstericisiydi Bu yüzden, kendi deyimiyle, gözü toplumda, kulağı halktaydı O, benim için bir baba olmaktan öte, bilge bir kişiydi Bugün bile bu yönünün az bilindiği düşüncesindeyim” diye konuştu

Son Şiirim
Elim birine değsin
Isıtayım üşüdüyse
Boşa gitmesin son sıcaklığım
(Rıfat Ilgaz, 19111991)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com