İnsansız Fotoğraf Olmaz! |
12-03-2009 | #1 |
delishhhh
|
İnsansız Fotoğraf Olmaz!SİZE de denk geliyordur Sokakta aniden elinize bir fotoğraf makinesi tutuşturur biri Hangi düğmeye basacağınızı gösterir, arkadaşlarının yanına koşar, beraberce gülümserler Onlar yaşadığınız şehri gezip görmeye gelenlerdir çoğu zaman Seyahat demek fotoğraf demektir biraz da tabii Fotoğraflanacak bir sürü şey vardır etrafta Fakat bizim öyle bir alışkanlığımız yoktur Yani bir nesneyi, gökyüzünün aldığı renkleri, bir sokağı falan görüntüleme "geleneğimiz" yoktur Fotoğraf deyince "poz vermek" gelir aklımıza Çünkü insansız fotoğraf olmaz! Çıkarıp bakın albümlerinize Arkadaşlarınızınkine bakın Bir tek insansız fotoğraf bulursanız, ben buradayım Onlarca makara filmle dönülür seyahatlerden lakin içinde arkadaşlarla sırıtılmayan tek kare yoktur Diyelim kırk yılda bir, bir çeşmenin yahut bir ağacın fotoğrafını çekeceğiniz tuttu Son anda muzip bir baş uzanıverir * Bakın fotoğraf makinesinin üstümüzde yarattığı etki de ilginçtir Makineyi gören "muzip" kesilir Biraz daha ileri gidip "şaklaban" diyebiliriz hatta Makine üstümüze çevrildiği anda, biz, biz olmaktan çıkarız Çocukluğumuzda bir oyun oynardık "Bir, iki, üç, güzellikle" derdi içimizden biri, hepimiz en güzel olmaya çalışırdık Sonra, "Bir, iki, üç, çirkinlikle" "En çirkin"dik her birimiz Şimdi eline makineyi alan "Komiklikle" diyor sanki Biri ötekinin kafasına iki parmağıyla boynuz takıyor, öteki dilini çıkarıyor, beriki nanik yapıyor Bilmeyen delice eğlenildiği bir anda deklanşöre basıldığını zanneder Hayır Deklanşöre basıldığı için ani gelen "delilik"tir o Fotoğrafta düz duran biri varsa bilin ki boş bulunmuştur * Şimdi, fotoğraf makinesi görünce zıvanadan çıkan insanlar olarak sakin sakin cami, kilise, köprü vs fotoğrafı çekmemiz mümkün değil tabii Bu saydıklarım ancak fon oluşturmaya yarıyor Hatta Ngorongoro Krateri'ne Afrika'nın yaban hayatını görmeye gittik diyelim, dönüşte elimizde oranın aslanlarından ziyade "gezi grubunun aslanları"! İşte, yazının başında sözünü ettiğim, o elinize fotoğraf makinesi tutuşturanlar da aynıdır Boğaz'da rastlarsınız onlara daha çok "Boğaz hatırası" çektiriyorlardır Beş kişi dizilirler "Çin Şeddi" adeta! Boğaz? Görünmez Olsun, onlar orada olduğunu biliyorlar ya! "Resimaltı" olarak anlatırlar ileride! MIŞ/MUŞ ■ Sevgilisine kızan genç, karakolda kendini yakmış "Karakolda ayna var", bir de benzinle çakmak! * ■ Bahçeli, "Domuz gribine inanmıyorum" demiş Buradan bir sürtüşme çıkmaz, Erdoğan da inanmıyor zaten! * ■ Audrey Hepburn İzmirliymiş "Ben Gâvur İzmir demiştim zaten" der mi şimdi! PAKİZA SUDA |
|