ikinci el iltifatlar |
06-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ikinci el iltifatlarkisa bir öyküden ibaret yasadigim tüm zaman dilimigünler söylendigi gibi ömür uzunlugunda gecmiyor benim adima,bir nefes yolculugu kadar,anlik ve zamansizsadece fotograflarda uzun solugunu hatirliyorum ki,sevmem fotograf cektirmeyi yani eskiden severdim de artik fotograflar üzüyor beni"hadi bu ani ölümsüzlestirelim"ölüme yenik düsen cok an gizli fotograflardaönce bastaci edilen sonra yerlerde sürünenfotogarflarölümü ölümsüzlestiriyorneysene diyordum?evet bir an geliyor ve hersey yalan oluveriyor sevincler,sevgiler,arzular,duygularsadece bir kadin ismi oldugunda uzun süreli olabiliyor yoksa bitip tükenmeye mahkum herbiri,ikimiz de biliyoruz ben sansliyim seni tanidigim icin fakat sende ayni sans var mi bilmiyorum,sana gelirken yanimda tasidigim sandigin ici biraz rutubet kokuyor senle alakasiz zamanlarin gözyaslari nem yapmis,naftalin de tesirsiz biliyorum sen sicacik ellerinle havalandiracaksinbuna mecbur degilsin elbet,sen benim yaralarimi sarana kadar,bana ilac ruhuma inanc olana kadar kalbini kirmaktan seni incitmekten sana zarar vermekten ürküyorumbilmelisin ki,seni hayal etmek bile bana ummadigin güzellikler yasatiyorduvarligina alismak belki daha zor olacak bunun icinolmadigina icten ice inandigin zaman güzel oluyor,hayal etmek herhangi birseyi,ya da umudun sarsildigindatam vazgecmisken avcuna konuvermesi gibi zümrüd_ü ankaniniste tam da bu sebepten varligindan ürküyorumbir yalan düs olmani diliyorumbirgün herseyin dagilmasini,bir firtinayla paramparca olmasini bir filmin ya da sarkinin adiylainandiklarimin beni yaniltmasina tercih ediyorum senin de beni yaniltmanikötü senaryolar uyduruyorum tam sana kostugum zamanlarda,aslinda varolmadigini bütün yasadiklarimizin bir hayal ürününden ibaret bir kandirmaca oldugunu düsünüyorum beni kandirdigini bir masken oldugunu ve düsecegini en kisa zamandabuna inanmak zorundayimyoksa senin varligin varligima sebep olacaksebepli olan bir yasam ise beni korkutur gördüklerim pencerenin bugulu tarafindan degil tabii sadece,diger tarafinda sana ait bir bir dünyam varseninle dolup tasan,her bir karesinde sana ait ciceklerin yeserdigisen cicek almadin evet hic daha,ama her bakisinda papatyalar dagiliyor,hanimelleri kokularini dgitiyor seniinle ilgili anlarda ve güller utaniyor kirmiziliklarindan gelincikler ortaya ciktigindaiste bu sebepten en güzel olani ariyorum durmaksizin, sana ikinci el cümleler kurmak istemiyorum,taptaze firindan yeni cikmis ekmek sicakliginda isimler ariyorumkirlenmemis islanmamiskimsenin lugatinda olmamis simdiye dek ama duyunca yadirganmayacaksana sadece sarilmak istiyorum,özlemle,hasretle ve bir kadinin tasiyabileceginden daha uzun süre bu isimleri senden bana karsi birseyler istemiyorum istiyorum da yani cok fazlasini degil biliyorsun hatta bazen cok azini bileama sana sunmak istiyorum aklima daha önce gelmemis herseyioturup düsünmedigim eksikligini hissetmedigim hayalini kurmadigim birseyler sunmak istiyorumsadece sana özelsen varken yasanacak ve eger sen de gideceksen günün birinde,seninle birlikte yokolacakseni düsündügüm adini andigim bir gün ansizin aklima gelecek belki kirgin belki üzgün,hatta belki kizgin olmama ragmen sunduklarimdan pisman olmayacagimbu biraz da cesaretimi kiriyor cünkü mükemmel olani isterken hersey siradan geliyor ve hic istek kalmiyor icimdene zaman mükemmeli istesem elim kolum baglanir zaten |
|