Sezen Aksu ( Tüm Şarkıları ) |
11-16-2006 | #1 |
[KAPLAN]
|
Sezen Aksu ( Tüm Şarkıları )KAYBOLAN YILLAR Dönüşü yok beraberce karar verdik ayrılmaya Alışmalı arkadaşça yolları ayırmaya Şimdi artık gözyaşları gereksiz akmamalı Alışmalı kendi yaramızı kendimiz sarmaya Şimdi artık kelimeler yetersiz anlamı yok Yitirmişiz anılarla beraber faydası yok Gel bunları bırakalım artık bir tarafa Gerçeği görmeliyiz dostum başka çaresi yok Şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler Şimdi bana seninle bir ömür vaad etseler Şimdi bana yeniden ister misin deseler Tek bir söz bile söylemeye hakkım yok İÇİME SİNMiYOR Hersabah güneş doğarken Yeni bir güne başlarken Ne zaman ki güzel bir şey görürüm Sensiz içime sinmiyor Gözlerim arıyor seni Benim çocuk sevgilimi Bir ateş ki yüreğimi Alev alev yakıyor Seni bana vermediler Seni bana vermediler Mutlu olsunlar diyorum Elbet onlarda severler Bazen bir çiçek açarken Bazen bir çocuk gülerken Ne zaman ki içim taşar sevinçten Sensiz içime sinmiyor Dönüpte baktığım zaman Hatıralar ağlaşıyor Bir yaraki her yanımı ince ince sızlatıyor MİNİK SERÇE Ümitlerime geliverdi ilkbahar Gözlerimde bahar sevinci var Bir başka mutluluk müjdeliyor sanki çiçekler Yeni açan tohum yeşeren toprak ve ağaçlar Bak işte bir minik serçe Benim gibi neşe içinde Anlaştık biz hiç konuşmadan Minik serçeyle göz göze geliverince Bak seni sarı verdi mutluluk Zaman durdu bak işte sonsuzluk Bir başka dünyanın açıldı sanki kapıları Sevgi seli akıyor şimdi oluk oluk Bak işte bir minik serçe Senin gibi neşe içinde Anlaştınız bak hiç konuşmadan Minik serçeyle göz göze geliverince GÖLGE ETME Kimselere inancım kalmadı benim Dost bilip sevdiklerimden el aman dedim Beni benden alıpta gidenler arasında En büyük ızdırabı çektiren sendin Haydi artık çek git yoluna bıkmışım dertten Gölge etme başka ihsan istemem senden Ben gönlünün sultanı başının tacı Sense kahraman aşık usta yalancı şimdi geride kaldı sen ve senin gibiler Ve yalan dostlukların verdiği acı GÜN GELİR Uzaklardan bir ses zaman zaman Fısıldar sanki adımı usul usul Ve eğer yağmur yağıyorsa o akşam Her bir damla çelik misali ağırlaşır Kulaklarım çınlamıyor ne zamandır Beni hasretle anan biri yok artık herhal Bir garip bencil duygu ki ruhumu sarar içtiğim içkinin buruk lezzeti acılaşır Gün gelir serseri ruhum elbet Acının lezzetine de alışır mı alışır Alt tarafı insanım işte herkes gibi Aklım arasırada olsa karışır YORGUN AKŞAMLAR Yine akşam oluyor Deniz durgun hava durgun isyanlar ümitler ve ben Ve yanlızlığım yorgun Yine tanıdık çehreler Gülüşler aynı gözler solgun Bir günü daha yaşanmış şu geçip giden ömrün Dilimde anlamsız bir dolu söz Ne yaptığım belli ne istediğim Bir günü daha yaşanmış ömrün Bilmiyorum ki nedir istediğim Yine yüreğim daralıyor Kelimeler düğüm düğüm SIZI Sızım sızım sızlar içim Gözümde akmayan yaşlar içimde yıllardan kalma birikim Bilmem ne zaman patlar Bilirim sonu var bunun Bilirim sonu gelir her sorunun Bilirim sonu var bunun çaresi bulunur, bilirim her sorunun Hiç aç susuz yaşamadım ki Hiç parasız pulsuz kalmadım ki Hiç aşksız sevgisiz olmadım ki Neden,niye,kime bu özlem Sızım sızım sızlar içim Yüreğimde fırtınalar Ve suskun artık umutlarım Sanki benden hesap sorar GELEN GİDENİ ARATIR Haydi gel seninle şöyle karşı karşı Gel olmaz inan ki kavga ve göz yaşı Ayrılmak istemiyorsak seninle Açıkça konuşmalı Gel bu güne kadar olanlar olmuş Hepsini unutalım Gelen gideni aratır derler Bırak nazı anlaşalım Haydi gel bir kez daha denemeli Gel herşeyi doğru dürüst söylemeli Ayrılmak en kolay çözüm inan ki Gel görelim gerçeği KAÇ YIL GEÇTİ ARADAN Nolur sormasınlar bana Nolur söyletmesinler derdimi Saklarım ben onu kendime Yerim kendi kendimi Akıyorsa yaşlar gözümden, Dinmiyorsa bir türlü gece gündüz, Karardıysa bütün dünya, Vardır elbet bir sebebi Kaç yıl geçti aradan ayrı ayrı, Bitsin artık bu hasret bulaşalım gayrı Benim bütün derdim özlem Biliyorum kavusur böyle seven Biz bir elmanın iki yarısıyız, O en çok sevdiğim ve ben SEN Sen yıllar önce kaybettiğim ümit Sen hayata pembe bakan gözlerim Sen yaşama sevincimdin Sen elimde bahar demetleri içim ışık ışık kısaca sen gençliğimdin Yok dönemez geriye Seniseniseni arıyorum Seniseniseni özlüyorum NEYE YARAR Saklasa da sözlerin Gizleyemez derdini Gizleyemez gözlerin Deli gibi sevdiğini İçimde bir sevinç var Senelerdir tatmadığım Bir burukluk bir heyecan Doyasıya yaşamadığım Ne kavga ne ümitsizlik Ne ağlaşan insancıklar Ne de başka düşüncem var Bir duygu kasırgası bu Sardı bütün benliğimi Karşı koymak neye yarar Bir yanımda doğrular Hatalarsa bir yanımda Aklım yapma diyorsada Gönlüm bir kez düştü aşka Şimdi ne söyleseler Aşka dair bilinen Şu yalan dünyada ne var Yaşamadan öğrenilen KİME KALMIŞ BU DÜNYA Nasılda kandım aşkınla yandım Ne var ki aldandım O çılgın aşkdan o heyecandan Kaçılmıyor sandım Ne söylesen boş inanmam artık Yalan dolanlarına Seniyse sende kapandı dün yok Bu dinmeyen acıya Ha üçgün önce ha beşgün sonra Yeter bitsin bu cefa Satıp savursan kasıp kavursan Değil hiç umrumda Vurupta kırsan yakıpta yıksan Kime kalmış bu dünya çok istemistim döner demiştim Yolunu gözlemiştim Sabah ve akşam gece ve gündüz Rüyamda beklemiştim Birazcık insaf olaydı sende Kıyarmıydın canıma Günün birinde pişman olursun Elbet yaptıklarına ÖLÜRSEM YAZIKTIR Ölürsem yazıktır sana kanmadan Kolların boynumda halkalanmadan Bir günüm geçmiyor seni anmadan Derdine katlandım hiç usanmadan Diyorlar kul olmaz ateş yanmadan Denizler durulmaz dalgalanmadan OLMAZ İLAÇ Olmaz ilaç sine-i sathareme çare bulunmaz bilirim yareme Baksak hadi ban-u cihan çareler Çare bulunmaz bilirim yareme Kasttediyor tir-i musen canıma Gözleri en son girecek kanıma şerh edem halime canıma çare bulunmaz bilirim yareme AKASYALAR AÇARKEN Yar yolunu kolladım İpek mendil salladım Ona çiçek yolladım Akasyalar açarken Yarim gelir yanıma Kanı kaynar kanıma Neşe katar kanıma Akasyalar açarken Yarimle biz biz bize Otururuz diz dize Sevişiriz göz göze Akasyalar açarken SiLEMEZLER GÖNLÜMDEN Dilimi bağlasalar anmasam hiç adını Gözümü dağlasalar görmesem hiç yüzünü Elimi bağlasalar tutmasam ellerini Silemezler gönlümden ne aşkını ne seni Dünyamı karartsalar görmemem için seni Büyüler yaptırsalar sevmemem için seni Gurbete gönderseler kan doldursa içimi Silemezler gönlümden ne aşkını ne seni KARAM Köprüler yaptırdım gelip geçmeye çeşmeler yaptırdım suyun içmeye karam Kavli karar ettim alıp kaçmaya Boşa kostaklanma kostak değilsin karam çıkma pencereye zülfün tellenir Beyaz giyme eteklerin kirlenir karam Gelme meyhaneye adın dillenir Boşa kostaklanma kostak değilsin karam Armudu dalında pazar eyledim Kaşını gözünü uzak eyledim karam Seksen şeftaliyi hazar eyledim Yanılıpta güz almışım bilemem karam İstesen de yok desen de Kan misali dolar yüreğine İliklerine damarlarına Sen gibi sen olur bilmesen de İstesen de yok desen de Düş misali bir an gözlerinde Islanır bir şey yutkunursun Sarılır boynuna hissetmesen de Gel demek bu kadar mı kolay Git demek bu kadar mı kolay Gün gelir istekler ihtiraslar İnsanı boğar İstesen de yok desen de Her suçun hesabı var yüreğinde İliklerinde damarlarında Sen gibi sen olur bilmesen de Sevmenin de sevilmenin de Bir bedeli var aşar tenimizi Duygularına dur desen de Susturmak ne mümkün düşüncemizi İstesen de yok desen de Mutsuzluğu öyle aşamazsın Besliyor sevgi varlığımızı Sevgiyi hafife alamazsın AĞLAMAK GÜZELDİR Ağlamak güzeldir Süzülürken yaşlar gözünden Sakın utanma Ağlamak öfke delice nefret Doruklarda aşk doyumsuz sevinç Kahreden keder kısaca hayat Ve nefesindir ve nefesindir Ağlamak şu geçici dünyada Herşeye rağmen varolmak demek Ağlamak yaşanan binlerce duygu İnsanca coşkunun güzel bir şeyidir Ağlamak senin kara dünyada Hala sevdiğin ve hissettiğin Tüm güzelligin ve çirkinliğinle Var olduğundur var olduğundur YAK BiR SiGARA Seni ilk gördüğümde Tırnaklarını yiyiyordun Kim bilir nelere sıkılmıştı canın Öyle sıkıntılı yanları var ki yaşamın Haklısın haklısın çok haklısın Yak bir sigara Kul olsun dertler ucunda Bir an oh diyemezsek Çekilir mi ah bu dünya Ne güzelim diye gerin Ne çirkinim diye yerin İkisi de tanrıyı suçlamaktır Arayan gözlerle Hiç bakma etrafına Mutluluk peşinden Koşarak yakalanmaz KÖPRÜ Ben bir yerde hata taptım ama nerde Vermeye calışırken dolu bir şeyler Kurmaya çalışırken doğru bir şeyler Kaçıp gitti ellerimden birer birer sevgililer Özlemlerimle yıllarca yanarak Sözüm ona sen böyle birşey aradın Duygularımsa çocuktu üc yaşında Kaçıp kovalanmaktı heyecanların Bense kurulduğunu sanıyordum köprülerin içimde sevinci vardı saglıklı sevgilerin Oysa eskilerden farkı bu kandırmacanın Daha akıllı ve hesaplı olmasıydı Kuru kuru aşk değil biraz paylaşmak Ya da birşeyleri sevgiyle yaratmak Yüreğinde güven yol yol damar damar Böyle bir düş için bile değer inan mutsuz olmak TANRIM Tanrım tek başına koyma kullarını Yalnızlığa ancak sen dayanırsın Eşsiz dostsuz kalanın zordur halleri Yalnızlığa ancak sen dayanırsın Şu gelen yar olaydı Elinde nar olaydı İkimiz bir gömlekte Yakası dar olaydı Yeşil bağın üzümü Yola diktim gözümü Ne gelen var ne giden Kime deyim sözümü Tanrım tek başına koyma kullarını Yalnızlığa ancak sen dayanırsın Bu dünyada cefa çektirme bize Yalnızlığa ancak sen dayanırsın Güveyli evler gördüm Kurulmuş yaya benzer Güveysiz evler gördüm Kurumuş çaya benzer Tanrım tek başına koyma kullarını Yalnızlığa ancak sen dayanırsın Güzel çirkin deme sen kayır yine Bir munasip koca her birimize Hasretini çekmislere Tazeyken dul kalmışlara Alı gülü solmuşlara Ver ver ver ver Gökte uçan kuşlara Kurumuş kocamışlara Boynu bükük kalmışlara Ver ver ver ver Hey tanrı bana üç tane Üç de yetmez beş tane Bes de yetmez yedi tane Ver ver ver ver Ver allahım ver HATA Kalınca sebepsiz bir başıma Hatıralar beynimde dans ediyor Günahlarım dizilip bir bir karşıma Sanki birer birer intikam alıyor Yüregimden zincire vurulmuşum Anılar her bir halkayı bağlıyor Ben duygularımın esiri olmuşum Hatalar yalan duygularda başlıyor Sen de benim hatalarımdan birisin Sen en büyük günahların bedelisin Senin için harcanan zamana yazık Sen en güzel duyguların katilisin İstemem seni Ne sevgini ne kendini İstemem ben bu hayatı Sözüm ona pembe rengini HANi Hani o duygu var ya Terkeden sevgiliyi düşünmek ara sıra Hani koşarsın camlara, bakarsın İnsanlara,düşersin bir boşluğa Bir an görebilmek onu Değer tüm yaşamana Hani sarılırsın çaresiz anılara Hani serilir anılar karşına Hani gözlerin kararır o anda DÖRT GÜNLÜK BiR ŞEY Şimdi çok uzaklarda bir hatıran gibi O yasadığımız boynumda bilmece gibidir,düğüm Dört kısa günden bana Bir garip sızı kaldı, bir de deli özlemin Ben senin gözlerinin Yalan dolan bakışlarını bile sevdim Ben sana bir annenin Evladına duydugu hisleri besledim Ben senin gözlerinde Dört kısa günde bir sendeler Neler gördüm, sahte ile gerçeğin Karmaşasını yine de sevgilim özledim Özledim ellerini gözlerini ve yanık kokunu özledim İnsan boyle bir duygu yaşarken Gerçek yaşamın tüm bağlantıları kopmuşçasına Ayakları yerden kesiliveriyor Hoş, bu zaman bu bağlantısızlık da Yaşam kadar gerçek ve yoğun Biliyor musun belki iyi oldu ama Biz yere erken indik Şimdi yarım yaşanmıs o şey boynumda düğüm Dört günluk bir şey işte Güzel bir aşktandı ne bitti diye üzüldük Oysa bir duygusal yük Vurduk yüreklerimize kırılıp döküldük Bir zaman gözlerimizde Çiçek akan bu işe umudu sondurduk Özledim çiçekleri, sevdigimiz ne varsa Her şeyi özledim EN UZUN GECE Sevdamın o büyüdügü en uzun gecede bir yerdeyim Ben uzandığım isteğe çok uzak o yerde kendimleyim O duaların bittiği hasretin delice haykırdığı Ve karanlığın inledigi bir yasak gönülle beraberim Bir posta çantasındaki içli bir mektup sayfasındayım Bir şarkı cümlesindeki çağlayan o bitmez nefesteyim Özlemlerle saran kollarda belki yorgun bir nabızdayım Önce kendi sarhoş olup devrilen düsen kadehdeyim Her doğum öncesinde korkuyla beslenen sancılardayım Parça parça bölündüğüm hiçlikte son yanlızlıklardayım İnsanın cağlar boyu varmaya calıstığı o gerçekte Ve hayatı sevgiyle örmek icin yoğrulmuş sabırdayım Kendim de insanım affettim o en güzel sebebteyim Bazen bir hikayede bir efsanede bazen sendeyim Şimşeğin çizgisindeyim fırtına günü öncesindeyim Şairin ezgisinde anlattığı o yerde İnsanla buluştum BiLiYORSUN Hayat bazen öyle insafsız ki Küçük bir boşluğunda yakalar Hissettirmez en zayıf anında Seni ta yüreğinden yaralar Ellerin kolların bağlansa da Başında kasırgalar kopsa da Sen tüm gücünle karsı koysan da Seni acımasız sevdaya atsalar Sen de benim kadar gerçekleri görüyorsun Beraber olamayız benim gibi biliyorsun Bir başka dünyanın insanısın yavrucağım Sen kendi dünyanın toprağında büyüyorsun Haklısın biraz geç karşılaştık Oysa hic konuşmadan anlaştık Bazı şeyler var ki söylenmiyor Biz senle sözleri susarak aştık İnsan acılarla kıvransa da Ve o aşkta bir daha doğsa da Dünyasını