duymasan da çok________teşekkur________ederim.... |
06-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
duymasan da çok________teşekkur________ederim....Üyeler Görebilir ]kalktım Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]geceydi ve siyah Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]ve şehirde uykuÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]bendeyse uykusuzluk Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]baktım, içimdeki sızı da benle uyanmışÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]baktım, hüzün de benimleÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]ve gece sesleriÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]ve sessizlikleriÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]eski sokak lambaları birdeÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]bir de, kaldırım taşlarını okşayan gece esintisiÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]ve siyaha serilmiş ayazÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]kalktık hepimiz bir keredeÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]ve farkettimÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]gözlerimde nemli bir tuz serinliğiÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]hani sanki düşümde bir deniz görmüşüm deÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]dalgaları hala vurup duruyormuş gibiÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]kirpiklerimin, Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]çitlerle çevrili Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]sahiline Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]ah ! tuttum hıçkırığıÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]tuttum nefesiÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]ve kalbimi Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]tuttum !Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]tuttum Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]biraz dahaÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]biraz dahaÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]birazcık ___Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]daha ___Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]kalsın diye benimle Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]sustum,Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]ağlamadım … Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]kalktımÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]geceydiÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]ve siyahÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]sonrası yok Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]baktım Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]kimsesiz sokak kedileri de benle uyanmışÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]baktım ağaçlarda uyuyan yaprakların sonbahara gün sayanları daÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]bir de, tülden bir bulutta biriken çiğ damlalarının, o en sabırsızlarıÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]bir de, sükutÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]bir de, yaraÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]ve yaraya tutunamayan kabukÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]ve kabukta gizli çığlıkÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]onlar da kalkmış benimle, hepsi birlikte ve aynı andaÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]bir de, o bulutun ardındaki ay ışığı Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]ve ay ışığındaÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]öyle tek başına süzülen, kör bir güvercinin biçare dansıÜyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]ve onun hiç görmediği kanatlarıyla, Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]hiç göremediği maviye, dokunma çabası Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]hep beraber Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]uyandık bir kerede Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]ve ben yürüdüm Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]yıkamak için yüzümü, kar sularının serinliğiyle Üyeler Görebilir ] onlarsa orada durdular, gecenin koynunda ve sesizliğinin içinde bense gittim yıkadım yüzümün yarısını ki diğer yarısı benim değildi ama sildim bütün ifadelerini dünlerin, ve akıttım birer birer avuç içime yasımı ve ıslattım saçlarımı, tıpkı çocukluğumdaki gibi yine suskun ve tüm sevgisiz anlarımdaki gibi, parmak uçlarımla usul usul taradım yalnızlığımı ki ellerimde hala bütün tutunamayanların tanığı düşme anından yadigar bir uçurum karanlığı "olsun", dedim, "olsun, hem herkes, bir diğeri için uçurum" sonrada hani hep güzel hatırlanmak, istercesine gülümsedim son bir bakış misali buruk, gülümsedim aynanın gecesine oysa gülüşümde, ucuzluktan alınmış bir tülbent beyazlığı hani üç kere kullansam, solar dördüncüye dayanmaz dudaklarım yırtılırdı, anladım, zorlamadım, ve gülmedim, ve ağlamadım … kalktım geceydi ve siyah sokuldum penceremin kıyısına baktım benimle sokulmuş, sigaramın dünden hazır efkarı da hemen yanı başıma ve kül tablasının şaştığım o evliya sabrı ve çakmakta saklı duran ateşin, ne varsa bütün kalanı bir de, hani dumanla karartmadan bakamadığım göğüs boşluğumda bir trenin içimi acıtıp duran ıslığı sokulduk hep beraber öylece yan yana ve oturduk suskunluğun en son ucuna şimdi dudaklarımda "söyleme beni" diyen yorgun bir şarkıdır aşk dalıp gidiyorum uzaklara “iyi bak kendine, iyi bak ” ki ah ! şarkılar da biliyor artık yeryüzündeki bütün dillerde birbirimize sustuğumuzu, duyulmuş ayrılık gözlerimde ertelenmiş bir ağlamak tutuyorum bakıyorum deniz şimdi uzakta, bir avuç karaltı özlemekse, içimde, beş kıtanın toplamı ve işte artık bütün yeryüzüikimizin ayaklarımızın bastığı yer ve kalplerimizin dışında kalanı iç çekip duruyorum "bir" olamayanlar, el olurdu, inanmamıştın bana ve devam ediyorum sigaramın közüyle hem geceyi hem de yüreğimi yakıp durmaya yine de ne yapsam ikisi de bitmiyordu ve gözlerimin karası hala gecenin siyahını bastırıyordu içim şimdi bir damla ki kederinden bin parça olmuş içim, buruk içim, su içim, bulut ama küsmüştüm yağmaya sustum sustum ve ağlamadım … kalktım geceydi ve siyah baktım geçmişte uyanmış benimle ve hatıralar çiçeğine konmuş, o son birkaç ateş böceğiyle yarım bir şiirin avlusundaki kiraz ağacı hepsi birden kalkmışlar aynı anda niyeyse şimdi bu sessizlik gecenin mi yoksa yüreğimin mi bilemeden öylece bakıp duruyordum sadece penceremden karanlıkta sakinleri, şehre sırtını dönmüş uyuyordu bense camlara mevsimsiz buğular biriktiriyordum nefesimle aylardan ağustos gecelerden, herhangi biri ve bir yanımda uyku öte yanımda heves, kalk sıcak bir yerlere göç et, diyordu uzandım sigarama, ısınırım belki diye bir parça ama daha çakmağı yakar yakmaz bir kıvılcım yetti tek bir kıvılcım bana, gözlerinin parıltısını, anımsatmaya sonra da zaten peşinden, saçlarının yağmur kokusu geldi ve ilk nefesle sarılan büyün ve incecik bir fidan gibi titreyişin hani sokulupta öpünce hepsi, hepsi bir anda, göç eden kuşlar misali mola verdiler, ada , sayarak gecemi bende bıraktım ruhumu aralarına ve kayboldum yeniden, bütün senli anların tekrarlarında hani dalgaları, kıyıya taşıyan bakışlarımız mı dersin yoksa yüzünün yüzüme dokunuşu mu yada ayrılık anlarının kolsuzluğunda birbirimize el sallayamayışlarımızı mı hepsini hepsini hepsini tek bir geceye sığdırdım usulca sahi biz seninle hep uzaktan vedalaştık değil mi ve hep dönüp dönüp baktık ta ki görüntümüzün kaybolduğu o en son ana dek ve “daha şimdiden özledim” deyişlerimize kadar bir birimizi bakışlarımızla uğurladık ve telaşlarımızda yitirdik sevincin yarısını ki korkularda tükettik şimdi kavuşmaları ve işte bütün bunları ve bütün bunların fazlalarını bir gecenin kucağına yayıp sığdık ve paylaştık tamamını benimle bütün uyananlarla ki geceydi ve siyah ve ben uzandım, hayalde olsa bir şans ki kanserdi umut ama hala yaşıyordu onu da yanıma aldım ve düştüm içimden düşümün yollarına ne yazık ki çok sürmedi çünkü sigaramın dumanında bile yollar kapalıydı bana anladım ve hayallerimin içinde dahi, ayrılık çalışması “dur” diyordu ruhuma durdum bende durdum içimde yine aynı tanıdık sızı ve bir ek**** nefeslerimin tümünde durdum hüznüm, tırnaklıyordu yara gibi, kalbimi yada belki okşuyordu, gece okşuyordu, kalbim gibi, yaramı bilmiyorum bilmiyorum ama biliyordum gerçek yerini çoktan unutan bir kadın kolyesinin ince ipiydi avuçlarımda kanıyan ve biliyordum ip, kolyeden manaysa, yüreğimden çözülmeye çalışıyordu umut desen, çoktan boğulmuş düğümde artık çırpınmıyordu bile sustum sustum ki gece bitiyordu__ dudağımda son sigarayla birlikte söndürdüm yavaşça ikimizi ve çektim perdelerini yeniden içimin ki bir zamanlar ismimiz başka bir şeyken “geceydi” artık adımız bizim ve bitiyorduk bitiyorduk uzandım, kalbim gibi yarama ve kapadım gözlerimi sarılıp, yara gibi kalbime yattım ince ve yorgun bir yağmur sesi penceremde gel diyordu bana, gel ki gitsem biliyorum dönmezdim ve ağlasam aksatırdım bütün yağmurları dinmezdim ama tuttum kendimi tuttum ve gitmedim kaldım ve sustum ve hiç hiç hiç ağlamadım … “yazarsam sana___ susarsam bana _____seversek, aşka,___ yakışsın istedim_____ ve gecemi güzelleştiren bütün güzel hatıralara_____ duymasan da çok________teşekkur________ederim |
|