Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
belirlediği, ilişkilerin, tavrımızı, zaman

İlişkilerin Tavrımızı Belirlediği Zaman

Eski 10-18-2009   #1
Şengül Şirin

İlişkilerin Tavrımızı Belirlediği Zaman

İlişkilerin tavrımızı belirlediği zaman

Çok küçük yaşlardan itibaren aldığımız geri bildirimlerin bir neticesi olarak karşımızdaki insanların bize davranış şekline göre tavırlarımızı belirlemeye başlarız

Sevilebilir olmak bizi şekillendirir Önce anne babalarımızın istediği şekli alırız Onların geri bildirimleri çok açık ve nettir Sonra öğretmenlerimizin, arkadaşlarımızın, patronumuzun ve dahası eşlerimizin istediği insanlar oluruz
Başkalarının istediği hayatı yaşarken her şeye sahip olsak bile hayatımızda bir eksiklik olduğunu söyler ancak ne olduğunu bilemeyiz Art arda gelen bu birikimlerden sonra, içimizdeki güveni ve sevgi duygusunu unuturuz Unuturuz diyorum çünkü o aslında hep içimizdedir ama unutulmuştur

Sevgisiz, güvensiz bireylerden oluşan sevgisiz ve güvensiz toplumlar oluştururuz
Ermenistan ile diyaloglar başladığından beri tüm düşündüklerim bunlar Mahallemizde, işyerimizde, Ermeni arkadaşlarımızla sorun yokken, biz kendi küçük gruplarımızda güven ve sevgi ortamı oluşturabilmişken toplum bazında neden oluşturamayalım?
Dünyanın her geçen gün şiddete, sevgisizliğe, savaşa olan yakınlığı bizleri daha çok mu mutlu ediyor? Kötü duygular bizleri kirlettikçe daha mı mutlu oluyoruz? Her birimizin temizlenmeye ihtiyacı yok mu? İlk defa geçen gün görüşmeler başladığında içimde bir ışık belirdiğini hissettim

Doğuda birbirini öldürmek zorunda kalıp insan öldürmenin yarattığı duyguyla hayatını taşımaya çalışan gençler için ilk defa bir umutla doldum Ki o gençler evlerinden çıkarken belki bir sinek bile öldürmemişlerdi
Daha yaşanabilir bir dünya için liderlerin önce kendilerini sevmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüm

Diyaloğa ve barış ortamlarına hepimizin ihtiyacı var En azından nötr duygulara Kin ve öfkeyle dünyanın çekilmez bir yer olduğunu kavrayabilen liderlere ihtiyacımız var Ve dahası öfkeden uzak toplumlara
İyi pazarlar

Aylin Kotil

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com