yeniden kursa da Düşlerle gerçekler ayrı ayrı yaşar BEN HER BAHAR AŞIK OLURUM Damarlarımda yine aşk var Gözlerim yine bir manalı Başladı güneşli yağmurlar Islandı umudumun saçları Kırılan dallar gibiyim Ben her bahar dirilirim Gizli bir kaynaktır içim Kendime bir yol bulurum Ben her bahar aşık olurum Rüzgar olur yağmur olurum Filizlenir anılarda gururum Taşar içimden ruhum Gönlümde sönen ateşin Küllerini savururum Kalbimdeki acelenin Peşinde ben kaybolurum LUNAPARK Altı üstü bir bilet parası Haydi koşgel bir cennet burası Rengarenk bir yaşam umut rüyası Dönme dolap bir ömür üğütür Orda zaman durur hep dönülür Yorgun düşer düşünceler bölünür Lunapark gerçek mutlulukların Olsa olsa bir parmak balı Oysa aslında hepimizin masalı Ve hüzün tanınmaz orda Sevinçle boyanmış yüzü Görme sen maskedeki gözü Ve hayat dokunur sana Sanki bak ben burdayım der Bir cocuk cığlığı düş biter Altı üstü bir bilet parası Haydi koşgel bir cennet burası Rengarenk bir yaşam umut rüyası Gülen ayna bak şu halimize Sen de birkac taneden daha var Güldür bizi ayna, sen de gül bize HOŞGÜRÜ Kalbim sanki kavgalar aşklarla yoğruldu Bir öfke ve bir isyan bir hırstır gidiyordu Yabancıydım kendime sevgi bedenimde Yanlızlığı örüyordu Bir hasret acısında biran kendimi gördüm Bakışım bencil gibi oysa insancıl özüm Bir umut çiçek açtı sanki gözlerimde Yarınlara dostça güldü Artık bir başka duygular Bir başka dünya insanlar Gerçek yolunda hoşgörüyle mutluluk Mutluluk var yanımda Duygular yüreğimde yıllarca boğuştu Artık o deli nehir denizlerde duruldu Geçip gitti fırtına rüzgar meltem oldu Yağmur oldu güneş oldu KÜÇÜK YAZ ÇİÇEĞİ Küçük yaz çiceği Söner aşk ateşi Kalbinde zamanla Sen farzet tam üstü Küçük aşk çicegi Rüzgarlar dallarda Dolaşır umutla Yanlızdır oysa Küçük yaz çiceği Titreme hiç korkma Güneşi beklerken Hani iki dün vardı Küçük aşk çicegi Mutluluk yanar ufkunda Küçük ama güçlüdür En düşman fırtınada SÜRÜKLÜYORUM ÇARESiZLiĞİMİ Sürüklüyorum çaresiz yanlızlığımı aldırmazlığımdan Acımasızlığında İstanbul'un Yitik umutlarımla dağınık buruk Yürüyorum kalabalık caddelerde Yürüyorum bilmeden nereye gittiğimi Amaçsız Bitkin Donuk Gözlerim boş bakışlarla Takılıyor bir yerlere Yüregim kanıyor ılgıt ılgıt Sıcak sıcak şahlanıyor içimde özlemin Kahrediyorum karanlıklar içindeyim Oysa istanbul ışıl ışıl parlar Mutsuzluğum siniyor sokaklara Seni solukluyorum derin derin Büyüyor giderek içimde yokluğun Anılar mir cekiyor gözlerime Sürüklüyorum çaresiz yanlızlığımı Vurdum duymaz acımasız yollarında İstanbul'un FİRUZE Bir gün dönüp bakınca düşler İçmiş olursa yudum yudum yıllarını Ağla ağla firuze ağlaAnlat; Bir zaman ne dayanılmaz güzellikte olduğunu Kiskanır rengini baharda yeşiller Sevda büyüsü gibisin sen Firuze Sen nazlı bir çiçek bir orman kuytusu Hüzün büğüsü gibisin sen Firuze Duru bir su gibi bazen volkan gibi Bazen bir deli rüzgar gibi Gözlerinde telaş yıllar sence yavaş Acelen ne bekle Firuze Acılı bir bakış yerleşirse eğer Kirpiğinin ucundan göz bebeğine Herşeyin bedeli var güzelliğinin de Bir gün gelir ödenir, öde Firuze [/b]AYRILIKLAR BİTMEZ Gün agarınca kalkamaz birden O yattığın sert kuru yerinden Bir baş ağrisi ense kökünden Acır kendine başlar yeniden Her kadehte bir isyan şahlanır Bir isim bir aşk daha silinir yine gönlünden Her tüketilmiş sarhoş geceden Tek sey anımsar eski günlerden Bir çift mahsun göz uysal hüzünlü Biraz kaderci ürkek çekingen Her anı yaşardi can-ı yürekten Ne zaman isteyip arasam en uzak yerlerden Ve ayrılıklar bitmez oğütür Ve gölgeler siner ömrüne kaçarlar kendinden Yıllardan beri hep yapa yanlız Taşır sırtında bir yük misali Sarar pişmanlık şöyle inceden Yorgun utançlı başlar yeniden Her kadehte bir isyan şahlanır Bir isim bir aşk daha silinir yaralı gönlünden [/b]NEREDESİN Erken geldi o mevsim Zamandan korkuyorum Bu beyazlar yaşım değil Yaşadıklarımdan iz Sevgiler sevgiler Özlemler ayrılıklar Kavgalar çelişkiler Kalır mı çizgisiz Gözlerim yanımda Bir zaman dudağımda Olmayan izler kimsiniz Yolun yarısı bile değilken Yillar beni nasil gectiniz Hala umutlarla uyanırken Gençliğime çizgi çektiniz Hani o çok sevenler Ey dostlar sevgililer Ben burdayım ya siz neredesiniz [/b]İKİNCİ BAHAR Gamze gamze bir gülüver şimdi Beni göğsüne alıver şimdi Mevsimi geldi susadım aşka Benimle bir bütün oluver şimdi İkinci bahar yaşıyor ömrüm Gel benim yarim oluver şimdi Seni gül gibi öpe koklaya Gözümden dilimden sakınır saklar Bu günkü aklımla severim şimdi Şiirler şarkılar söyleyerek Mehtabı birlikte seyrederek Benimle bir rüya kuruver şimdi [/b]DÜMTEK Kıvrım kıvrım kıvrılarak döngülerek Edali işveli göz süzerek Gerdan kırarak bel bükerek Vur tefe vur tefe düm düm tek Desinler rüzgar gibi saçları Kalem misali siyah kaşları Bakışıyla anlatır aşkları Vur tefe vur tefe düm düm tek Şarkılar söyleyerek ve hep gülerek Ritmine uyup da dansederek Doldurup doldurup şarap içerek Bu gece neş'enin gecesi olsun [/b]BENi UNUTMA Bir gün gelir de unuturmuş insan En sevdiği anıları bile Bari sen her gece yorgun sesiyle Saat onikiyi vurduğu zaman Beni unutma O saatlerde serpilir gülüşün Bir avuç su gibi içime Senin de başında o çılgın rüzgar Deli deli esiverirse bir gün Beni unutma Büyük acılarla tutuştuğum gün Çok uzaklarda olsan yine gel Bu ölürcesine sevdiğine gel Ne olur tanrıya kavuştuğum gün Beni unutma [/b]BİR ACI KAHVENİN Gün olur da bir dost ararsan eğer Açıktır kapım sana çekinmeden gel Sözlerimde inan ne sitem Ne de kırgınlık bulamazsın Bir gün yolun düşerse eğer Beni bıraktığın gün gibi Yine dost bulacaksın Gün olur da bir dost ararsan eğer Ne olursa olsun geçen zamanda Sanki bir şey olmamış gibi karşılarım Seni yılların özlemiyle kucaklarım Bir acı kahvenin kırk yıl Hatırı vardır derler Azmi içtim ellerinden Unutmadım öğünleri gel Buraya yolun düşerse eğer [/b]DİLİMİN UCUNDA KELİMELER Karşımdasın ilk kez yıllardan sonra Gözlerinden gözlerim kaçıyorsa Hoş gör bu halimi sakin darılma Yanımdasın ilk kez yıllardan sonra Ellerinde ellerim titriyorsa Dilim anlamsız sözler söylüyorsa Nedenini o an sakın sakın sorma Dilimin ucunda kelimeler Bir türlü söyleyemiyorum Dilimin ucunda kelimeler Nerden başlasam bilmiyorum Hatırlar mısın o eski günleri Anlatırdın bana hep dertlerini Bir dostum yalnızca senin için değil mi Oysa içimde sevginin özlemi Yıllarca duygularımı gizledim İçimde fırtına vardı ben sakladım Oysa hep seni sevdim seni yaşadim [/b]SENSİZİM Sensizim senden uzakta Seni düşünüyorum Seni özlüyorum Ve özlemeyi çok seviyorum Sensizim senden uzakta Seni özlüyorum Seni seviyorum Seni sevmeyi çok seviyorum Seninleyim sana dokunuyor Seni hissediyorum Ve hissetmeyi çok seviyorum Bir gün seni kaybedeceğim Duygusu sarıyor benliğimi korkuyorum Ve bu korkuyu çok seviyorum Tıpkı bir sağnakdaki Yaprak üstündeki içim Hani seversin de korkarsın dokunmaya Uzaktan seyretmek yeter bilirsin Oysa sen benim olmasan da Seviyorum Ve işte bunu hissetmeyi çok seviyorum Bu gece şehirde bir tevekkül var Can aliş verişte her taraf hazar Ayaklar altında hey sabaha kadar Kubbeler hu çeker kullar sallanir Bu nasıl ibadet kimin cağrısı Bütün bakışlarda safran sarısı Evler secde etmiş hey gece yarısı Adalar hu çeker göller sallanır Ne yardan haber var artık ne serden Göz gözü görmüyor tozdan topraktan Telgraf telgraf ayrılıklardan Direkler hu çeker teller sallanır Nedir topraktaki bu iniş kalkış Bir tarafta ecel bir tarafda kış Bütün bahçelerde hey ayin başlamış Ağaçlar hu çeker dallar sallanır ZELZELE Bu gece şehirde Bir teveccüh var, var, var, var Can alışverişte Her taraf pazar Ayaklar altında hey hey Sabaha kadar Kubbeler hu çeker Kullar sallanır Hu hu hu Bu nasıl ibadet Kimin çağrısı vay, vay, vay, vay Bütün bakışlarda Safran sarısı Evler secde etmiş hey hey Gece yarısı Odalar hu çeker Holler sallanır Hu hu hu Ne yardan haber var Artık ne serden vay, vay, vay, vay Göz gözü görmüyor Kardan topraktan Telgraf telgraf hey hey Ayrılıklardan Direkler hu çeker Teller sallanır Hu hu hu Nedir topraktaki Bu iniş kalkış vay, vay, vay, vay Bir tarafta ecel Bir tarafta kış Bütün bahçelerde hey hey Ayin başlamış Ağaçlar hu çeker Dallar sallanır Hu hu hu Bu gece şehirde Bir teveccüh var, var, var, var Can alışverişte Her taraf pazar Ayaklar altında hey hey Sabaha kadar Kubbeler hu çeker Kullar sallanır Hu hu hu Hu hu hu Hu hu hu Hu hu hu Hu hu hu [/b]BAZEN Yanardağ mı içimdeki alevlenir söner Nedir bu öfkeli saplantılar gelir gelir gider Bazen bir duygu beni gök yüzüne çeker Bazen bir tutku gelir toprakla bir eder Bu karmaşanın adı nedir düğümlenir cözdükçe Yalanlar mı gizlidir yoksa gerçeklerin içinde Bu karanlığın sonsuzluğun yolu nerde kim bilir Zaman derin bir kuyu sanki kaybolasım gelir [/b]KEŞKE Yavaş yavaş açıldı gözlerim Bir pencere aralanır gibi Uçtu yüreğim uçtu gitti Sanki bir kuş havalanır gibi uçtu gitti Keşke görmeseydim Ağlayan gözlerini insanların Keşke bilmeseydim Yıkılmış umutların acısını Yavaş yavaş açıldı gözlerim Bir kitabın sayfaları gibi Yandi yüreğim yandı gitti Sanki bir mum alev alır gibi yandı gitti ZAVALLI BİR GECE Bu gece ben şarkıların kederiyle içip Duman duman savrularak dağılmak istiyorum Bilmedigim sokakların yabancı insanina Kaynaşarak efkarımı dağıtmak istiyorum Bu gece ben gerçeğimden uzaklaşıp giderek Düşlediğim dünyaları seyrederek görerek Boynu bükülü bir köşede kadehiyle yarışan birine Teselli vermek onunla gülmek ağlamak istiyorum Kaderci bir şarkiyla of çekip de şöyle Büyülü bir aşk arıyorum Bu gece ben cebimdeki en son kuruşa kadar Yiyip içip gezip tozup tükenmek istiyorum Gün ışırken yalpa yalpa sallanıp da giderek Evin yolunu bile şaşırıp kaybolmak istiyorum ŞÖYLE YÜREKLi BİR SEVDA Ansızın uçup oklar saplandı hep Sözlerinden yıllar yılı şu gönlüme Bak sevdamın göç mevsimi geldi Uçuyor artık başka yüreklere Şöyle yürekli bir sevdam olmadı Alsın götürsün beni ta güneşlere Öykü diken sevgilerin kanatlarına sarsın beni Senle enginken en saf dengeli Aşkla yoğruldum bittiği zamansız Anlamazsın ki sorma boşuna Kim seslenen kim yapa yanlız [/b]BiR ZAMANLAR DELİ GÖNLÜM Ele avuca sığmazdı deli gönlüm Bir zamanlar neredeydi şimdi nerde İster güneş ol yak beni yağmurum ol at beni Aklım başka duygularım başka yerde Bir deli rüzgar savurdu beni böyle Umutluk tutsak benim altın kafeste İster güneş ol yak beni yağmurum ol at beni Zincirledi yüreğimi artık sende Yok ağlatmaz asla beni bir gün ayrılık Pişmanlığım nefret olmaz öfke olmaz Senden daha güçlü bir hasret bulunmaz İster güneş ol yak beni yağmurum ol at beni Acılarla sevinçlerle yaşat beni [/b]ÇOCUK Bir yerlerde bir çocuk doğdu Sancısını içimde duyuyorum Kim bilir kimin çocuğusun Gözlerinde güneşi görüyorum Gözlerinde hayat pırıl pırıl Ellerinde ümitlerimiz var Dünyanın tüm pisliklerine Sıkılmış o minik yumruklar Güzel bebek buram buram İnsan sevgi kokuyorsun Bir küçük dunya gibi varlığın Sırtında dünyayı taşıyorsun Kim olursa olsun anan baban Sorumluyum onlar kadar senden Adını hiç bilmesem bile Benim öz be öz çocuğumsun sen UZAKLARDA BİR ÇİZGİDE Bir martı uçuyordu maviliklerde Ellerim içindeydi ellerinin Güneş bembeyaz bir kordu yakıyordu yeryuzünü Saçlarım dağılmıştı göğsüne Buram buram bir buhar yükseliyordu topraktan Yanağım yanağına değiyordu Uzak bir garip çizgide birleşiyordu gökle deniz Kızgın kumlar tenimizi dağlıyordu Ve biz ikimiz gölgesindeydik bir salkım söğüdün Ölümsüz bir sevgi parlıyordu gözlerinde Yüreğimdeydi yüreğin tutuşuyorduk Bir yangın büyüyordu içimde SEN AĞLAMA Hasret oldu ayrılık oldu Hüzünlere bölündü saatler Gördüm sarkan iki damla yaş Ayrılık da sevgiyle beraber Bir şarkı bir şiir gibi Yaşadım canım acıları Senden bana hatıra şimdi Sakladığım sevgili kederler Bir sır gibi saklarım seni Bir yemin bir gizli düş gibi Ben bu yükü taşırım sen git, Git acılarla Sen ağlama dayanamam Ağlama göz bebeğim sana kıyamam Al yüreğim senin olsun Yüreğin bende kalırsa yaşayamam BENİMLE OL Bende zincirlere sığmayan o deli sevdalardan Kızgın çöllerde raslanmayan büyülü rüyalardan Kolay kolay taşınmayan doludizgin duygulardan Yalanlardan dolanlardan daha güçlü bir yürek var Haydi gel benimle ol oturup yıldızlardan Bakalım dünyadaki neslimize Ordaki sevgililer özenip birer birer Gün olur erişirler ikimize Uzanıp yüreğimin ateşiyle yeniden Yıldızları tek tek yakacağım Sarılıp güneşlere sevgimize göklerden Mavi mavi taçlar takacağım ne olursun GERİ DÖN Alışırım zannettiğim yokluğundan acılanmam Vazgeçmek zor senin o büyülü tuhaf sıcağından Dön demeye utanırım zavallı korkularımdan Arkasına saklandığım gururumdan Geri dön geri dön Ne olur geri dön Uzanıp tutuver elimi bir gün Utanır diyemem ne olur geri don Olur da bir gün sen de özlersen Olur da bir gün sen de gözlerimle buluşmayı istersen Uzanıp tutuver elimi bir gün Utanır diyemem ne olur geri dön Herşey bana seni hatırlatır unutmak isterken Utanırım hep o acılı şarkılarda ağlarken Bazen bir dost