Atatürke Yazılan Bir Yazı |
01-29-2007 | #1 |
asyaland
|
Atatürke Yazılan Bir YazıBu ülkede yasayan her insanin bağımsızlığını ve demokrasisini borçlu olduğu insan: ATATÜRK Gençliğinde kot pantolon giyememiş Sevgilisinin elinden tutup hasılat rekorları kiran bir sinema filmine gidememiş Padişah ona Trablusgarp Cephesi'nde görev verdiğinde, lüks uçak şirketinin, first class koltuğunda viskisini yudumlay**k görev yerine gidememiş Halkına bağımsızlık fikrini anlatabilmek için kortej esliğinde Mercedes'lerle gezememiş Anadolu'yu Kurtuluş hareketini başlatmak için 19 Mayıs'ta Samsun'a ayak basan ayağında spor ayakkabısı ya da kovboy çizmesi yokmuş Kazandığı her savaştan sonra savaş sahasına fırlayıp moral veren mini etekli ponpon kızlar da yokmuş Tarih kitaplarına bakılırsa, Yunanlıları İzmir'den denize döktükten sonra timsah yürüyüşü de yapmamışlar Ülkesinde yapacağı devrimleri, unutmamak için not alacağı bir cep bilgisayarı olmadığı gibi, kendisine suikast girişiminde bulunacakları da cep telefonundan öğrenememiş! Atatürk için üzülüyorum Dağ gibi adam, bir radyo progr***** faks çekemeden,İsmet Pasa için Safiye Ayla'dan bir istek parçası isteyemeden gitti Lozan Zaferi'nden sonra veya Cumhuriyet'in ilanından sonra arabaya atlayıp sabahlara kadar korna çalıp, elinde bayraklarla sokaklarda tur amadı Evinin balkonuna çıkıp, bir şarjör mermiyi havaya sıkamadı Atatürk'e acıyorum Sen kalk, dört kadınla evlenebileceğin bir dönemde dünyaya gel, sonra değerini bilmeyip tek kadınla evlilik sistemini getir Aaaah ah Çılgın diskolara gitmek, sabahlara kadar içip, içip rock yapmak, babasının mersedesini alıp söyle bir Emirgan turu çekmek dururken Bunları yapmadı Atatürk Keyif çatmadı Tüm hayatini ülkesinin kurrum arkadaslar bilen varsa yazarsa sewinirimtuluşuna ve uygarlaşmasına harcadı ISTE ONUN IÇIN BÜYÜK ADAMDI ATATÜRK HER FIRSAT ELINDE VARDI O ISE SADECE BU MILLETIN BAGIMSIZLIGINI ISTEDI BÜTÜN SUÇU 2 KADEH RAKI IÇMEKTI O KADAR (alıntıdır) kimin yazdığını bilmiyorum arkadaslarbilen varsa yazarsa sewinirim
01-29-2007 | #2 |
puslu
|
kim yazdıysa doğruyu yazmış 70li yıllarda ki siyaset adamları türkiyeyi küçük amerika yapacağız derdi millet alkışlardı ve bugün bu gerçek oldu dışarı çıktığımızda herye ingilizce tabelalarla dolu türk ismi ile satılan yiyecek kalmadı tv de hep amerikan filmleri çocuklarımız noel baba görünce bizim bayramımız sanmaya başladı ATAM kalk halimizi görçok teşekkürler asyaland:14: |
01-29-2007 | #5 |
Ergenekon
|
Bu yazının sahibi ile ilgili düzeltme yapmak istiyorum Puslu'nun alınmaycağını düşünüyorum Çünkü o da gerçek sahibinin bu vesile anılmasını ister Yazının gerçek sahibi Kerem Türkman dır Bu yazıyı 10 Kasım 1994 tarihinde Atatürk'ü Anma gününde yazmıştır O zaman üniversite öğrencisidir Bir düzeltme daha yapayım, yazının orijinalinde son satır "Tek suçu iki kadeh rakı içmekti" cümlesi yokturBu sonradan eklenmiş ve bazı gazete köşe yazarları tarafından "minik yürek" ve " bir ortaokul öğrencisinin okul duvar gazetesine yazdığı yazı "diye yayımlanmıştır Resimde Kerem Türkman o yazıyı okuduğu Atatürk' ü Anma proğramında görülüyor( 10 Kasım 1994) |
01-29-2007 | #6 |
asyaland
|
Ergenekon bu bilgi için gercekten cok tesekkürler ayrı bir tesekkürümde bu konuyu arastırdığın ve ilgilendiğin içindir tekrardan cok saolun pusluyada İlgisinden dolayı tekrardan tesekkürler |
01-29-2007 | #7 |
puslu
|
alınganlık gösterecek bir şey yok aslolan bilginin gerçekliği tam tersine doğru bilgi için ben teşekkür ederim |
|