Bu Soruyu Kimse Çözemedi |
06-11-2009 | #1 |
ysnkrks
|
Bu Soruyu Kimse ÇözemediBu soruyu kimse çözemedi Bu sorunun cevabını bulmak mümkün değil Bir de bu soru ilkokul 3'üncü sınıf öğrencilerine soruluyor Bir bakın isterseniz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim okulları 3’üncü sınıflara dağıtılan ‘İlköğretim Matematik 3 Öğrenci Çalışma Kitabı’nda yer alan mantık sorusu tartışma yarattı Bu sorunun ilköğretim üçücü sınıf öğrencileri için ‘kazık soru’ olduğu belirtilirken, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, konuyu Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu'na iletme kararı aldı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlköğretim Okulları için, Hülya Nalan Mamaç, Nevzat Ünsal ile Fatma Derya Yavuz’un yazdığı yeni müfredata göre hazırlanan İlköğretim 3’üncü sınıf Matematik Öğrenci Çalışma Kitabı’nın 85’inci sayfasındaki soru dikkat çekti Kitapta, ‘İlginç’ başlığıyla verilen soru şöyle: “Levent ve Bülent oğullarıyla balık tutmaya gittiler Levent oğlunun tuttuğu balığın iki katı kadar balık tuttu Bülent de oğlunun tuttuğu balığın iki katı kadar balık tuttu Toplam 21 balık tutulmuştu Levent’in oğlunun adı Mert’ti - Bülent’in oğlunun adı nedir? - Her biri kaç balık tutmuştur?” |
Cevap : Bu Soruyu Kimse Çözemedi |
06-15-2009 | #2 |
dejavu2009
|
Cevap : Bu Soruyu Kimse ÇözemediŞaka gibi bir soru |
06-16-2009 | #3 |
perisu_1907
|
Cevap : Bu Soruyu Kimse Çözemedi3 sınıf öğrencileri bu soruyu çözemezler ki |
06-16-2009 | #4 |
TiFus
|
Cevap : Bu Soruyu Kimse ÇözemediSoru Çok Saçma Özellikle ;''- Bülent’in oğlunun adı nedir? Bu Matematikle Alakası Yok Bunu Cevaplamak İçin Uydurma Yeteneği Lazım =))) - Bülent’in oğlunun adı nedir? ; Bülentin Bü'sü Leventin Tin'i = Bütin :):) |
06-25-2009 | #5 |
::emoş::
|
Cevap : Bu Soruyu Kimse ÇözemediBülent'in oğlunun adı Cenk'tir Neden mi? Levent'İn oğlunun adı Mert ve başharflere bakacak olursak M L' den sonra gelir C de B'den sonra gelmektedir Düşündümüz zaman en mantıklı isim bu Tutulan balıklara gelince, Mert 4 balık babası 8 balık; Cenk biraz küçük olduğundan 3 balık babası 6 balık tutmuşlardır Toplam 21 balığımız olmuştur efendim :))) |
06-26-2009 | #6 |
stinq
|
Cevap : Bu Soruyu Kimse Çözemediqerçektende kazıkmıssss