ya da bir çicekle evime gelirsin Herşey seni hatırlatır da yeniden [/b]YETER Hep bin bir maske ve bin bir duyguda Hep karmaşa sen ve senden başka Bin insana dönüp yaşıyorsun Parça parça her duygunu olmaz Yeter yeter beni bırak seninle kendi halime Yeter artık içindeki yabancıya söyle gitsin Hüzün olup binbir damga vuruyor sevgim üstüne Yeter gidip o sevgisizliğinde kendi tükensin Hep yarım yarım ve erken yaşanan Her sevgiden izler var içinde Çizgi çizgi ve silemiyorsun Onları bir türlü hayır olmaz BU GECE Al beni götür kanatlarında Bu gece uçurup diyar diyar Sev beni sevilmediğim kadar Unuttur yanlız yaşadığım her geceyi öyle Gel gör beni boğuk karanlıklarda Sar biraz ki doğmasın sabahlar Al sevgim hiç vermediğim kadar Unuttur yanlız yaşadığım her geceyi öyle gel Sevişte yeminler edeyim aşka Belki bir daha hiç tutulmazlar İnanmasan bile gel İnandığım ne var ne yoksa Hiç vermediğim kadar DAĞLAR DAĞLAR Başımda saçlarım karlı Deli rüzgarlarım vardı Ovalar bana çok dardı Benim meskenim dağlardır dağlar Şehirler bana bir tuzak İnsan sohbetleri yasak Uzak olun benden uzak Benim meskenim dağlardır dağlar Kalbime benzer taşları Heybetli öter kuşları Göğe yakındır başları Benim meskenim dağlardır dağlar Yarimi ellere verin Sevdamı yellere verin Yelleri bana gönderin Benim meskenim dağlardır daglar Bir gün kadrim bilinirse İsmim ağza alınırsa Yerim soran bulunursa Benim meskenim dağlardır dağlar ÇOCUKLAR GİBİ Bende hiç tükenmez bir hayat vardı Kırlara yayılan ilk bahar gibi Kalbim hiç durmadan hızla çarpardı Göğsümün içinde ateş var gibi Başını göğsüme sakla sevgilim Güzel saçlarında dolaşsın elim Bir gün ağlayalım bir gün gülelim Sevişen yaramaz cocuklar gibi Hissedince sana vurulduğumu Anladım ne kadar yorulduğumu Sakinleştiğimi durulduğumu Denize dökülen bir pınar gibi Sözün şiirlerin mükemmelidir Senden başkasını seven delidir Hüzün çiceklerin en güzelidir Gözlerin bilinmez bir diyar gibi [/b]TÜKENECEĞİZ Ne böyle senle ne de sensiz Yazık yaşanmıyor çaresiz Ne bir arada ne de ayrı Olmak imkansız hiç sebepsiz Ne hayallerle ümitlerle Mutlu olmaktı dileğimiz Suçlu ne sensin ne de benim Şimdi sensizim sen de bensiz Biran gelip de küllenince Yüreklerimiz dinlenince Başka sevgilerde teselli bulunca İste biz o gün düşüneceğiz Etrafımızı sarıverecek Bir boşluk ki asla bitmeyecek Herşey bir anda anlamsız gelecek İşte biz o gun tükenecegiz [/b]BİR BAŞKA AŞKLAR İçimdeki umutlar bir bir yitip gidiyorken Hayatı sırça bir köşk gibi diye tanıyordum Dahası ne bebektin bir tanem Her aşkla biraz büyüyordun ve bir anda Bir başka aşklar hep alev Tutuşup da birden yeni baştan oldun Kendi canımda İçimde kavga eden senler bir bir barışıyor Ömrüme senden de önemli bir şey karışıyor Daha dün bebektin birtanem Kendini birşey sanıyordun ve bir anda BİN DOKUZYÜZ KIRKBEŞ Gel asırlardan uzan da tut ellerimi sımsıcak Yoksa bendeki çocuk da böyle çaresiz kalacak Öfke ile beslenen çocuklar yanlızdırlar Ve ümitleri çiceklerden acıları tarihlerden Senin gibi benim gibi onlar da hep insandılar Ve sevgiye inandılar ve saygıya inandılar Senin gibi benim gibi Onlar biraz terkedilmiş biraz küskün çocuktular Sanki biraz önce bilmiş Sanki yetersiz sevilmiş Sanki utandılar kavgadan ve sustular Öp incilenen goz yaşları kurusun inançlarında Sene bin dokuzyüz kırkbeş onlar da hep insandılar Ve sevgiye inandılar ve saygıya inandılar Senin gibi benim gibi DEĞER Mi HİÇ Bir rüya görür gibi Seninle bulutlara uçtuğumda Bir ateş yakar beni Sevginle tutuştuğumu sanırdım Yağmur olup damla damla Öperdim öperdim dudaklarından Bir nehir gibi cağlar Akardım akardım damarlarından Değer mi hiç değer mi hiç Değer mi değer mi değer mi söyle Bir rüya Üç Aylık Sürer mi sürer mi sürer mi böyle Değer canım değer elbet Değer bir tanem aşk için her şeye Ne hayal nede gerçek Engel mi kanatlanmadan uçmaya [/b]GİT Madem ki istiyorsun öyleyse durma git Beni düşünme rahat ol yalnız kalabilirim Sende bilirsin hiç bir acı sonsuza dek sürmez Hatta her an yeniden sevebilirim Olmazdı bende biliyorum haklısın haydi git Korkma seninle gerçekten dost olabilirim Aslında bende uzun zamandan beridir sana Ayrılmak istediğimi söylemedim haydi git GitGitGitme dur ne olursun Gitme kal yalan söyledim Doğru değil ayrılığa daha hiç hazır değilim Aramızda yaşanacak yarım kalan bir şeyler var Gitme dur daha şimdiden deliler gibi özledim İkimiz içinde doğru olan böylesi git İnan bana sandığın kadar üzgün değilim İçimde yepyeni bir hayata başlamanın Sevinci ve heyecanı var artık git KOLAY DEĞİL Biraz daha sarıp sarmala beni Biraz daha dokun yalnızlığıma Biraz anla ne demek istediğimi Biraz dinle duygularımın dilini Biraz daha kal da düşün yeniden Biraz anla bendeki bu hüzün neden Biraz anla biraz dinle biraz da sev Kolay değil kolay olmaz o kadar Kolay değil olursa bu bir olay İki insan sevgiyle bir arada Kolay değil olursa bu bir olay Bin bir defa ah su kalbim kırıldı Bu izler hep o eski acılardan Cesaretim hemen hemen hiç kalmadı Çok denedim denedim ama olmadı BENİ UNUTMA Bir gün daha yaşandı ve bitti Küçük sevinçleri ve küçük kederleriyle Her hangi bir gündü çok önemli değildi Seni düşündüğüm bir kaç andan başka Bilirim herkes boyuna düşeni yaşar Ve her yeni günde değişir hep bir şeyler Sende kendi payından bir hatıra seç ne olur Ve o ben olayım unutma beni unutma Beni unutma unutma beni unutma Bilirsin unutulmak dokunur ya her insana Sende kendi payından bir hatıra seç Ve o ben olayım unutma beni unutma Bilir misin seni gerçekten sevdim Sevdiğim daha bir çok şeyin arasında Bir tek seni seçtim hatıralar arasından Sebep diye bir küçük mutluluğum [/b]AH MAZi Titresin bir mum alevinde o eski günler Bir gümüş çerçeveden seyret yine maziyi Bir nezaket bir ince söz belki O sararmış resmin hayat bulur yeniden Ah nerede hani ah nerede hani Bir şiir gibi narin ve sevdalıydı geçen o zaman Ah yanarım yanar ah yüreğim sızlar Bu bir vazgeçiş mi yoksa Bir hasret ki her sabah gün ağarırken ben Dilerim yeter ki gün eksilmesin penceremden Bir nezaket bir ince söz duvarda belki O sararmış resmin hayat bulur yeniden Kaldırımlara sümbüli bir yağmur inerdi Ve tiz bir kadın sesinde bir devir inlerdi ÜNZiLE Ünzile insan dolu On kardeş beşi ölü Büyüdükçe un ufak Ve gelirde görücü İnci gibi dişi Görücü bilir işi Söğüdüm ağlar gider Olur hatun kişi Varmadan sekizine Ergin oldu ünzile Hem çocuk hem de kadın On ikisinde ana Bir gül gibi al ve narin Bir su gibi saydam ve sakin Susar kadın ünzile Yağmuru kim dokuyor Ünzile kaç koyun ediyor Dayaktan uslanalı Hiç bir şey sormuyor Korkar durur gitmez Koyun en son çitine İnanır o sınırda dünyanın bittiğine Ünzile insan dölü Bilinmezlere gebe Sırların mihnetini Yükleyip de beline SONBAHAR Alır gider beni sarı rüzgarlarıyla sonbahar Gelir anılardan bir davet çocukluğum canlanır Bir varmış bir yokmuş diye başlardı bütün masallar Hani nerede o masum ve daha bozulmamış rüyalar Sedef sedef olurdu acardı nilüferler Ve kanatları tulden fildişi kelebekler Bir martı misali tek başıma uçardım Hani nerede üstünde uçtuğum mor denizler Sevgiden saygıdan bir altın kafes ordum İnançlarım kilit kilit oldu üstüme Asıp bedenimi bendeki beni gördüm Hani nerede uğrunda azaldığım değerler Ellerim soğuk şimdi üşüyor dudaklarım Göğsüne düştü başım o çiçekten yıllarım En son baharmış [/b]ALİ Namluna dayanır yola dalarsın Duruşun bakışın yaman be Ali Boşuna tetiği ne kurcalarsın Var daha ateşe zaman be Ali Yıllanmış bir çınar pusuluk yerin Neredeyse gelecek beklediklerin Var iki atlı can-ı kederin Desene işleri duman be Ali Onu sen büyütte söğüt boyunca Kendini ellere versin o gonca Sözüme kanmadın vurdu uyunca Köylündü gözünü yuman be Ali Geldiler beklenen çiftler ormana Duruyor iki genç ne hoş yan yana Bir kursun kadına birde çobana İnlesin orman be yıllarca Ali Görünce uzanmış yar kucağına Boynunu dolamış zülfü bağına Kurşunu kahpeye atacağına Kendine çevirdin aman be Ali YANLIZCA SİTEM Vurgun yemiş misali gönlüm tutuldu aşka Ciğerimden yanıyorum ben bu defa başka Bu yangın benle ölünceye dek yaşasın varsın Dünyanın o son günü sen beni arayacaksın Doymadım doyamadım sevmelere seni ben Kimseyi koyamadım yerine yeniden Saymadım sayamadım sensiz gecen yılları Ne inkar ne itiraf bu yalnızca sitem Zannetme bir gün geri dönmek değil niyetim Hasrete teslim oldum asla gelmeyeceğim Bu yangın benle ölünceye dek yaşasın varsın Dünyanın o son günü sen beni arayacaksın SARIŞINIM Bir eda bir çalım aldın başını gittin Ne kadar mahzun bir şeyi terkettin Avunurken olur olmaz aşklarla Seni hem sevdim hem senden nefret ettim Ne sen unuttun ne ben unuttum Aldatma kendini gel Yanıyor içim eriyor içim Eskisinden de beter Gel gel sarışınım gel Gel sana alışığım gel Gel gel gün ışığım gel Gel çok karışığım gel Bir ateş ki alev alev yanar içimde Saçının kokusu kaldı ellerimde Yatağımda deli gibi döner dururum Dolaşır sanki hayalin hala tenimde GEÇER Hep aynı hikaye gönlüm düşünce aşka Her ayrılık aynı yalnız kişiler başka Hep aynı yalnızlık aynı tanıdık telaş Hep aynı her şey aynı sanki birbirine eş Geçer geçer daha öncekiler gibi Buda geçer neler neler geçmedi ki Yine düşer deli divane gönlüm aşkaaşka Aşka vurgunum ben Hep aynı heyecan aynı çocuksu hayal Ben böyle biraz deli sende biran öyle kal Nasıl olsa geçer SULTAN SULEYMAN Kaç sene oldu zaman durdu Deniz öyle hep aynı dünya bilinmez Tas duvar ayrı kaldı Ümit öylece kaldı da Ümide beni söyle kimaldı Kaç devir geldi kaç nesil geçti Yürek öyle sevdalı yollar kavuşmaz Hasretin ne tadı kaldı Sabır öylece kaldı da Sabredeni söyle kim aldı Bu dünya ne sana ne de bana kalmaz Dünya ne sana ne de bana kalmaz Sultan Süleyman’a kalmadı Böyle hiç bir kitap yazmaz Kaç çiçek soldu hani bu sondu Hani bir sarı fırtına koptu zamansız Hani bir acı yel savurdu yürekler Son defa vurdu EL GİBİ Ne bir ses nede haber gelmiyor artık senden Öylece kala kaldım da deli hasretinle ben Bir yabancı selamı ile hüzünlere daldım Kendi ellerimle ben Beni kederlere saldım Sonunda bir oyuncak kara sevda aldım senden Yani değişmedim hala öyle biraz çocuk kaldım Yok öyle el gibi durma gül biraz Sana gülmeler yaraşır Yok öyle güz gibi soğuk olma Güz ayrılık taşır UNUT Kolay olmayacak elbet üzüleceğim Mutlaka bir iz bırakacak Belki de çocuk gibi sana küseceğim Seneler sonra utanarak Dokunup birer birer sevdiğin eşyalara Hatta belki ağlayacağım Acı çektiğim doğru ama sen bana bakma Ne olursa olsun seni unutacağım Seni sevdiğimi unut sevişmelerimiz yalan Unut beni de her yalan gibi unut O sevgiler ki yoktular onlar ümitlerimizdi Ne ümitler yaşlandı gel zaman git zaman Ayrıldığımızı unut yalnızlıklar zaten yalan Unut beni de her yalan gibi unut OLDU MU ŞİMDİ Gel haydi yine bir daha dene Belki olur bu son deneme Hiç düşündün mu ne zor anlatmak Kendini yeni birisine Dur öyle hemen yok olmaz deme Biran olsun düşün yeniden Vay bu ne öfke nedir acelen Ayrılmak için bu telaş ne Her zaman böyle delisin Hep öfkene yenilirsin Her zaman bir neden bulur Ya kendini ya beni uzersin Oldu mu simdi oldu mu ya Anlamak istemiyorsun ne demek istedigimi Oldu mu simdi oldu mu ya inan ki benden farklı degil yeni bir sevgili KAVAKLAR Ah kavaklar ah kavaklar Bedenim usur yuregim sIzlar Beni hoyrat bir makasla Ah eski bir fotoğraftan oydular Orda kaldı yanağımın yarısı Kendini boşlukla tamamlar Ah omuzumda bir kesik el ki hala Hala durmadan kanar Ah kavaklar ah kavaklar Acı düştü peşime Ah kavaklar ah kavaklar Ardımdan ıslık çalar BİR ÇOCUK SEVDİM Bir çocuk gördüm uzaklarda Gözleri kederli hatta korkulu Her şeye rağmen bir an gülümsedi çocuk Sıcak sade ama biraz kuşkulu Bir çocuk sevdim uzaklarda Sanıyordum ki onun özlemi de buydu O ise bir bakışta beni örtülerimden Yalnızca yalnızca duygularıyla soydu Ben böyle yürek görmedim böyle sevgi Şimdi çocuk büyümekte gün be gün Butun hüzünleri okşadı birer birer Gizli bir ümide sarılarak biraz küskün Bir çocuk sevdim uzaklarda Biraz çocuk biraz adam biraz hiçti Erken ihtiyarlamaktan sanki biraz üzgün Dünyanın haline bakıp güldü geçti HASRET Ter dokuyor dört duvar ter Bense beklerim bir gün mutlaka Ters dönecek anahtarlar bir gün elbet Çıkacaksın ışığa Sen aydınlığa ben sana hasret Gel eritir demirleri bendeki ateş Bir gün açılır açılmaz sandığın kapılar Vurunca güneş Bir karanlık daha erişti güne Saat neredeyse beş Sen Aydınlığa ben sana hasret Gel eritir demirleri bendeki ateş gün bizim güneş bizim göğsümüzde ateş bizim El ele olduğumuz o gün gülmek bizim Dün bizim yarın bizim yana yana sevmek bizim Hasrete vurduğumuz göz göz yürek bizim Süsledim gelin misali gençliğimi Sandığıma kaldırdım Sensiz gecen yılları sildirdim sana Yeni zaman aldırdım BİR KUŞ UÇUR Hep karanlık hep karanlık Yeter artık yeter Bir avuç kar beyazı Bir adım yol bana Bir nefes ver bir fısılda Dağlar duvar olsa önüme Yollar kördüğüm düğümlense Dönmem gözümü dağlasalar İpe götürseler bir kuş uçur