Ümidim Var, Günahlar Yüzümü Kızartsada! |
08-19-2010 | #1 |
MustafaCilasun
|
Ümidim Var, Günahlar Yüzümü Kızartsada!GölgelerKimbilir hali ahvalim için neler söylerler Ruhumun hicran sahnesinde mahzunlaşan nefesler, esrarı hikmetinde ki haller Derdi gamımda, suskunluğun kalbime bahşettiği senasında bekleyen o hakikatler Dertlenemem,kimseye bir şey söyleyemem, sebebi hikmetini bilelem ki sır lahzalar Ta ezelden dem vuran, ruhumu bizar bırakan aşklar İmrendiğim ve fakat burukluğunu terennüm ettiğim nidalardır cehti takvalar Çınarın dilinde, sükutun fecrinde, nasibin rahlesinde bekleyen masum umutlar Ah nisyanım, tövbe adına malahat yaptığım feryatlar,kalbimi lekeleyen ağıtlar El açtım, ruhumu ne kadar anladım, kalbimi akladım Kuruyan gözyaşlarımın hasretiyle sabahladım, mahcubiyetimle saklandım Müddeti nefesin, güneşin hasrettiği gölgemin, umudu ihsan için yakarışlarım İradeyi acziyetim, kıt aklımla serdettiğim bahanelerim, kalbime nasıl aşk dilerim Sessiz ve sakin bir mekanın hali ahvalinde neler var Kuşun kanatlandığı, umut için arandığı, yaprağın çarersiz dalı bıraktığı aşikar Sinemin hazan sayfalarında bekliyor yıllara sari solgun umutlar,ümidim var yar Niye fersiz gözlerimle, kalan takatsiz nefesimle ruhuma suskunluk yağar ey ar Kabrin lahzasında, toprağın münbit aşkında edep var Ah İnşirah hasretini çekerim kalbim için,gönlümün mahzunluğu ruhuma bakar Kuytu köşelerde, dilsiz lehçelerde, görmeyen gözlerde niye kalp ayandır yar Bilmek, tahkike erişmek, aklı irade için bedelleştirmek ki nefsin için ne yazar Ne kaldı şurda, ruhum bekliyor umudun kanatlarında Kalbimin titreten haşyetin cenahında, umudum yalnızca senin şanınadır amma Ne kadar tevbe etsem ve zafiyetlerimi terek edip irademle kavilleşsem bir anda Durulsam, dirliğe şöyle sağ salim muhabbetle ulaşsam ve ruhumu o an bıraksam Mustafa CİLASUN