Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
basınç, basıncı, hidrostatik, taban

Hidrostatik Basınç - Taban Basıncı

Eski 10-18-2009   #1
Şengül Şirin

Hidrostatik Basınç

Bir sıvı içinde 1 cm2 lik bir yüzeye yapılan etki hidrastatik basınçtır Sıvılar bulundukları kabın çeperinden içinde bulunan cisimlerin yüzeyine bir kuvvet uygularlar Bu kuvvetlerin birim yüzeyleri üzerine yaptıkları kuvvet uygulaması hidrostatik basınçtır Basit bir örnek süzgeçtir İçine su doldurulan bir süzgece deliklerinden su dışarıya fışkırır Bu suyun çepre yaptığı basıncın en belirgin örneğidir Bu tanımdan sonra yeni bir enerji çeşidine geçiyoruz

Taban Basıncı

Sıvılar içinde bulundukları kapların çeperine ve içine batırılan cisimleri yüzeylerine basınç yaptığını daha önce belirtmiştik Sıvılar aynı zamanda içinde bulundukları kapların tabanına da basınç yaparlar Bu basınç tabanın yüzeyi, sıvının yüksekliği ve sıvının özgül ağıriıyla orantılıdır Bu basıncı formüle edilecek olursak şu sonucu elde ederiz
Basınç Kuvveti = Tabanın yüzeyi x Taban basıncı

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com