yeter Bir küçük pencere Bir aydınlık bana HAYIR Dün gece biraz kızgın biraz sinirliydin Mutlaka bir şeylere sıkılmıştı canın Yoksa sen ölsen bile asla bana öyle Hiç bir zaman ‘sevmedim seni' diyemezdin Evet hatta biraz fazla sinirliydin Belki de ben hata yaptım farkında olmadan Mutlaka islerin falan yolunda değildi Yoksa Hiç böyle sakalar yapar mıydın sen Hayır hayır yalan sende beni sevdin inkar etme Hayır olmaz bu yalnızca bir anlık öfke Öfkeli olmasan asla bağırmazdın öyle 'Ne olur anla artık bitti’ diye 'Başkası var artık’ diye yalan söyledin Sanki inanırmışım gibi böyle şeye SENİ İSTİYORUM Dun butun gece seni düşündüm yanarak Biran geldi ki zannettim kalbim duracak Ellerim tutuştu hasreti okşayarak Nasıl istedim istedim deliler gibi Sayıkladım hep sıcak sıcak nefesini Gel ne olursun gel son defa sev beni GelSarıl bana sarıl seni istiyorum GelNeden bilmem özlüyorum ellerini ver YokYalan degil artık inkar etmiyorum yeter Hatta belki seviyorum istiyorsan eğer Bu gece gel yarın istersen yine git Hatta unut ne varsa verdiğim al götür öyle git Eve kokun siner duvarlara sesin Hatta unut sen dün gece nerdeydin kimle seviştin BIRAK BENİ Bırak beni yeter aldattığın yeter bırak beni Deli ettin artık çek git bu nasıl sevgi Sen kendine aşıksın sen yalancısın Hatta sevişirken bile yabancısın Sen kimsin sen ne rahat insansın bırak Bırak benim için ne mümkün ayrılmak Ben ayrılamam sen ben bırak Seviyorum kahretsin Seviyorum elimde degil Çok seviyorum ah neden Yaşadığım en deli aşksın sen Çok istedim unutmak istedim esmer ellerini Gözlerini kokunu yanık tenini Bana dokunduğun anda hislerimi unutmadım Oysa sen bir yalancısın Sen kimsin sen ne rahat bırak bırak benim için ne mümkün ayrılmak Ben ayrılamam sen ben bırak Seviyorum kahretsin ŞİNANAY Ada vapuru yandan çarklı Bayraklar donanmış caf caflı Simitçi kahveci gazozcu Şinanay da yavrum şinanay Estirir de ada yeli estirir Seni sevindirir beni kusturur Lüküs kamarada kimler oturur Şinanay da yavrum şina şinanay şinanay da şinanay hopa şinanay Müslümanı yahudisi urumu İsporcusu ihtiyarı veremi Kiminin saçı uçar kiminin eteği Şinanay da yavrum şina şinanay Şinanay da şinanay hopa şinanay GİDİYORUM Zaman sadece birazcık zaman Geçici bu öfke bu hırs bu intikam Acılarımız tarih kadar eski Nefes alıp vermek misali olan Zaman sadece birazcık zaman Son bulduğu yerde sevgiler bir tek an Böyle benzer izler etrafında Alışkanlıklarımız bile sıradan Gidiyorum butun aşklar yüreğimde Gidiyorum kokun hala üzerimde Sana korkular bıraktım birde yeni başlangıçlar Bir kendim bir ben gidiyorum Zaman sadece birazcık zaman Kızgınlığım yalnızlıktan korktuğumdan Bilirsin karanlıktan da ürkerim çocuklar gibi Işıkları hep yakarım bu korkudan SON BAKIŞ Bir söz bitişi gibi son buldu sevişler Bir yaz güneşi gibi eritir hep bu terk edilişler Bir an durusu gibi ömrün gidişi gibi Veda ederken aşk ateşi gibi söner iç çekişler Amman amman yandım amman Acı yüzler kurşun gibi izler Son bakıştaki o gözler kaldI aklımızda YILLAR SONRA Hiç bir şey kalmasın hepsi silinsin hepsi Elimde olsa yırtardım gölgeni Resmine vurmuş bir pazar günü Yıllar sonraYıllar sonra Hiç bir şey kalmasın Hepsi silinsin hepsi BENİ KATAGORİZE ETME Beni katagorize etme Benle oynama Yaftayı yapıştırıp Bana isim koyma Karikatürleştirme beni İlahlaştırma Tabulaştırma sakın tapulaştırma Ben seni öyle sevdim öyle sevdim Ben seni öyle sevdim böyle mi sevdim Matematikleştirme beni çarpma,bölme Toplama çıkartma sakın beni hesaplaştırma Mekanikleştirme beni otomatikleştirme Yarıştırma sakın onla bunla karsılaştırma Sıkıştırıp tıkıştırma beni depolaştırma Duygularım yok oldu yüreğimi nasırlaştırma Beni demoralize etme depolitize etme Her isten kaçar oldum illegalize etme BELALIM Uçurum uçurum gözlerine baktığım sensin Prangalarca boynuma taktığım sensin Dağ golleri gibi gibi hasret çektiğim Her gece uyku diye yattığım sensin Yanarım yanarım tutuşur Yanarım kavurur ateşim Seni de beni de belalım Yanarım yanarım tutuşur Yanarım kavurur ateşim Seni de beni de belalım Ah belalım Gün değmemiş ormanlarda yittiğim sensin Ömrüme ömür diye kattığım sensin Deli deli boranlarda aç denizlerde Teninin tuzunu canım tattığım sensin Damga damga göğsüme vurduğum sensin Öfke dolu şehirlerde bulduğum sensin Yer nerede gök nerede ben neredeyim Diye diye sınırlara geldiğim sensin KIŞ MASALI Bir su damlası ürperir tenimde Bir temas hatırlarım ta eskiden Gözlerimi unuttum masallarda Ağlayamam ki ben Su gibi çırıl çıplak ve aydınlık Saz gibi durdum şiddetin önünde Sevgiyi bilmiyorlar bilmiyorlar Söyleyemem ki ben Yabanım esmerim sevgilim sebebim Bir gün bir kış masalında sevip yitirdiğim Şimdi artık korkular şarkılar mırıldanan Öpüşünle yaralı bir kız çocuğuyum ben Her sözüm mühürlenmiş kilitlenmiş Bin öpücükten bin dokunuştan Duysam da,canımın çığlığını Susturamam ki ben AYNALAR Haksızlık bu geçen yıllar Gönlüm çok genç bedenim yaşlı Haksızlık bu eskiyen yüz Bana hala çok uzak güz Aynalar durun yalancı Aynalar değişmeyin Biraz daha zaman verin Bu ben değilim bu yabancı Haksızlık bu eskiyen güz Bana hala çok uzak güz Haksızlık bu vakit çok erken Aşka hala doymadım ben Haksızlık bu İSTANBUL HATIRASI Bir eski resim duvarda Belki beti belki Pola Markizde oturmuş sakin Seyrediyor zamanı gözlerinde tozlarla Ah bu ne sevgi bu ne ızdırap Bu şarkıyla gönlüm ne harap Al al olmuş gül yanaklarımız Bu mahcup bu eda bu hal Bir mısra gibi ağzınız Dillenmemiş dinlenmemiş bakire aşklarda Günlerden güz mevsim sepya Bir tüy kalemle yazılmış bekler Bir hayat daha olmalı der gibi Kahverengi tonlarda uykularda İstanbul hatırası Bir yerinde altın yaldızlı tarih ve yazı ZOR YILLAR Acılardan bir türkü düşünce yüreğime Yetmiyor sevda sözleri yaralanmış ömrüme Sığınaklar aramak kederli şarkılarda Biraz daha yitip gitmek yıpranan dostluklarda Yaralayan sözler sözler gibi Silinmeyen izler izler gibi Bir birini gözler gözler gibi Zor zor yıllar Uykusuz gecelerde sarıveren kaygılar Kuşkuyla gözlediğin o ölüm dolu sokaklar Eksildi ömrümüzden umut dolu o Yıllar Siz miydiniz bizler miydik yorgun düşen kuşaklar GAMSIZ Gamsız yaptı dünya beni kadere razıyım ben Yorgun ve şikayetsiz herşeye hazırım ben Ekmeksiz soğansız hayatın tadı yok Benim olmayan güzelin adı yok Olsun varsın biz gene de memnunuz Bu dünyada olmazsa ahrette huzur buluruz Yolsuz yaptı dünya beni yolları görmez oldum En sonunda anladım sus oldum sus pus oldum Gaddar dünya arsız mI yaptın bizi Hep beraber bulduk mertebemizi HADİ BAKALIM Yerimiz mi dar yoksa yenimiz mi dar Ne varNe var Uçurmuş herkes oda kim oluyor Sen kimsin kim bunlar En büyük kim Hadi bakalım kolay gelsin Bir acayip zor yarış Bana ne aman ben anlamam Pek hesaplı ince is Sen seni bil sen seni Sen sıkı tut çeneni Eline diline hakim ol Sonra öcüler yer seni Sen seni bil sen seni Sen sıkı tut çeneni Eline diline hakim ol Dikkaaaat !!! Ah içimizde ne aç hevesler Arada hicaz arada caz nefesler Bir yanımız her duruma müsait Ne kadar uyarsa o kadar ister [/b]TUTSAK İhaneti sende gördüm Sende şiddeti gördüm aşkı gördüm Yanarak içinden geçtim aşkın Kor olmadan küle döndüm Dokun bana dokun n'olur Hasretinden öldüm Kopar zincirleri yeniden gel Durmadan gel hep gel Ben sana tutsak sen bana yasak Gel günahlarla korkularla gel Ben savunmasız çırıl çıplak Sen hesaplarla sorgularla gel Geçiyor günler çok üzgünüm Geçiyor aksamlar sessiz Geceyi yırtar yalnızlığım Güneşi yakarım sensiz [/b]NE KAVGAM BİTTİ NE SEVDAM Unutuldum unutuldum kurutulmuş güller gibi Yosun tutmuş duvarlara yazılmış günler gibi Gece bitmez gündüz bitmez bu yalnızlık hiç bitmez Ne kavgam bitti ne sevdam ömür geçer gönül geçmez Her ayrılık bir vurgun değmeyin yaşlarıma Benden selam söyleyin butun aşklarıma Çiçeklerim dökülür her mevsim sonra yeniden acar Ümidimin boynu bükülür sonra deniz bir defa tasar Bin defa tasar GÜLÜMSE Gülümse hadi gülümse bulutlar gitsin Yoksa ben nasıl yenilenirim hadi gülümse Belki şehre bir film gelir Bir güzel orman olur yazılarda İklim değişir akdeniz olur gülümse Tut ki karnım acıktı anneme kustum Tüm şehir bana kustu Bir kedim bile yok anlıyor musun Hadi gülümse Sazlarım vardı ırmaklarım vardı Çakıl taşlarım vardı benim Ama sen başkasın anlıyor musun Başkasın [/b]GÜLLERİM SOLDU Güllerim soldu kaldırımlarda Gonca yüklü dallarıma ayaz vurdu Demlerim oldu son akşamlarda Bir nefeslik duraklarda çiçek açtım Bir tek sana güvenmiştim Öncem yoktu sonram yoktu Soyundum sevinç giyindim Sevinmek sanki bir suçtu Hani her şeyindim ben senin Hani kor dudaklındım Hani karlarda açan çiçektim Vazgeçilmezdim [/b]VAZGEÇTİM Vazgeçtim gözlerinden Vazgeçtim sözlerinden Bir ah de yeter Sessizce kimsesizce Gönderdim dudaklarımı Öpme al yeter hiç tanımaz tenim ellerini Bilmez yüreğim bilmez yüreğini Ah bu koku bu ten bu dokunuş Ah bu delilik sarsar bedenimi Yok olma anıdır simdi HER ŞEYİ YAK Beni yak kendini yak her şeyi yak Bir kıvılcım yeter ben hazırım bak İster öp okşa istersen öldür Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk Seni içime çektim bir nefeste Yüreğim tutuklu göğsüm kafeste Yanacağız ikimiz de ateşte Bir kıvılcım yeter ben hazırım bak Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk Beni yor hasretinle sevginle yor Sevgisizlik ayrılıktan daha zor Dilediğin kadar acıt canımı Yokluğun da varlığında yetmiyor Allahım Allahım Ateşlere yürüyorum Allahım acı ile Aşk ile buyuyorum [/b]NAMUS Aradım yıllardır seni her yerde Bir turlu karşıma çıkmadın namus Nihayet niyete rastladım amma Utançtan yüzüme bakmadın namus Yaklaşıp yanına dedim nerdesin Dedin ki yorulma gelmiyor sesin Gayretleri boşa gitti herkesin Kimseyi yanına sokmadın namus Fazilet dediğin meğer masalmış Namuslu görünmek kimlere kalmış Zenginmiş fakirmiş halkmış kralmış Gördüm ki kimseyi takmadın namus Hadi hadi yandan Ben senden ne saray ne ev istedim Seni sevenleri sen sev istedim Kıvılcım aradım alev istedim Bir tek mumu bile yakmadın namus Azizken gözümde sudan ekmekten Yoruldum uslu dur yapma demekten Yüz yıllardır namussuzluk etmekten Bir türlü uslanıp bıkmadın namus SENİ KİMLER ALDI Yürüyorum hasretin acının üstüne Sığmıyorum dünyaya dar geliyor Geceler mi uzadı bu karanlık ne Gönlümün bayramları şenliği söndü Seni kimler aldı kimler öpüyor seni Dudağında dilinde ellerin izi var Deli gözlerin gelir aklıma Gülüşün öpüşün iç çekişin gelir SUDE Day dahi ya hum Nurunda nurunda nurunda nurunda Dahi yahi ya Gele gele gel yar gel Ha bu ya da feste sebeha Ha bu ya da feste sebeha Dasdisdos Sude sude su [/b]MASUM DEĞİLİZ Kan ter içinde uykularından uyanıyorsan eğer Her gece Yalnızlık sevgili gibi boylu boyunca uzanıyorsa koynuna Olur olmaz yere ıslanıyorsa kirpiklerin artık Herşeye Anneni daha sık anımsıyorsan hatta anlıyorsan Kalbini bir mektup gibi buruşturulup fırlatılmış Kendini kimsesiz ve erken unutulmuş hissediyorsan İçindeki çocuğa sarıl sana insanı anlatır Eller günahkar Diller günahkar Bir çağ yangını bu bütün Dünya günahkar Masum değiliz hiç birimiz [/b]ADEM OLAN ANLAR Ben bu dünyaya bir türlü alışamadım Bu yüzden insan içine karışamadım Bana mı sordunuz adımı koyarken Bir küstüm bir daha barışamadım Uyumlu faniler bana uyumsuz derler Delirttiniz beni ey ehven-i şerler Uzlaşırsam namerdim ateşe verseler Garanti muhabbetlere yılışamadım Ha desen olmaz A- ha desen olmaz Birine uysa öbürüne uymaz Yalelli yalelli yalelli o zaman Yalelli yalelli yalelli o zaman Sürüden ayrılanları kurtlar yer Arkanı sağlama al ey akıllı beşer Ben çatlarım kurallara uyarsam eğer Ruhumu şeytanla bölüşemedim Herkesin münasip birer dayısı var İnsanoğlu bu iyisi ayısı var Benim zarar bildiğim elaleme kâr Adamını bulup da uyuşamadım Ben seni de sevmedim adem Doğruyu duymak istiyorsun madem Alt tarafı bir elma yedik beraber Zehir zıkkım oldu bize bal badem [/b]DELİ KIZIN TÜRKÜSÜ Yağmur yağar akasyalar ıslanır Ben yağmura deli buluta deli Bir büyük oyun bu yaşamak dediğin Beni ya sevmeli ya öldürmeli Yitirmeli ne varsa Başlamalı yeniden Bu Allahsız bu yağmur İşlemez karanlıkta Garipliğine yan yan yürek yan Gitti giden gitti giden Sana büyük caddelerin birinde rastlasdam Elimi uzatsam tutsam götürsem Gözlerine baksam gözlerine Konuşmasak ah anlasan Elimi uzatsam tutamasam Olanca sevgimi yalnızlığımı Düşünsem hayır hayır düşünmesem Senin hiç hiç hiç haberin olmasa [/b]KALBİM EGE’DE KALDI Cigaramı sardım karşı sahile Yaktım ucunda acıları Ağları attım anılar doldu Ağlar hasretimin kıyıları Yareme tuz diye yakamoz bastım Tek şahidim aydı aman aman Bir elimde defne bir elimde sevdan Kalbim Ege’de kaldı Aman efendim ayrılık ölümden beter Aman efendim yeter bu hasretlik yeter Aman efendim bana bir merhaba gönder Canım efendim canım efendim Kadehimi vurdum Karşıyaka’ya Efeler kalktı şerefe Sevgimi attım dostlar tuttu Bir ağıt yaktık kadere [/b]DERT FASLI Terk edildim yine kaldım açıkta Ben yine deli divane Ayıplayanın