Önce Vatan |
08-10-2009 | #1 |
GöKKuŞaĞı
|
Önce VatanDadaşım ben kartal bakışlı, Nene Hatun’dur soyum Mağrursa bugün Erzurum, Huzur içindeyse Aziziye, Benim eserim Allah’a dayanır her işin başı, “Önce vatanım!” derim Antepliyim ağam, Şahin derler adıma Mirastır bana yüreğimdeki kurşun, Mavzer mavzer duruşumla Er oğlu erim Toprağından alırım ekmeği aşı, “Önce vatanım!” derim Maraşlıyım ben ede’m, Dağı deler bakışım Dedemdir Sütçü İmam Acıyı bal eyleyen Menziledir seferim Yüreğimle beslerim kurdu kuşu, “Önce vatanım!” derim Gakkoşum ben Elazığ’dan, Çayda Çıra’ya sinmiştir Asaletim Efkâr efkâr üstüne söylenen Türkülerle beraberim İnletirim dağı taşı, “Önce vatanım!” derim Yozgatlıyım ben gardaş, Yiğidin harman olduğu yerden… Çatlasa da ayazdan ellerim, Olmasa da başımı sokacak Bir göz yerim; Bırakırım telaşı, “Önce vatanım!” derim Trabzonluyum uşağım, Engin denizlerce hür, Ormanlar gibi gümrahım Kuş uçmaz kervan geçmez yerlere damlar Alın terim Doğar üstüme hürriyet güneşi, “Önce vatanım!” derim Aydınlıyım ben efem, Bir adım zeybek Kılıç kalkandır kanımı kaynatan Nereyi dilerse kır atım, Oraya giderim Keserim dünyayla alış verişi, “Önce vatanım!” derim Ankaralıyım oğul, Seymenim ben Şahdamarındayım yurdun Şehitlere borcumu Canımla öderim Aşkımdan tutuşur istiklal ateşi, “Önce vatanım!” derim İstanbulluyum efendim, Payitahtında yaşarım âlemin Benimdir ilelebet, Resul’ümün övdüğü Şaheserim Şahlanır içimde Fatihlerin eşi, “Önce vatanım!” derim Yusuf Dursun