Charles Bukowski'den Söylemler |
01-14-2010 | #1 |
Yar'e
|
Charles Bukowski'den Söylemler__yalnız kalmaktan daha kötü şeyler de vardır hayatta ama genellikle bir ömür alır bunun farkına varmak o zaman da çok geçtir ve çok geçten daha kötü bir şey yoktur hayatta
__en iyilerimizin sonu genellikle kendi ellerinden olur, sırf uzaklaşmak için __dünya bana göre değildi, ben dünyaya göre değildim __yalnızlık bir lütuftur, diğerleri ise sabrınızın gerçekte ne kadar yapmak istediğinizin sınanmasıdır __bazen sert biri oluyorum ama tadıma baksanız hala tatlı bütün mesele söylemeye korkuyor olmam hani sevgiliniz size beni sevdiğini söyle der de söyleyemezsiniz ya aynen öyle __siz dünyayı kurtarın, ben de nasıl kurtardığınızı yazayım __en iyi adamlar yalnızken güçlüdür __seçimini zekice yapmak yarılamaktır zafere giden yolu, diğer yarısı kayıtsızlıkla fethedilir __bir yanda istediğin her şeyi söyleyebilirsin, öte yanda mecbur değilsin ben ikisini de yapmayı becerdim bu yüzden benimle bir sorununuz varsa size aittir __insanların hakkımda ne düşündüğünü önemsemeyerek hayatımı on yıl uzattım __kimsenin ıstırabı olması gerekenden fazla değildir __işin sırrı şunda yatıyor; herkes kaybedebilir, kaybetmek yeteneklerin en kolayıdır __kadınlar her yere yanlarında aynalarıyla gitmekten vaz geçtiklerinde bana kadın haklarından söz edebilirler __harukulade bir insanım siz de öylesiniz o da öyle güneşin sarı nabzı ve dünyanın görkemi de _charles bukowski_
~ Seven, sevdiğinin sözünü, başkalarının sözüne tercih eder ~ Seven, sevdiğinin sohbetini, başkalarının sohbetine tercih eder ~ Seven, sevdiğini memnun etmeyi, başkalarını memnun etmeye tercih eder İmam Gazâli (ra)
|
|