başına gelir inşallah Ah çekerim yane yane Bir Allah bilir bir de ben bilirim Gerisi boş gerisi hikaye Ağlarsa anam ağlar yabancı yalan ağlar Derdim elaleme bahane Oyna oyna halime oyna kör talihime Oyna oyna vah ile oyna baht-ı kareme Zevk edindim keyf edindim Bende sevda kıyamet Yağmalayın yüreğim feda olsun Siz sağ ben selamet [/b]TENNA Tenenenna tenna tenna Tenennene nennen tenenen Tene nen tenenna Bu bahçe bu nemli toprak Bu yasemen kokusu Bu mehtaplı gece Parıldamakta devam edecek Ben basıp gidince de Çünkü o ben gelmeden Ben geldikten sonra da Bana bağlı olmadan vardı Ve bende bu aslın Sureti çıktı sadece Tenenenna tenna tenna Tenennene nennen tenenen Tene nen tenenna [/b]DUA Ne hükümran kalır ne zulüm ne de kin Öz değil dostlar öz değil bu biçim Kulların kullara ettiğini Etmiyor en zalim harın ateşi Bugün dua ettim hepimiz için Yüce Tanrı bizleri affetsin Ne para ne pul ne iktidar ne de güç Bu değil gerçek bu değil gerçek Bu kavga bir hayırsız düş Uyanır neslim uyanır elbet Bugün dua ettim hepimiz için Yüce Tanrı bizleri affetsin [/b]GÖZLERİNE GÖZ DEĞMİŞ Ah gözlerine göz değmiş belli Dudaklarında günah tadı var Suçluluk kokusu sinmiş tenine Ben yine aynı hep affedici Bu saltanat bu haller geçici Bu taze ten bu demler geçici İnsafa gel bir bak şu garibe Gafletinden uyan eller gidici Ben beni bilirim gel gör anlatamam Gir bak içerde hem bahar hem güz Dünya malında komşu bağında Billa gözüm yok dururum dümdüz Ah yollarına kul kurban olurum Yüz çevirme benden mahvolurum Allah aşkına sev yoksa ben ölürüm Kalbim nöbette bak gece gündüz [/b]HOMİNİ PUFİDİ TUMBA Oturalım arkadaşlar dinlenelim artık biraz Esneyelim uzun uzun ne manasız şey çalışmak Hayat hoş gerisi boş haydi yeşil kırlara koş Sana ne dünya halinden sen az kudur habire coş Homini de gırtlak pufidi kandil tumba yatak Konuşalım arkadaşlar mangalda kül kalmasın Atalım tutalım biraz ya yutarlar ya yutarsın Sallayalım arkadaşlar ki duyanlar şaşakalsın Yalandan kim ölmüş sanki mevlam seni çayıra salsın Ağlayalım arkadaşlar arada bir rahat batsın Dört yanımız tavernalar iki çalkalar rahatlarsın [/b]AŞKLARI DA VURURLAR Gel Bana kalbini göster ne olur sen değilsin bu sudaki aksin Hadi gel kader değil bu hepimize öğretilmiş öfkeler Ne olur teslim olma Bu kızgın bu kalp kıran eller bir zaman bebektiler Hadi gel Aslını göster suretin çok zalim Çok mu üzdüler seni Sahiplenme senin değil bu dikenler Sözlerin hançer Yareler açar yareler gülüm Sür gözlerimin namlusuna Sür beni aşktan olsun ölümüm Aşkları da vururlar Şarkıya şiir olur Adanır sonsuz anısına Kanayan o sevdamın Eyvah şiirler azalmış günümüz perişan Yanıyor içimizdeki koskoca orman SENİ YERLER Sen bizim mahalleye Geldin geleli canım Bizde ne akıl kaldı Ne de fikir bittik O endam eda Nedir öyle hey yavrum Kırk yıllık arkadaşlar birbirimizi sattık Ben sokak kedisi gibi Sürtünüp yerde Komşunun kızı Kampta sporda stepte Terzi Mukadder satıp savdı malı mülkü Gizlisi saklısı kalmadı Topumuz niyette Ye ye ye çıtır çıtır Ye ye ye kıtır kıtır Ye ye ye ye ye Hey seni yerler yerler Seni ham yapar bu zilliler Yaylanmadan yürü Yoksa günah bizden gider Bu kadar cilvelisi Olur mu be erkeğin Delikanlı mısın kız mısın Anlıyalım artık hop usta Sen başımıza bela mısın [/b]YARASI SAKLIM Bir kırık gençlik hikayesi Yok mudur sevdanın çaresi Hasretin kızıl haresi Çileli başıma gelip taç oldu Ah yine o gurbet bestesi Gülün minesi soldu Yaralı kuşum hazan güneşim Güz ayazında kor ateşim Bir sözün uçur göğüm gül açsın Yadeller aldı bizi Haberini Sal kara bahtlım Beni yanına al yarası saklım Üzerime hatıran yağıyor Bu yokluk yaktı bizi [/b]BİLE BİLE Bir arada olabilmek ne mümkün Bir arada kalabilmek İmkansız Seneler alıp gitmiş Ne var ne yoksa herşeyi İnanılmaz değişen ben miyim İnanılmaz bu yabancı da kim Sen misin böyle uzak Veda sözleri söyleyen Geri dönmek inan işten değil Hani var ya tutamazsın kendini Bir ümitle ya olursa dersin hep Bile bile herşeyin bittiğini Sonradan kor sonradan kor Ayrılıklar an be an Akıp gider zaman sana Aldırmadan KAÇIN KURASI Gönül gözüm kapalı Bilerek sana yazılıyorum A penceresi aralı Her yerine bayılıyorum Yavrum baban nereli Nereden bu kaşın gözün temeli Sana neler demeli Ay seni çıtır çıtır yemeli Anam babam aman Kaçın kurası bu Ne baş belası bu Gönül kirası ahh Aman bize nasip olur inşallah Boyuna da posuna bin maşallah Senden gelecek cefalara Nazlara sözlere sazlara eyvallah LE LE LE Gözümün içine baka baka Oynaşıyor ellerle Cehennemde yanarsın sen Bu dudu dillerle Kanından mı sütünden mi Sülalenden mi bilmem Yarışırsın çapkınlıkta Deli ellerle Nerelere gideyim Nasıl edeyim Sen aklımı tut yarabbi Le le le le la aaa Le le le le la aaa Le le le le la aaa Le le le le la havle Seni bana dediler de Ben inanmadım Ateşlerde korlarda Böyle yanmadım Ne günah ettim ne ah aldım Ne de ruhumu sattım Kader böyle Para pul mal yok avuçta elde [/b]YALNIZLIK SENFONİSİ Anladım sonu yok yalnızlığın Her gün çoğalacak Her zaman böyle miydi bilmiyorum Sanki dokunulmazdı çocukken ağlamak Alışır her insan alışır zamanla Kırılıp incinmeye Çünkü olan yıkılıp yıkılıp Yeniden ayağa kalkmak Yalnızlığım yollarıma Pusu kurmuş beklemekte Acılar gözlerini dikmiş üstüme nöbette Bekliyorum bekliyorum Hadi gelin üstüme korkmuyorum Bulutlar yüklü Ha yağdı ha yağacak üstümüze hasret Yokluğunla ben başbaşayız nihayet [/b]DÜŞ BAHÇELERİ Yürüyorum düş bahçelerinde Gördüm düşümden büyük bahçe yok Yüreğimin kuşları konmuş Telgrafın tellerine Neşesi gurbet selamlarından çok A benim dilsiz dillerim A benim sessiz ellerim Yakala saçından tut hayatı Çevir yüzüne öp öp Duruyorum vaktin seherinde Değiştirdim takvimleri gece yok Yüreğimin kuşları konmuş Telgrafın tellerine Neşesi gurbet selamlarından çok İKİ GÖZÜM Yok mu senin insafın yok mu Bir güler yüzün çok mu Dağ mısın taş mısın Uzak mı bu eda bu hal tuzak mı Hak mısın bana yasak mı Dost musun düşman mısın İki gözüm seneler geçiyor Gönül ektiğini biçiyor Bir selam lûtfet Bu ne çok hasret Gel barışalım artık Can özüm bahar geldi Dalları kiraz bastı Yedi kat eller yakınım oldu Gel kavuşalım artık ZALİM Ten beyaz saç kızıl güller Kahkahasında bülbüller Kirpiği kapkara tüller Ben o afete vuruldum Göz değil nakış mübarek Bendeki aşk değil ibadet Elleri sevdi nihayet Ben ebedi saadettn kovuldum Gölgemi aldım yanıma Vurdum hasretin yoluna Benzedim bahtsız mecnuna Yüce Mevlâya sığındım Seyret perişan halimi Bende akşam olmakta Dostlar seyrelmiş Beyhude lafla vakit dolmakta Avare oldum serseri oldum Terki diyarda zalim senin Allahın yok mu Yarin gözü yüksekte Benim bir kuru aşkım var Düşmanlarım nispette be ey kara vicdanlı yar Yağdı saçlarıma genç yaşımda Lapa lapa kar zalim senin Allahın yok mu ONURSUZ OLMASIN AŞK Bak yüreğime bak Ateşimi gör, içimi hisset Hadi hazırım yeter ki Onursuz olmasın aşk Gel sokağıma gel Penceremi aç , yatağıma gel Hadi hazırım yeter ki Onursuz olmasın aşk Ölürüm yoluna ölürüm de Yine boyun eğmem Yakarım dünyayı uğruna Ama sana eğilmem Öyle sınırsız öyle derin Öyle çok severim ki Korkarsın Kuruyup çöle dönsem de Pare pare olsam da yenilmem O SENSİN O sensin, o sensin Süzülür sabahlar Uyanır hatıralar Gelir İyonya'dan İzmir'in sokaklarına Yasemin kokusuyla Geçmişin dokusuyla Ayrılık korkusuyla Sarılır boynuna Çağırır usulca Unutulmuş mutlu çocukluğum Gülümser ilk aşkım Hemen hafifler burukluğum Ben oralarda doğdum Köklerim o topraklarda Tarihin sırları ile ölmek isterim orada* * Acılar, yaslar Gizlenir kuytuda Sonra günahlar Uzanır uykulara Mehtap yol vermez Karanlık pusulara * * Aşklar emniyette Aşklar Artemis'te Gece kavuşurken Güne güneşle O sensin, o sensin ALLAHIN VARSA Yaz bitti yine mevsim sonbahar Kim çeker kim bekler bu kadar Sofrandaki kırıntılar kadar Bile mi olamadim?* * * Bu akşam adres defterinde S harfinin olduğu yerde Bulup ya çiz ya yak adımı Ya da sessizlik koy yerine Allahın varsa Vicdansız * * Rüyama, şarkıma, şiirime girdin Sanki kendi bahçelerin misali, arsız Be vefasız Sana martılar getirdim Ama acımıyor yüreğim * * Elde sazlar, sarı yazlar, oğlanlar, kızlar Yudumlanır salkım gölgesinde nağmeler, nazlar Şahit yıldızlar "Doğur" dedin bana "kurabiye gibi çocuklar" * Gittiğin o gece ardından İki kadın uyanıp ağlayacak Biri annen, diğeri ben Benim biraz ahım kalacak [/b]KASIM YAĞMURLARI Artık sen eski sen değilsin Uzaksın, esirgeyen, sakınan sensin Omuzlarımda dünyanın bütün acıları Islatıyor beni ağır kasım yağmurları Ben ne haldeyim görmüyorsun, Sen acılara değmiyorsun Duydum ki başkasına cömertsin Yabancı kucaklarda sıcaksın Eğildi kederinden buğday başakları Matemim var söndürün ışıkları Kim yaşar böyle yasla aşkları Kim böyle durur ihanetlere karşı Kim döker bu kadar gözyaşı Yalancı, beni de aldattın* * * Yıllar üzerimden geçer Hergün öncesinden daha beter Çalmıyor artık kapımı tanıdık yüzler Kırlangıç gitti, bitmiyor güzler Ne bahar kokuyor ne sümbüller Sormaz oldu hatrımı artık ümitler Kim böyle sabır üstüne sabır ekler Yalancı, beni de aldattın [/b]HIDRELLEZ Bahar oldu aman Al kese astım gül dalına Adadım yarin adına İki göz oda Dağ yeşil, dallar yeşil Uyandılar bayrama Her gönül şen Bir benim bahtım kara Kokuyor buram buram Fulyalar vakit tamam Bir bana uğramadı Bu bahar bayram Ağlama hıdrellez Ağlama be bana Acı ektim yerine Sevda yeşerecek Başka bahara Ne yolu var ne izi Tanıdık değil yüzü Dileğim Allah’tan Aşk sözün özü Sevdiğim yok eşim yok Ağardı bir gün daha Ey benim şans yıldızım Gülümse bana DÜĞÜN Parada pulda gözüm yok inan baba Eloğlu kıyar gülünün fidanına Olur a dara düşerim ihtimal Gülüne su ver, unutma Olur a dara düşerim, ihtimal Baba, kapıyı kapatma Kınalı gelin uçuyor yuvadan Günü saati biliyor yaradan Duvağım, telim, kırmızı kemerim Dileğim bir kız, bir oğlan Vurun davullar güm be de güm güm Geçer mi geçer ah sayılı gün Hem ağlarım hem giderim Bahtıma ne çıkarsa kabulüm ERKEKLER Yalnızlık Allah’a mahsus Yalnız yatmak mı, ay ay imkansız Biri mutlaka olmalı Seni acil unutmalı Ya olmazsa seni şeytanın şahidi sus Çivi çiviyi söker, sökmezse şansına küs Elimi sallasam ellisi Başımı sallasam tellisi Erkekler Oooof içim sıkılıyor Oooof pabucum sıkıyor Burda hayat şöyle böyle Yaşıyoruz zar zor öyle Şimdilik sensiz olmadı Tüh, taş yerini bulmadı Sen nasılsın iyi misin Ne var ne yok hasta mısın Yoksa benim gibi boşta mısın [/b]GÜL Sürgün verirdim senin yüreğinde Körpe bir güldüm elinde Kopardın çok zamansız Evcil değildim ben Soldum ergenken Veren Allah alır Gülün hatırı kalır Artık erkeğim değilsin Başka kadının var Ayak seslerini, sık nefeslerini Akşam ayıp heveslerini Bazen ağzımda bulurum Dudak izlerini Oysa sen benim hakkım değilsin Başımda göçebe kuşlar Yalandı aslında suçlar Sana göre değildim, çok kısa sevindim Dilsiz bu taşlar Yalandı aslında bütün suçlar [/b]HELÂL ETTİM HAKKIMI Gözü kör, dili taş duvar Konuşmaz istasyonlar Trenler çığlık çığlık Ayrılık katar katar Bir bahar akşamıydı Beni burda koydun yar Söz verip de almadın Sarı ayva kızıl nar Yemin ettim bin kere Kutsal kitap üstüne Ben ölemedim bir türlü Vurgun vurgun üstüne Tutamadım ahdını Düğün bayram ettiler Baban yazdı bahtımı Bizi kurban seçtiler Ben başka yastıktayım Sen ele kuşak çözdün Ne ben mahremim ne sen Kavlimizi sen bozdun Bahtiyar ol gözüm yok Rabbim verir sabrını Bu hesap böyle bitsin Helâl ettim hakkımı Tutuklu Söz-Müzik:Sezen Aksu Ne Senden Öncesi Ne Senden Sonrasi Ne Senden Öncesi Ne Senden Sonrasi Ayrilik Aman Ölümden Yaman Geçmiyor Zaman Geçmiyor Ne Anam, Babam Ne Hoş Hatiram Yetmiyor Canim Yetmiyor Ben Sende Tutuklu Kaldim Kendi Hayatimdan Çaldim Yedi Cihan Dolandim Bana Misin Demiyor Ben Sende Tutuklu Kaldim Kendi Hayatimdan Çaldim Yedi Cihan Dolandim Bana Misin Demiyor Sakladim Gözlerimi Sustum Hep Sözlerimi Yandim Yar Közlerimi Aah Savur Savur Bitmiyor Ben Sende Tutuklu Kaldim Kendi Hayatimdan Çaldim Yedi Cihan Dolandim Bana Misin Demiyor Ben Sende Tutuklu Kaldim Kendi Hayatimdan Çaldim Yedi Cihan Dolandim Bana Misin Demiyor Ben Sende Tutuklu Kaldim Kendi Hayatimdan Çaldim Yedi Cihan Dolandim Bana Misin Demiyor [/b]Kaderim Söz-Müzik: Sezen Aksu Az Gittim Uz Gittim Eğri Gittim Düz Gittim Yar Sen, Sen Diye Bittim Uçurum Gözlerinde Açik Saçik Sözlerinde İhanet Yüzlerinde Yittim Kaderim Kastin Mi Var Ya Sen Gel Ya Beni Aldir Yeminin Ahtin Mi Var Hasetten Yüreğim Hardir Ya Bu Ateşi Söndür Ya Beni Öldür Ya Da Bu Kalbi Bu Bedenden Sür Ya Ateşi Söndür Ya Beni Öldür Ya Da Bu Kalbi Bu Bedenden Sür Kaderim Kastin Mi Var Ya Sen Gel Ya Beni Aldir Yeminin Ahtin Mi Var Hasetten Yüreğim Hardir Ya Bu Ateşi Söndür Ya Beni Öldür Ya Da Bu Kalbi Bu Bedenden Sür Ya Ateşi Söndür Ya Beni Öldür Ya Da Bu Kalbi Bu Bedenden Sür [/b]Hazan Söz-Müzik: Sezen Aksu Yoruldum Alinmaktan Kirilmaktan Yillar Yili Peşinde Kovuldum Cennetten Cehennemden Öldüm Öldüm Dirildim İçimde Sen Her Su Veren Ele Açan Kolay Çiçek Bende Hazan, Bende