Karneler Bedava Oldu........ |
01-26-2007 | #1 |
asyaland
|
Karneler Bedava Oldu........Karneler bedava oldu 25 Ocak 2007 Hürriyet İnternet 15 milyon öğrenciden alınan karne, diploma, takdir ve teşekkür belgeleri artık parasız olacak Öğrencilerden daha önce toplanan karne paraları da iade edilecek Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, hurriyetcomtr'ye yaptığı açıklamada 15 milyon öğrenciden bundan böyle karne, diploma, takdir ve teşekkür belgelerinin parasının alınmayacağı müjdesini verdi Öğrencilere ilk parasız karne dağıtımı da yarın yapılacak Milli Eğitim Bakanlığı Devlet Kitapları Müdürlüğü tarafından bastırılan karnelerin okullara dağıtımı yapıldı Her yıl olduğu gibi okullar öğrencilerden değişik miktarlarda para aldı Bakanlık'ın "karneler parasız dağğtılacak" emri üzerine paraların da iade edilmesi istendi Bakan Hüseyin Çelik takdirname ve teşekkür belgelerinin yanısıra diplomalardan da bundan böyle para alınmayacağı müjdesini verdi Her yıl bazı okullarda yaşanan "karne parasını ödemeyenlere karnelerini vermeme" uygulaması da böylece tarihe karışmış oldu 15 milyon öğrenci yarın karnelerini alacak Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de Ankara Faruk Kadri Timurtaş İlkögretim Okulu'nda düzenlenecek karne dağıtım törenine katılacak burada da " kitaplar gibi artık karneler de ücretsiz " diyecek