Wındows |
06-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
WındowsWINDOWS Tanımı: Bilgisayarın açılışından kapanışına kadar aktif bir şekilde her türlü işletim ve yönetim görevlerini yürüten, bütün uygulama programlarını çalıştıran grafiksel ve etkileşimli ara birime sahip Microsoft tarafından üretilmiş işletim sistemidir Etkileşimli Ara Birim: Bir çok programın birbiri ile etkileşimli ve uyumlu olarak aynı anda çalışabilmesine denirBu programlar arasında en yaygını Windows dur Word (Kelime işlem) WINDOWS Excel(Tablo Programı) Windows ilk çalıştırıldığında ekrana gelen (Desktop) Masaüstü ekranıdır MOUSE Mouse Kullanımı: Windows da bulunan simgelere,programa ve menülere ulaşmak için kullanılır Mouse işareti işlem yapılacak nesne üzerinde iken işleme başlanırMouse aşağıdaki şekillerde olabilir; Normal Seçim Artalanda çalışıyor YardımSeç Meşgul Metin Seç MOUSE KULLANIMANA İLİŞKİN TEKNİKLER 1 Bir kez tıklama (enter): Mouse göstergesi seçilecek nesnenin üzerine yerleştirilip Mouse’ un bize göre sol tuşuna bir kez tıklanırBu işlem ile seçilen nesneye ait işlem kutusu mavi renk alırBu tekniği taşıma işlemlerinde kullanırız 2 İki kez Tıklama : Mouse göstergesi nesne üzerinde iken Mouse sol tuşuna çift tıklandığında nesneye ait pencerenin açılmasını ve ya nesnenin temsil ettiği programın çalışmasını sağlar 3 Basılı Olarak Sürükleme: Mouse göstergesi nesne üzerinde iken Mouse sol tuşu basılı tutularak nesne istenilen yere taşınırTuş serbest bırakıldığında işlem biter 4 Sağ Tuşa Tıklama: Mouse göstergesi bir nesne veya pencere üzerinde iken sağ tuşa tıklanırsa o nesne veya pencere hakkında yapılabilecek işlemleri içeren kısa yol menüsü denilen menü ekrana gelir MASA ÜSTÜ ELEMANLARI Windows programında kullanılacak temel nesneler masa üstünde yer alır Standart olarak bulunanlar ve kendi oluşturacağımız Klasör, dosya, program ve kısayollar bulunur Masa üstünde standart olarak şunlar bulunur; 1-Bilgisayarım: Simge üzerinde Mouse’un sol tuşuna çift tıklanırsa, kullandığımız bilgisayar hakkında her türlü bilginin sunulduğu ve istenilen değişiklik ayarlarının yapıldığı bilgisayarım penceresi gelir Bu pencere içerisinde sabit disk, disket sürücüsü, CD-ROM, Denetim Masası, Yazıcılar ve Çevirmeli Ağ simgeleri gelir Disketinizin içeriğini göstermek için kullanılır Genellikle sabit diskinizin içini göstermek için kullanılır 2 sabit diskin içeriğini gösterir |
|