Hüzün, Dert Bende Yetimim Sensiz, Yurtsuz Yersiz Dilerim Bensiz Anlayacaksin Yetimim Sensiz, Yurtsuz Yersiz Dilerim Bensiz Anlayacaksin Ölürüm Yoluna Ölürüm Yoluna Sonum Olacaksin Günahin Boynuna Onun Koynuna Ne Zaman Doyacaksin Ölürüm Yoluna Ölürüm Yoluna Sonum Olacaksin Günahin Boynuna Onun Koynuna Ne Zaman Doyacaksin Yoruldum Alinmaktan Kirilmaktan Yillar Yili Peşinde Kovuldum Cennetten Cehennemden Öldüm Öldüm Dirildim İçimde Sen Her Su Veren Ele Açan Kolay Çiçek Bende Hazan, Bende Hüzün, Dert Bende Yetimim Sensiz, Yurtsuz Yersiz Dilerim Bensiz Anlayacaksin Yetimim Sensiz, Yurtsuz Yersiz Dilerim Bensiz Anlayacaksin Ölürüm Yoluna Ölürüm Yoluna Sonum Olacaksin Günahin Boynuna Onun Koynuna Ne Zaman Doyacaksin Ölürüm Yoluna Ölürüm Yoluna Sonum Olacaksin Günahin Boynuna Onun Koynuna Ne Zaman Doyacaksin Ölürüm Yoluna Ölürüm Yoluna Sonum Olacaksin Günahin Boynuna [/b]Erkek Güzeli Söz-Müzik: Sezen Aksu Gözlerim Gözlerine Kitlenir Doyamam Seyretmelere Seni Özlerim Bir Kaç Saat Fazla Gelir Yağizim Yiğidim Erkek Güzeli Gel De Eğ, Eğ Şu Asi Başini Kaçirma Gel Şu Olgun Yaşimi Anladim Korkunu Telaşini Görünce Çakmak Çakmak Yeşillerini Seni Pamuklara Sarmalar Sararim Ne Bedel İsterim Ne Hesap Sorarim Ne Sitemle Güzel Kalbini Yorarim Sakinma Tatli Dillerini Seni Pamuklara Sarmalar Sararim Ne Bedel İsterim Ne Hesap Sorarim Ne Sitemle Güzel Kalbini Yorarim Sakinma Tatli Dillerini Gözlerim Gözlerine Kitlenir Doyamam Seyretmelere Seni Özlerim Bir Kaç Saat Fazla Gelir Yağizim Yiğidim Erkek Güzeli Gel De Eğ, Eğ Şu Asi Başini Kaçirma Gel Şu Olgun Yaşimi Anladim Korkunu Telaşini Görünce Çakmak Çakmak Yeşillerini Seni Pamuklara Sarmalar Sararim Ne Bedel İsterim Ne Hesap Sorarim Ne Sitemle Güzel Kalbini Yorarim Sakinma Tatli Dillerini Seni Pamuklara Sarmalar Sararim Ne Bedel İsterim Ne Hesap Sorarim Ne Sitemle Güzel Kalbini Yorarim Sakinma Tatli Dillerini Ben Yazdim Ben Bozdum Kaç Sevdayi Gezdim Aşkin Aslini Sezdim Hadi Gel Al Sonuna Kadar Sonuna Kadar, Sonuna Kadar Al Al Sarmalar Sararim Ne Bedel İsterim Ne Hesap Sorarim Ne Sitemle Güzel Kalbini Yorarim Sakinma Tatli Dillerini Seni Pamuklara Sarmalar Sararim Ne Bedel İsterim Ne Hesap Sorarim Ne Sitemle Güzel Kalbini Yorarim Sakinma Tatli Dillerini Seni Pamuklara Sarmalar Sararim Ne Bedel İsterim Ne Hesap Sorarim Ne Sitemle Güzel Kalbini Yorarim Sakinma Tatli Dillerini Seni Pamuklara Sarmalar Sararim Ne Bedel İsterim Ne Hesap Sorarim Kusura Bakma Söz-Müzik: Sezen Aksu Her Şey Mal Mülk Her Şey Para Pul Dostlukmuş Sevgiymiş Ara Bul Her Şey Mal Mülk Her Şey Para Pul Dostlukmuş Sevgiymiş Ara Bul Her Şey Mal Mülk Bak Deme Bana Bakamam Gözüne Gül Deme Bana Gülemem Yüzüne Bak Deme Bana Bakamam Gözüne Gül Deme Bana Gülemem Yüzüne Kusura Bakma İş İşten Geçti Olamayiz Artik Eskisi Gibi Kusura Bakma İş İşten Geçti Olamayiz Artik Eskisi Gibi Benim De Gözüm Artik Açildi Her Yanima Kismet Saçildi İstemem Ne Aşk Ne Karakter Dünya Para Üstüne Döner Her Şey Mal Mülk Her Şey Para Pul Dostlukmuş Sevgiymiş Ara Bul Her Şey Mal Mülk Her Şey Para Pul Dostlukmuş Sevgiymiş Ara Bul Yok Deme Bana Sen De Ben Gibisin İsteseler Canini Verirsin Yok Deme Bana Sen De Ben Gibisin İsteseler Canini Verirsin Kusura Bakma İş İşten Geçti Olamayiz Artik Eskisi Gibi Kusura Bakma İş İşten Geçti Olamayiz Artik Eskisi Gibi Benim De Gözüm Artik Açildi Her Yanima Kismet Saçildi İstemem Ne Aşk Ne Karakter Dünya Para Üstüne Döner Her Şey Mal Mülk Her Şey Para Pul Dostlukmuş Sevgiymiş Ara Bul Her Şey Mal Mülk Her Şey Para Pul Dostlukmuş Sevgiymiş Ara Bul Ruhuma Asla Söz-Müzik: Sezen Aksu Yetmez Tacini Tahtini Bahtini Versen Yetmez Yetmez Varini Yoğunu Çoğunu Sersen Yetmez Eğmez Başini Bu Yürek Ölse Çula Çaputa Eğmez Ruhum Aşkin Esiri Başka Esaret Sevmez Malimi Al Mülkümü Al Olsa Gel Samur Kürkümü Al Yerimi Yurdumu Uykumu Tende En Kuytumu Al Malimi Al Mülkümü Al Olsa Gel Samur Kürkümü Al Yerimi Yurdumu Uykumu Tende En Kuytumu Al Ama Senin Değilim Yar Değilim Sebebi Var Bahanesi Yok Üstelik Divanen Delinim Tam Kalbime Gelmedi Ok Ama Senin Değilim Yar Değilim Sebebi Var Bahanesi Yok Üstelik Divanen Delinim Tam Kalbime Gelmedi Ok Çekmişim İsyan Bayrağini Dalgalanir Başimda Hür Sen Diken Sal Üstüme Üstüme Bende Deste Deste Gül Çekmişim İsyan Bayrağini Dalgalanir Başimda Hür Sen Diken Sal Üstüme Üstüme Bende Deste Deste Gül Ama Senin Değilim Yar Değilim Sebebi Var Bahanesi Yok Üstelik Divanen Delinim Tam Kalbime Gelmedi Ok Yetmez Tacini Tahtini Bahtini Versen Yetmez Yetmez Varini Yoğunu Çoğunu Sersen Yetmez Eğmez Başini Bu Yürek Ölse Çula Çaputa Eğmez Ruhum Aşkin Esiri Başka Esaret Sevmez Malimi Al Mülkümü Al Olsa Gel Samur Kürkümü Al Yerimi Yurdumu Uykumu Tende En Kuytumu Al Ama Senin Değilim Yar Değilim Sebebi Var Bahanesi Yok Üstelik Divanen Delinim Tam Kalbime Gelmedi Ok Ama Senin Değilim Yar Değilim Sebebi Var Bahanesi Yok Üstelik Divanen Delinim Tam Kalbime Gelmedi Ok Çekmişim İsyan Bayrağini Dalgalanir Başimda Hür Sen Diken Sal Üstüme Üstüme Bende Deste Deste Gül Çekmişim İsyan Bayrağini Dalgalanir Başimda Hür Sen Diken Sal Üstüme Üstüme Bende Deste Deste Gül Ama Senin Değilim Yar Değilim Sebebi Var Bahanesi Yok Üstelik Divanen Delinim Tam Kalbime Gelmedi Ok Ama Senin Değilim Yar Değilim Sebebi Var Bahanesi Yok Üstelik Divanen Delinim Tam Kalbime Gelmedi Ok Ama Senin Değilim Yar Değilim Sebebi Var Bahanesi Yok Üstelik Divanen Delinim Tam Kalbime Gelmedi Ok Ama Senin Değilim Yar Değilim [/b]Adi Bende Sakli Söz: Meral Okay-Sezen Aksu Müzik: Yorghos Stavrianos Bölünür Sanciyla Uykular Siğinak Değil En Kuytular Gökte Ay Öndört Ben Dolunay Son Hatirami Sinene Sar Bu Kadarina Raziyim Yar Uzak Diyarlarda Evli Barkli Mutluluk En Çok Onun Hakki Bu Yorgun Kirik Dökük Hikayenin De Adi Bende Sakli Uzak Diyarlarda Evli Barkli Mutluluk En Çok Onun Hakki Bu Yorgun Kirik Dökük Hikayenin De Adi Bende Sakli Dalda Muhabbette Kumrular Bana Ayriliği Sordular Dedim Afet,Yangin, Dedim Kar Dedim Adet Aşki Vururlar Dedim Adet Aşki Vururlar Uzak Diyarlarda Evli Barkli Mutluluk En Çok Onun Hakki Bu Yorgun Kirik Dökük Hikayenin De Adi Bende Sakli Uzak Diyarlarda Evli Barkli Mutluluk En Çok Onun Hakki Bu Yorgun Kirik Dökük Hikayenin De Adi Bende Sakli [/b]Ben Sevdalı Sen Belalı Söz-Müzik: Selami Şahin Sen Beni, Sen, Sen Unutmuş Gibisin Ben Hala Deliyim Hala Sevdali Sen, Sen Beni Unutmuş Gibisin Ben Hala Deliyim Hala Sevdali Yaktiğin Ateşi Söndüremedim Sen Hala Çilginsin Hala Belali Oof Hala Belali Çekmeye Raziyim Kaprislerini İstersen Zincire Vur Ellerimi Ne Olur Birtanem Anla Halimi Ben Hala Deliyim Hala Sevdali Ben Hala Deliyim Hala Sevdali Sen Benden,Sen Vazgeçmiş Gibisin Ben Hala Tutkunum Hala Yarali Sen Benden,Sen Vazgeçmiş Gibisin Ben Hala Tutkunum Hala Yarali Yaktiğin Ateşi Söndüremedim Sen Hala Çilginsin Hala Belali Hala Belali Bu Sevda Bir Anda Bitebilir Mi Gerçekler Yalana Dönebilir Mi Ne Olur Bir Tanem Anla Halimi Ben Hala Deliyim Hala Sevdali Ben Hala Deliyim Hala Sevdali Şimal Yildizi Söz: Sezen Aksu-Meral Okay Müzik: Sezen Aksu Sen Kalbimin Zarif Efendisi Hayatimin Kiymetlisi Hey Uzun Yol Arkadaşim Şimal Yildizim, Nerdesin Nasil Havalandin Hasar Almadan Bu Tufandan Bak Ben Yaralandim Kayitsiz Şartsiz Adanmaktan Nasil Havalandin Hasar Almadan Bu Tufandan Bak Ben Paralandim İmkansiza Bağlanmaktan Git Sereyim Yoluna Yeni Serüvenleri Yakalim Gitsin Bütün Nedenleri Haydi Git Sereyim Yoluna Yeni Serüvenleri Yakalim Gitsin Bütün Nedenleri Nasil Havalandin Hasar Almadan Bu Tufandan Bak Ben Yaralandim Kayitsiz Şartsiz Adanmaktan Nasil Havalandin Hasar Almadan Bu Tufandan Bak Ben Paralandim İmkansiza Bağlanmaktan [/b]Yola Çikmali Söz-Müzik: Sezen Aksu Söylersem Anlar Misiniz Ben Çikamadim İçinden İzlenip Fişlenmeler Maksat Kolaylik Arada Ağlar Misiniz Siz De Yerli Yersiz Gizlenip Saklanmalar El Mecburiyetten Ah Kelimeler Dünyasi Züğürdün Rüyasi İçinizden Hanginiz Cesursa Öne Çiksin Hemen Ama Bence Kaçin Düello Bu Kaçin Manasiz Yariştirilip Yariştirilip Yatiştirilirsiniz Yola Çikmali, Yola Çikmali Yola Çikmali Hemen, Hemen Yola Çikmali, Yola Çikmali Yola Çikmali Hemen, Hemen Ne İsem Ne Kadar İsem Kabullendim Gitti Hani Yetebilseydim Değiştirirdim Vitrini Azicikmişim Anladim Görüp Hissettikçe Suyun, Ağacin, Toprağin Bilgeliğini Ah Kelimeler Dünyasi Züğürdün Rüyasi İçinizden Hanginiz Cesursa Öne Çiksin Hemen Ama Bence Kaçin Düello Bu Kaçin Manasiz Yariştirilip Yariştirilip Yatiştirilirsiniz Yola Çikmali, Yola Çikmali Yola Çikmali Hemen, Hemen Yola Çikmali, Yola Çikmali Yola Çikmali Hemen, Hemen Yola Çikmali, Yola Çikmali Yola Çikmali Hemen, Hemen Yola Çikmali, Yola Çikmali Yola Çikmali Hemen, Hemen [/b]İnce Mevzu Söz: Mustafa Sandal-Sezen Aksu Müzik: Mustafa Sandal Köprüye Baktim Yapan Yapmiş Geçemedim Altindan Üstünden Mevzuya Baktim İnce Kalmiş Hadi Dolana Dolana Başa Döndüm Mü Ben Anliyor Musun Bi Tanem İçimden Geldi Denendim Hem Aşkta Hem İşte Bu Yarişta Korkarim Yine Ben Elendim İlele İlele İlele İle İlele İlele İlele İle İlele İlele İlele İle İlele İlele İlele İle Hocayi Da Buldum Öğrendim Koyamadim Dersimin Adini Ben Kocayi Da Buldum Evlendim Ama Olamadim Evimin Kadini Anliyor Musun Bi Tanem İçimden Geldi Denendim Hem Aşkta Hem İşte Bu Yarişta Korkarim Yine Ben Elendim İlele İlele İlele İle İlele İlele İlele İle İlele İlele İlele İle İlele İlele İlele İle 2 Kere 2 Etti Dört 4 Kere 4 Çarp 16 Böldüm 16'yi Ortadan 8'i De Buldum E Daha Ne 8'den Düştüm -5 3 Tam Kaldi Elimde Çikarttim, Böldüm, Topladim Tutmadi Hesap Kitap Bende İlele İlele İlele İle İlele İlele İlele İle İlele İlele İlele İle İlele İlele İlele İle Anliyor Musun Bi Tanem İçimden Geldi Denendim Hem Aşkta Hem İşte Bu Yarişta Korkarim Yine Ben Elendim Ben Nerede Aklim Nerede(İlele İlele İlele İle) Doğruyu Bulsam Bi Kerede Ben Nerede Aklim Nerede(İlele İlele İlele İle) Doğruyu Bulsam Bi Kerede Ben Nerede Aklim Nerede(İlele İlele İlele İle) Doğruyu Bulsam Bi Kerede Ben Nerede Aklim Nerede(İlele İlele İlele İle) Doğruyu Bulsam Bi Kerede İlele İlele İlele İle İlele İlele İlele İle İlele İlele İlele İle İlele İlele İlele İle İlele İlele İlele İle İlele İlele İlele İle [/b]Denge Şiir: Turgut Uyar Müzik: Sezen Aksu-Aykut Gürel Sizin Aliniz Al İnandim Morunuz Mor İnandim Tanriniz Büyük Amenna Şiiriniz Adamakilli Şiir Dumani Da Caba Dumani Da Caba Dumani Da Caba Dumani Da Caba Bütün Ağaçlarla Uyuşmuşum Kalabalik Ha Olmuş Ha Olmamiş Sokaklarda Yitirmiş Cebimde Bulmuşum Ama Sokaklar Şöyleymiş Sokaklar Şöyleymiş Ağaçlar Böyleymiş Sokaklar Şöyleymiş Ağaçlar Böyleymiş Ama Sizin Adiniz Ne Benim Dengemi Bozmayiniz Ama Sizin Adiniz Ne Benim Dengemi Bozmayiniz Sokaklar Şöyleymiş Ağaçlar Böyleymiş Sokaklar Şöyleymiş Ağaçlar Böyleymiş Aşkim Da Değişebilir Gerçeklerim De Piril Piril Dalgali Bir Denize Karşi Yan Gelmişim Diz Boyu Sulara Hepinize İyi Niyetle Gülümsüyorum Hiçbirinizle Döğüşemem Siz Ne Derseniz Deyiniz Benim Bir Gizli Bildiğim Var Sizin Aliniz Al İnandim Morunuz Mor İnandim Ben Tam Kendime Göre Ben Tam Dünyaya Göre Ama Sizin Adiniz Ne Benim Dengemi Bozmayiniz Sokaklar Şöyleymiş Ağaçlar Böyleymiş Sarı Odalar Ben Seni Çok Sevdim Oğlum Söz-Müzik:Sezen Aksu Ben senin hayatından gittim oğlum Hadi yerime koy birini koyabilirsen Ben senin hayatından gittim oğlum Hadi dur o sarı odalarda durabilirsen Ben sen sen diye bittim oğlum Hadi bakalım unut unutabilirsen Ben seni yudum yudum içtim oğlum Hadi ol eskisi gibi olabilirsen Uzak benden aşk uzak artık Kanun mudur bu yasaklık İnan içimde yok fesatlık Alırım başımı giderim efeler gibi hey Efeler gibi hey Oh Oh Çok şeker hadi hop give me five Küresel dünya küresel life Kes raconunu Amerikan havası Sokak arası mafyası fight is fight Hayt bize var mı yan bakan Delikanlılık öldü mü İmaj yeniledik sadece be babam Sen şu adaptasyonu gördün mü Dibe vuruyor her şey ta dibe Analizi sentezi var bir de Doğudan batıdan kop da gel Do it Do it Do it Just do it hade Oh oh suyundan da Oh oh şuyundan da Oh oh buyundan da Koy koy koy koy Söz-Müzik: Sezen Aksu Kahpe Kader A benim avanak arızalı arsız gönlüm Feleğin çemberine takılıp döndün ya Arayan bulur elbet aradın buldun pes Hanya'yı Konya'yı gördün ya Ben sana ne ettim yollarımı çıkmaza bağladın Üç gün mutlu olduysam üç ömürlük ağladım Yalnız geldik yalnız gidiyoruz anladım Tokadını yiye yiye gerçeğe aydım ya Kader kahpe kader Ağlarını ördün mü Yardan yok hiç haber Yar kaldın mı öldün mü Söz-Müzik: Sezen Aksu Keskin Bıçak Geldim yarım Kaldım yarım Neydi ne oldu şu tez canım Ertelendim hayattan Sevdim yarım Derken bugün olmazsa olur yarın Kendimden kaçak Yarim keskin bıçak Nerde kaldı o yürek Yardan cayacak Hep köşe bucak Ben bu dünyayı anlayamadım Niyetlendim de altından kalkamadık Söz-Müzik: Sezen Aksu Rumeli Havası Koparıp bir gül takmıştınız o gün Göğsüme gizli bahçenizden pembe Demiştiniz ne füsunkar durdu Pembe gül sütten daha ak teninizden Ben o gün yandım işte Sabaha doğru üçte Çok