Derya-i Aşk |
06-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Derya-i AşkSöylenmemiş cümlelerim var benim ve yazmaya cesaret edemediğimiz hepimizin Bahseder olmuş şarkılar ve şiirler hep sevdadan Bu kadar çok mu sevdalanıyoruzYoksa sevdamı zannediyoruz hadsizliğimizi Emekler kuru gürültü olmuşvefa ise sudan ucuz satılmış devreBir devir ki şahsiyetler yıkılmış gökdelen misali Nerde Mehmet Akifler ve nerdesin ey Fuzuli! Haydi, şimdi çıkagelin de, bu kalem utansın beyaz sayfada ki karasına yüzünün… Utansın! Devrin sevdayı yalnız bırakan yüreksiz sevgilileri Leyla mekan tutar olmuş aşk meydanını da,yiğidini bir türlü bulamamış Ey Leyla arama boşuna devir yalnızlık devridir Devir benlik Nerde mecnun nerde MevlanaAra onu sadece kalbinin yangının da Kolay mı bu devirde Leyla olmak ,Mecnun yok iken aşk meydanın daBir ah kopar sevdanın bağrından gözdeki sürme yoldaş olur akan gözyaşına… Aşıklarımız vardı bizim yarda var olanKendini aşk deryasın da bulansevgilinin bir bakışın da nakkaşa vurulan şimdi sesleniyorum ey Mevlana nerde şems’in güneş gibi doğan dünyana Mevlana konuşturur gönlünü”Eğer şems bir derya ise ben o deryada bir damlayım” şimdi var olalım bu hakiki “aşk deryasındaki” damlalar da… ZAMAN SEVDA GüNEş SEVDA TARiH SEVDA |
|