zaman oldu siz evliydiniz Ben kaldım o yüreğimin vurgun yediği terk edilişte Gelip gitti ah beni buldu Sevdanın en karası Baharlarla sonbaharlar güzler yazlar arası İhtimal ya fikrinize düşersem Tutturun bir Rumeli Havası Söz: Sezen Aksu Müzik: Cihan Sezer Gidiyorum Bu Şehirden Gidiyorum yine bu şehirden Ayaklarım geri geri Tekerlekler almış başını Dönüyor dönüyor Sanki bütün büyük aşkların ortak kaderi Ah beni en çok bu kahrediyor Ah beni beni Vah beni beni Nerelere gideyim nasıl edeyim Al beni beni Sar beni beni Saramazsan eğer körfeze bırak Gurup ile söneyim Söz-Müzik: Sezen Aksu O-kudum-da (Okudumda) Tozu dumanı romanı Azı çoğu yozu yalanı Mazlumu gazlayanı Mücrimi pohpohlayan Gördüm papazını faydasız köyün Gördüm acısını kurnazını Bilgiyi saymazını Yeniliğe aymazını Sarı liraya ete kemiğe şana şöhrete doymazını Çamurda kaymazını Ateşte yanmazını Köleliği beyliği hanlığı Adam gibi adamlığı Gelip geçici sultanlığı Kanunsuz kahramanlığı Namussuz imanlıyı Her yöne yanlıyı Doğuştan zanlıyı Elleri kanlıyı Candaki canlıyı Okudum da Söz: Aysel Gürel Müzik: Arto Tunçboyacı Yine mi Çiçek (The Invisible Man) Kır masayı Madam Despina Kirli beyaz muşamba örtüleri ser Çek sediri asmanın altına Yanında bir ince Müzeyyen Abla Yine mi güzeliz yine mi çiçek Hamdolsun Taze mi bitti topik Canın sağ olsun Amanın yine mi güzeliz yine mi çiçek Hamdolsun Altınbaş kadehe yağ gibi dolsun Gece çok genç arzular şelale Haber etsek o yare Gelse Bomonti'den Şereflendirse bizi Olsak teyyare Söz: Meral Okay Müzik: Ara Dinkjian Hoş Geldin (The Long Goodbye) Hiç ummazdım Oldu Sonbaharda Hediye gibi geldin Hoş geldin Safa geldin Son ihtimalim Bir sana kalmış halim Hoş geldin Seyirlik değil ömürlük olsun Dilerim bu defa bu son olsun Seyirlik değil ömürlük olsun Bir yastıkta nasip olsun Gel koynuma gel Oyunuma gel Akşam gözlü esmer Söz: Sezen Aksu Müzik: Ara Dinkjian Sarı Odalar Ben senin hayatından gittim oğlum Hadi yerime koy birini koyabilirsen Ben senin hayatından gittim oğlum Hadi dur o sarı odalarda durabilirsen Ben sen sen diye bittim oğlum Hadi bakalım unut unutabilirsen Ben seni yudum yudum içtim oğlum Hadi ol eskisi gibi olabilirsen Uzak benden aşk uzak artık Kanun mudur bu yasaklık İnan içimde yok fesatlık Alırım başımı giderim efeler gibi hey Efeler gibi hey Söz-Müzik: Sezen Aksu Yalancı Dünya Hem okudum hem yazdım Bir düz oturdum bir azdım Anladım ki birazdım dünyada Bir duydum bir duymadım Kendi sesime uymadım Yani ateşle oynadım dünyada Bana ne bana ne U dönüş yaptım İmajımı yaktım Şak şak şak Ama ne ama ne Çok şahane bir çalım attım Şak şak şak Yalancı dünya Boğazıma kadar battım Yalancı dünya Ama ben de seni sattım Söz-Müzik: Sezen Aksu Hayat Sana Teşekkür Ederim Oyuncak bebekleri sevmedim çok Evcilik oynamayı Alkışı sevdim Bıçak sırtlarında dolaşmayı Tehlikeli sularda seyredip pupa yelken Geçici emniyetlere ulaşmayı Kadınları erkekleri romanları Hele başkaldıranları Acılarım oldu herkes gibi elbet Herkese kısmet olmayan sevinçlerim Unutulmayı da göze aldım evet Hayat sana teşekkür ederim Söz-Müzik: Sezen Aksu Şarkı Söylemek Lazım Söz/Müzik: Sezen Aksu Hayat zorlaşınca Çıkmaz sokaklarda soluksuz kalınca Azalınca manadan Seyyar sevdalarda parçalanınca Dil yetmeyince Göz görmeyince gönül hissetmeyince Kırılınca camdan kalp Dönüp yalnızlığa kilitlenince O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz O zaman şarkı söylemeli çığlık çığlığa O zaman yüreğin yükü hafifler belki biraz O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz Hay la la la la ley, hay la la la la ley Hay la la la la ley, la lay la la ley Hay la la la la ley, hay la la la la ley Hay la la la la ley, la lay la la ley Dert bitmeyince Bildiğin çektiğine yetmeyince Düşmanın da kendini yakalayınca Bi daha kin gütmeyince Dil yetmeyince Göz görmeyince gönül hissetmeyince Kırılınca camdan kalp Dönüp yalnızlığa kilitlenince O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz O zaman şarkı söylemeli çığlık çığlığa O zaman yüreğin yükü hafifler belki biraz O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz Hay la la la la ley, hay la la la la ley Hay la la la la ley, la lay la la ley Hay la la la la ley, hay la la la la ley Hay la la la la ley, la lay la la ley Hay la la la la ley, hay la la la la ley Hay la la la la ley, la lay la la ley Hay la la la la ley, hay la la la la ley Hay la la la la ley, la lay la la ley Hay la la la la ley, hay la la la la ley Hay la la la la ley, hay la la la la ley Hay la la la la ley Hayat boş Hay la la la la ley Hayat boş Hay la la la la ley Hayat boş Düzenleme: Kıvanch K Nefesliler: GMG Bas Gitar, Perdesiz Gitar: Eylem Pelit Percussion: Cem Erman E Gitar ve Solo: NEV (Nevzat Doğansoy) İstanbul İstanbul Olalı Söz/Müzik: Sezen Aksu Uzanıp Kanlıca’nın orta yerinde bi taşa Gözümün yaşını yüzdürdüm Hisar’a doğru Yapacak hiçbir şey yok gitmek istedi gitti Hem anlıyorum hem çok acı tek taraflı bitti Bi lodos lazım şimdi bana, bi kürek, bi kayık Zulada birkaç şişe yakut yer gök kırmızı Söverim gelmişine geçmişine ayıpsa ayıp Düşer üstüme akşamdan kalma sabah yıldızı Ah İstanbul İstanbul olalı Hiç görmedi böyle keder Geberiyorum aşkından Kalmadı bende gururdan eser İstanbul İstanbul olalı Hiç görmedi böyle keder Geberiyorum aşkından Kalmadı bende gururdan eser Ne acı ne acı insan kendine ne kadar yenik Bulunmadı ihanetin ilacı yürek koca bir karadelik Yapacak hiçbir şey yok gönül bu sevdi Yeni bir ten yeni bir heyecan bilirim üstelik Bi lodos lazım şimdi bana, bi kürek, bi kayık Zulada birkaç şişe yakut yer gök kırmızı Söverim gelmişine geçmişine ayıpsa ayıp Düşer üstüme akşamdan kalma sabah yıldızı Ah İstanbul İstanbul olalı Hiç görmedi böyle keder Geberiyorum aşkından Kalmadı bende gururdan eser İstanbul İstanbul olalı Hiç görmedi böyle keder Geberiyorum aşkından Kalmadı bende gururdan eser Düzenleme: Erdem Yörük Klasik Gitar, Akustik Gitar: Erdem Sökmen Bas Gitar, Perdesiz Gitar: Eylem Pelit Percussion: Cem Erman, Alpay Dinletir Ney: Eyüp Hamiş Ud: Hüseyin Bitmez Yaylılar: Gündem Yaylı Grub Savaşma Seviş Benle Söz: Sezen Aksu Müzik: Sezen Aksu, Kıvanch K Say bakalım yılları bir hesaba vur Hangi anı anında yaşadın Diyebilir misin ki tek doğru budur Bir düşün kaç kere ev bark döşedin Soluklan azıcık bir ara ver bir dur Madem kalbini kalbime taşıdın Aşkı savunmayı öğrenir gurur Ne beni değiştir ne bana uy Savaşma seviş benle Hayata karış benle İyi günde kötü günde Olmaya çalış benle Savaşma seviş benle Hayata karış benle İyi günde kötü günde Olmaya çalış benle Aman, ah aman Aman, ah aman Aman, ah aman Aman, ah aman Bana söz verme yemin verme Kelimeler aklın oyunudur İster kabul et ister etme Bu çarpıntı aşkın doğumudur Soluklan azıcık bir ara ver bir dur Madem kalbini kalbime taşıdın Aşkı savunmayı öğrenir gurur Ne beni değiştir ne bana uy Savaşma seviş benle Hayata karış benle İyi günde kötü günde Olmaya çalış benle Savaşma seviş benle Hayata karış benle İyi günde kötü günde Olmaya çalış benle Aman, ah aman Aman, ah aman Aman, ah aman Aman, ah aman Savaşma seviş benle Hayata karış benle İyi günde kötü günde Olmaya çalış benle Savaşma seviş benle Hayata karış benle İyi günde kötü günde Olmaya çalış benle Savaşma seviş benle Hayata karış benle İyi günde kötü günde Olmaya çalış benle Savaşma seviş benle Hayata karış benle İyi günde kötü günde Olmaya çalış benle Savaşma seviş benle Hayata karış benle Düzenleme: Kıvanch K Ud: Hüseyin Bitmez Elektro Keman: Özcan Şenyaylar Söz/Müzik: Şehrazat Bir ömrün hikayesi Sığar mı bilmem satırlara Yaz desem anılara Sırlarımı ele verir mi Su gibi aktı yıllar Deryada bir damla kadar Yaşadım şahidimsiniz Yıllar sizden kim korkar Su gibi aktı yıllar Deryada bir damla kadar Yaşadım şahidimsiniz Yıllar sizden kim korkar Gül gibi hatıralar Tül gibi beni sarar Daha dün yaşananlar Hem yakın hem uzaktalar Gül gibi hatıralar Tül gibi beni sarar Daha dün yaşananlar Hem yakın hem uzaktalar Bir ömrün hikayesi Sığar mı bilmem satırlara Yaz desem anılara Sırlarımı ele verir mi Su gibi aktı yıllar Deryada bir damla kadar Yaşadım şahidimsiniz Yıllar sizden kim korkar Su gibi aktı yıllar Deryada bir damla kadar Yaşadım şahidimsiniz Yıllar sizden kim korkar Gül gibi hatıralar Tül gibi beni sarar Daha dün yaşananlar Hem yakın hem uzaktalar Gül gibi hatıralar Tül gibi beni sarar Daha dün yaşananlar Hem yakın hem uzaktalar Su gibi aktı yıllar Deryada bir damla kadar Yaşadım şahidimsiniz Yıllar sizden kim korkar Su gibi aktı yıllar Deryada bir damla kadar Yaşadım şahidimsiniz Yıllar sizden kim korkar Su gibi aktı yıllar Deryada bir damla kadar Yaşadım şahidimsiniz Yıllar sizden kim korkar Düzenleme: Ayda Tunç, Aytuğ Yargıç Bas: Levent Yüksel Yaylılar: Seyfi Şener Grubu Klarnet: Gökhan Ketenci Gitar: Erdem Sökmen Percussion: Arto Tunçboyacı Nihayet Söz/Müzik: Sezen Aksu Uyandım bembeyaz bir sabahtı Son yıllardaki en sert ayazdı Sıcacıktın taze kahve tadında Havalandı kalbim kuş kanadında Oysa umut ne kadar azdı Gündelikti, anlıktı, birazdı Okşarken inatçı saçlarını Hissettiğim kara kışta sarı yazdı Nihayet, nihayet, nihayet Diyar diyar gezdim geldim Safiyeti sezdim geldim Kendi ateşine yanan pervaneydim Yalanımdan bezdim geldim Diyar diyar gezdim geldim Safiyeti sezdim geldim Kendi ateşine yanan pervaneydim Yalnızımdan bezdim geldim Uzandım, örttüm bağrını usulca Öptüm olgun erik gibi ağzını Yürekten bir dua kondurdum alnına Tadını çıkar dedim kalbime Oysa umut ne kadar azdı Gündelikti, anlıktı, birazdı Okşarken inatçı saçlarını Hissettiğim kara kışta sarı yazdı Nihayet, nihayet, nihayet Diyar diyar gezdim geldim Safiyeti sezdim geldim Kendi ateşine yanan pervaneydim Yalanımdan bezdim geldim Diyar diyar gezdim geldim Safiyeti sezdim geldim Kendi ateşine yanan pervaneydim Yalnızımdan bezdim geldim Düzenleme: Kıvanch K Çello Solo: Timur Atasever Yaylılar: Gündem Yaylı Grubu Vialo Solo: Tarkan Topyanak Percussion: Cem Erman Klarnet: Göksun Çavdar Ud: Hüseyin Bitmez Seni İstiyorum Söz: Sezen Aksu, Aysel Gürel Müzik: Onno Tunç Dün bütün gece seni düşündüm yanarak Bir an geldi ki zannettim kalbim duracak Ellerim tutuştu hasretini okşayarak Nasıl istedim, istedim deliler gibi Sayıkladım hep sıcak sıcak nefesini Gel ne olursun gel son defa sev beni Gel, sarıl bana sarıl seni istiyorum gel Neden bilmem özlüyorum ellerini ver Yok, yalan değil artık inkar etmiyorum yeter Hatta belki seviyorum istiyorsan eğer Bu gece gel yarın istersen yine git Hatta unut ne varsa verdiğim al götür öyle git Eve kokun siner duvarlara sesin Hatta unut sen dün gece nerdeydin kimle seviştin Bu gece gel yarın istersen yine git Hatta unut ne varsa verdiğim al götür öyle git Eve kokun siner duvarlara sesin Hatta unut sen dün gece nerdeydin kimle seviştin Nasıl istedim, istedim deliler gibi Sayıkladım hep sıcak sıcak nefesini Gel ne olursun gel son defa sev beni Gel, sarıl bana sarıl seni istiyorum gel Neden bilmem özlüyorum ellerini ver Yok, yalan değil artık inkar etmiyorum yeter Hatta belki seviyorum istiyorsan eğer Bu gece gel yarın istersen yine git Hatta unut ne varsa verdiğim al götür öyle git Eve kokun siner duvarlara sesin Hatta unut sen dün gece nerdeydin kimle seviştin Bu gece gel yarın istersen yine git Hatta unut ne varsa verdiğim al götür öyle git Eve kokun siner duvarlara sesin Hatta unut sen dün gece nerdeydin kimle seviştin Düzenleme: Ayda Tunç, Aytuğ Yargıç Keyboard&Programming: Kıvanch K Bas: Eylem Pelit Davul: Mert Türkmen Yaylılar: Seyfi Şener Grubu Gitar: Erdem Sökmen Percussion: Arto Tunçboyacı Dansöz Dünya Söz/Müzik: Sezen Aksu Hiç kavga bilmez gülle yaprak Hiç kıyar mı ağaca toprak Bu kimin oyunu İlk kim bozdu sonsuz uyumu Kıvır kıvır kıvır Ziller elinde Kıvır kıvır kıvır Yangın yerinde Kıvır kıvır kıvır Öz paramparça Kıvır kıvır kıvır Öz esir teninde Dön dansöz dünya Devam et ateş dansına Yan gamsız dünya Sığmadın aklıma Vursun davullar inlesin dünya Yalnızlığını dinlesin dünya Kıyamet gündesin dünya Vursun davullar inlesin dünya Yalnızlığını dinlesin dünya Kıyamet gündesin dünya Vursun davullar inlesin dünya Yalnızlığını dinlesin dünya Kıyamet gündesin dünya Vursun davullar inlesin dünya Yalnızlığını dinlesin dünya Kıyamet gündesin dünya Vursun davullar inlesin dünya Yalnızlığını dinlesin dünya Kıyamet gündesin dünya Düzenleme: Erdem Yörük Klasik Gitar: Erdem Sökmen Bas Gitar, Perdesiz Gitar: Eylem Pelit Percussion: Cem Erman, Alpay Dinletir Darbuka, El Zili, Hollo: Ahmet Mısırlı Ney: Eyüp Hamiş Ud: Hüseyin Bitmez Yaylılar: Gündem Yaylı Grubu Tanrı İstemezse Söz: Ali Avaz Müzik: Mustafa Sayan Tanrı istemezse yaprak düşmezmiş Tanrı istemezse insan ölmezmiş Tanrı istemezse yaprak düşmezmiş Tanrı istemezse insan ölmezmiş Sen Tanrı mısın beni öldürdün Eşime dostuma beni güldürdün Sen Tanrı mısın beni öldürdün Eşime dostuma beni güldürdün Vicdanının sesini dinle bak ne diyor Senin için bir can, bir can gidiyor Vicdanının sesini dinle bak ne diyor Senin için bir can, bir can ölüyor Allah öldürür dünyadan alır Sen beni öldürdün hayatta bıraktın Allah öldürür dünyadan alır Sen beni öldürdün hayatta bıraktın Cehennem ateşi ahirette olur Sen beni dünyada ateşe attın Sen beni dünyada ateşe attın Sen beni dünyada ateşe attın Senin için herkes kötü söylüyor Söylemesi kolay bir de bana sor Senin için herkes kötü söylüyor Söylemesi kolay bir de bana sor Seninle yaşamak güzel şey ama Senden ayrılmayı gel de bana sor Seninle yaşamak güzel şey ama Senden ayrılmayı gel de bana sor Vicdanının sesini dinle bak ne diyor Senin için bir can, bir can gidiyor Vicdanının sesini dinle bak ne diyor Senin için bir can, bir can ölüyor Allah öldürür dünyadan alır Sen beni öldürdün hayatta bıraktın Allah öldürür dünyadan alır Sen beni öldürdün hayatta bıraktın Cehennem ateşi ahirette olur Sen beni dünyada ateşe attın Sen beni dünyada ateşe attın Sen beni dünyada ateşe attın Sen beni dünyada ateşe attın Düzenleme: Ayda Tunç, Aytuğ Yargıç Bas: Levent Yüksel Yaylılar: Gündem Yaylı Grubu, Seyfi Şener Grubu Darbuka, Basdarbuka, Bendir: Ahmet Mısırlı Gitar, Ud: Erdinç Şenyaylar Tef, Hollo: Alpay Dinletir Percussion: Cem Erman Güngörmemişler Söz/Müzik: Sezen Aksu Tedavülden kalktı aşk Üç ihtilal üç kuşak Fiiliyattan geçtim Düşünmek bile yasak Girmeyelim bu konulara Bizden geçti şşşt susak Yedi onda dört, onda beş Önümüz deprem yan basak Bize mi denk geldi, bize mi insaf Bize mi denk geldi, bize mi insaf Kelimeler fistan giymiş Salınıyor ağır aksak Atı alan Üsküdar'ı geçmiş Saadet bizden uzak Kurtaracaktık olmadı Çilemiz hala dolmadı Uymadı gitti bi türlü Çarşıya evdeki hesap Bize mi denk geldi, bize mi insaf Bize mi denk geldi, bize mi insaf Biz gördük yanmayı Ölümüne zorlanmayı İktidar atında şahlanmayı, horlanmayı Her şart her koşulda Babalar gibi dayanmayı Bizden sonrakiler gün görse bari Bizden sonrakiler gün görse bari Of Her birimize değdi fesat Dünya işleri kesat Yuvarlanıp gidiyoruz Halimiz eh işte vasat Kurtaracaktık olmadı Çilemiz hala dolmadı Uymadı gitti bi türlü Çarşıya evdeki hesap Bize mi denk geldi, bize mi insaf Bize mi denk geldi, bize mi insaf Biz gördük yanmayı Ölümüne zorlanmayı İktidar atında şahlanmayı, horlanmayı Her şart her koşulda Babalar gibi dayanmayı Bizden sonrakiler gün görse bari Bizden sonrakiler gün görse bari Bize mi denk geldi, bize mi insaf Bize mi denk geldi, bize mi insaf Bize mi denk geldi, bize mi insaf Bize mi denk geldi, bize mi insaf Bize denk geldi Bize denk geldi Bize denk geldi Maalesef! Düzenleme: Kıvanch K Akustik Gitar: Ant Şimşek Klarnet: Göksun Çavdar Davul: Alpay Dinletir Şen Şarkı Söz/Müzik: Sezen Aksu Of oof, of oof Of oof, of oof Aşkım günaydın de yeni güne Yay gibi gerginsin çözül biraz Bitmez dünyanın derdi ertele Kurulmanın hiç bir faydası yok, relax Bırak güneş ısıtsın içini Bak baharlar açmış beyaz beyaz Öyle olmasa da sen öyle farzet Bakarsın umduğundan iyi geçer yaz Of oof, of oof Of oof, of oof Sıkıldım sıkıldım uçmak istiyorum Yalınayak yere basmak istiyorum Ne eksiğimiz var çiçekten böcekten Tabiat misali coşmak istiyorum Sıkıldım sıkıldım kaçmak istiyorum Yalınayak yere basmak istiyorum Ne eksiğimiz var çiçekten böcekten Ben de onlar gibi coşmak istiyorum Aşkım herşeyi yokuşa sürme Olursa olur olmazsa olmaz bu şans Herkesin durduğu yer dünyanın merkezi Empati sempati yani tolerans Bırak güneş ısıtsın içini Bak baharlar açmış beyaz beyaz Öyle olmasa da sen öyle farzet Bakarsın umduğundan iyi geçer yaz Of oof, of oof Of oof, of oof Sıkıldım sıkıldım uçmak istiyorum Yalınayak yere basmak istiyorum Ne eksiğimiz var çiçekten böcekten Tabiat misali coşmak istiyorum Sıkıldım sıkıldım kaçmak istiyorum Yalınayak yere basmak istiyorum Ne eksiğimiz var çiçekten böcekten Ben de onlar gibi coşmak istiyorum Sıkıldım sıkıldım uçmak istiyorum Yalınayak yere basmak istiyorum Ne eksiğimiz var çiçekten böcekten Tabiat misali coşmak istiyorum Düzenleme: Erdem Yörük Klasik Gitar, Elektrik Gitar: Ant Şimşek Akordion: Erdem Yörük Deli Gönlüm Söz: Ülkü Aker Müzik: Onno Tunç Ele avuca sığmazdı deli gönlüm Bir zamanlar neredeydi şimdi nerde İster güneş ol yak beni Yağmurum ol ağlat beni Aklım başka duygularım başka yerde İster güneş ol yak beni Yağmurum ol ağlat beni Aklım başka duygularım başka yerde Bir deli rüzgar savurdu beni böyle Bu mutlu tutsak benim altın kafeste İster güneş ol yak beni Yağmurum ol ağlat beni Zincirleri yüreğimin artık sende İster güneş ol yak beni Yağmurum ol ağlat beni Zincirleri yüreğimin artık sende Yok ağlatmaz asla beni bir gün ayrılık Pişmanlığım nefret olmaz öfke olmaz Senden daha acı bir hasret bulunmaz Yok ağlatmaz asla beni bir gün ayrılık Pişmanlığım nefret olmaz öfke olmaz Senden daha acı bir hasret bulunmaz İster güneş ol yak beni Yağmurum ol ağlat beni Aklım başka duygularım başka yerde İster güneş ol yak beni Yağmurum ol ağlat beni Zincirleri yüreğimin artık sende Bir deli rüzgar savurdu beni böyle Bu mutlu tutsak benim altın kafeste İster güneş ol yak beni Yağmurum ol ağlat beni Zincirleri yüreğimin artık sende İster güneş ol yak beni Yağmurum ol ağlat beni Zincirleri yüreğimin artık sende Yok ağlatmaz asla beni bir gün ayrılık Pişmanlığım nefret olmaz öfke olmaz Senden daha acı bir hasret bulunmaz Yok ağlatmaz asla beni bir gün ayrılık Pişmanlığım nefret olmaz öfke olmaz Senden daha acı bir hasret bulunmaz İster güneş ol yak beni Yağmurum ol ağlat beni Aklım başka duygularım başka yerde İster güneş ol yak beni Yağmurum ol ağlat beni Zincirleri yüreğimin artık sende İster güneş ol yak beni Yağmurum ol ağlat beni Aklım başka duygularım başka yerde İster güneş ol yak beni Yağmurum ol ağlat beni Zincirleri yüreğimin artık sende İster güneş ol yak beni Yağmurum ol ağlat beni Acılarla sevinçlerle yaşat beni Düzenleme: Ayda Tunç, Aytuğ Yargıç Keyboard&Programming: Kıvanch K Bas: Eylem Pelit Davul: Mert Türkmen Yaylılar: Seyfi Şener Grubu Trombon: Aytuğ Yargıç Gitar: Erdem Sökmen Kıran Kırana Söz/Müzik: Sezen Aksu Unutma, unutma Sen yine sardunyalara su ver ben yokken Unutma, unutma Gazeteleri oku kahvaltı ederken Unutma, unutma Haberleri dinle her saat başı lütfen Sen ki acı çekmenin en kibarını bilirsin Sen ki mum gibi içine içine erirsin Sen ki acı çekmenin en kibarını bilirsin Sen ki mum gibi içine içine erirsin Dayan gözümün nuru Kavuşacağız elbet bir bağ bozumu Kıran kırana bu hayat Yaşayacağız boynumuzun borcu Dayan gözümün nuru Kavuşacağız elbet bir bağ bozumu Kıran kırana bu hayat Yaşayacağız boynumuzun borcu Dayan gözümün nuru Kavuşacağız elbet bir bağ bozumu Kıran kırana bu hayat Yaşayacağız boynumuzun borcu Unutma bahardır kışın sonu Düzenleme: Erdem Yörük Klasik Gitar, Elektrik Gitar: Ant Şimşek Akordion: Erdem Yörük Ablam Aşktan Öldü Söz: Yıldırım Türker Müzik: Sezen Aksu Ablam aşktan öldü Herşey filmlerdeki gibi oldu Bir hazan yaprağı düşerken Pencereye bakarak Son nefesini verdi mucize Sevgililer buluşamadı Hayat o'rda o kıyıda Masalın berisinde kaldı Hiç yara almadan Aynadan geçemezsin Geçemezsin aynadan Hiç yara almadan Ablam aşktan öldü Herşey filmlerdeki gibi oldu Bir hazan yaprağı düşerken Pencereye bakarak Aşktan ölmenin bin yıllık tarihini Ablam yeniden ama yeniden yazdı Hiç yara almadan Aynadan geçemezsin Geçemezsin aynadan Hiç yara almadan Düzenleme: Erdem Yörük Klasik Gitar, Akustik Gitar: Erdem Sökmen Percussion: Cem Erman, Alpay Dinletir Perdesiz Gitar: Eylem Pelit Ney: Eyüp Hamiş Ud, Cümbüş: Hüseyin Bitmez Çello: Timur Atasever Yaylılar: Gündem Yaylı Grubu Dansöz Dünya (Kıvanch K Version) Söz/Müzik: Sezen Aksu Hiç kavga bilmez gülle yaprak Hiç kıyar mı ağaca toprak Bu kimin oyunu İlk kim bozdu sonsuz uyumu Hiç kavga bilmez gülle yaprak Hiç kıyar mı ağaca toprak Bu kimin oyunu İlk kim bozdu sonsuz uyumu Kıvır kıvır kıvır Ziller elinde Kıvır kıvır kıvır Yangın yerinde Kıvır kıvır kıvır Öz paramparça Kıvır kıvır kıvır Öz esir teninde Dön dansöz dünya Devam et ateş dansına Yan gamsız dünya Sığmadın aklıma Vursun davullar inlesin dünya Yalnızlığını dinlesin dünya Kıyamet gündesin dünya Vursun davullar inlesin dünya Yalnızlığını dinlesin dünya Kıyamet gündesin dünya Vursun davullar inlesin dünya Yalnızlığını dinlesin dünya Kıyamet gündesin dünya Vursun davullar inlesin dünya Yalnızlığını dinlesin dünya Kıyamet gündesin dünya Düzenleme: Kıvanch K Elektro Keman: Özcan Şenyaylar Klasik Gitar: Erdem Sökmen Bas Gitar, Perdesiz Gitar: Eylem Pelit Percussion: Cem Erman, Alpay Dinletir Darbuka, El Zili, Hollo: Ahmet Mısırlı Ney: Eyüp Hamiş Ud: Hüseyin Bitmez Yaylılar: Gündem Yaylı Grubu Bahane Bahaneydi bu rüzgâr Güneş bal ve kehribar Bahaneydi bu buzdan kanat Erimezse kırılacak Canım dostum sırdaşım Aynaya baktım yüzünü unuttukça Gelmiş bulundum Kalmış bulundum Bu dağ burda durdukça Eskidendi, Çok Eskiden Hani erken inerdi karanlık Hani yağmur yağardı inceden Hani okuldan, işten dönerken Işıklar yanardı evlerde Mevsimler kimseyi dinlemezken Hani çocuklar gibi zaman nedir bilmezken Hani herkes arkadaş Hani oyunlar sürerken Hani çerçeveler boş Hani körkütük sarhoş gençliğimizden Hani şarkılar bizi henüz bu kadar incitmezken Eskidendi, eskidendi, çok eskiden Şimdi ay usul, yıldızlar eski Hatıralar gökyüzü gibi Gitmiyor üzerimizden Geçen geçti Geçen geçti Hadi geceyi söndür kalbim Şimdi uykusuzluk vakti Gençlik de geceler gibi eskidendi Hani herkes arkadaş Hani oyunlar sürerken Hani çerçeveler boş Hani körkütük sarhoş gençliğimizden Hani şarkılar bizi henüz bu kadar incitmezken Eskidendi, eskidendi, çok eskiden Hani herkes arkadaş Hani oyunlar sürerken Kimse bize ihanet etmemiş Biz kimseyi aldatmamışken Hani biz kimseye küsmemiş Hani hiç kimse ölmemişken Eskidendi, eskidendi Perişanım Şimdi Ne ağzımın tadı var ne canda huzur Gönül nasıl derin bir kederde Aşkından ümidi kestim hiç olmazsa Evim şenlensin sohbete gel de Sen hiç farketmeden kalp kırmadın mı Merak edip vicdanına sormadın mı Ne yaptım ben sana bu kadar nihayet Ben de bir anadan doğmadım mı Bir daha olmaz Bin kere tövbe Kan davası mı bu Bu nasıl öfke Perişanım şimdi mutlu oldun mu Başını yastığa rahat koydun mu Pişman Olduğun Zaman Yolun zorunu yürümüştüm ben Tanıştığımız zaman Sen dalgalanmaktaydın elvan elvan O yüzden tam olarak Hissedemedin sen içimi Hâlâ kulağımda çınlıyor O alaycı kahkahan Haberin yoktu henüz cilvesinden aşkın Sarsılmıyordun hiç ay tutulmasından O kadar taşkın o kadar açtın ki Düşmen kaçınılmazdı arzın ortasından Pişman olduğun zaman Huzur bulduğun zaman Zevke doyduğun zaman Dönebilirsin Ben yine burda olacağım Yaralarını saracağım Seni anlayacağım İkili Delilik Artık hayatımdan çıksan diyorum Bu ikili delilik sona erse İkimiz için de en hayırlısını diliyorum Hiç olmamış gibi davranabilmeyi Bu yok ediciliği anlayabilmeyi Bir bilsen ne kadar yürekten istiyorum Lütfen Görmeyeyim seni Bir yerlerde karşıma çıkma Konuşmayalım, bakışmayalım Ne olursun Daha fazla tükenmeye takatim yok Sanki aşkı öğütmeye programlı gibiyiz Aslında bakarsan insan olarak iyiyiz Ama daha fazlasını isteme benden yalvarırım Ben bittim artık kalmadım Kalp Unutmaz Çok zaman geçmesi gerek aradan Akşamdan sabaha onaramam ki Boş kalırsa durur atmaz ki bu kalp O zaman ben nefes alamam ki Onu yeni bir masala inandırmalıyım Hatta bi süre kandırmalıyım Akarsuda iki kere yıkanılmaz Yüzünü yarına döndürmeliyim Bi daha bi daha dener miyim hiç Bi daha geriye döner miyim Araya girenleri el sürenleri Ben unutsam kalp unutmaz İhanetle vurulmuş biri bi daha Öncesi gibi kanatlanamaz Bi daha bi daha dener miyim hiç Bi daha geriye döner miyim Kendimi korumaya aldım Bana bu aşkın olmuş olabilecek tek faydası bu Bastığım yerin ayağımın altından Kızgın kumlar gibi kayması bu Herkes Yaralı Ne zaman canın yansa bu kadar derinden Sanırsın mümkün değil bir daha üzülmen Ne inat ne gözü kara ne dayanıklı yürek Acıyor aynı yerden her şeye rağmen Ne akıl kar ediyor ne fikir o sırada Biliyorsun geçiyor zamanla ama ne fayda Yaralı tepeden tırnağa herkes yaralı Alışılmıyor acıya yok kaidesi kuralı Kanayıp ne kadar tutabilirsin gül uğruna dikeni Ne gelen anladı ne giden olanı biteni Adıyorum aşka geri kalanımı Suya söyledim gitti en son yalanımı Aşkın da en hesapsız kitapsız olanını Yaşamazsam kara kaplıya kaydedin beni Şanıma İnanma Benden çekiniyormuşsun Bana göre değil hiç diyormuşsun Çok baskın çok iddialı Fazla popüler buluyormuşsun Peki benim de bir kalbim olduğunu Senin aşkınla dolduğunu Göz göze gelince mahvolduğunu Gerçekten mi görmüyorsun Sabredemiyorsun Fark edemiyorsun Hissedemiyorsun Garanticisin, korkuyorsun Gerçeği gözden kaçıran yarim Eğriyi doğruyu şaşıran yarim Aşkımla ruhunu şad ederken Sonunda sabrımı taşıran yarim Seni anlamıyor değilim inan ki Yaşamak değil esaret sanki Hadi benim kendi seçimim sonuçta Gülü seven dikenine dayanır yani Bu durumda kalbine danışacaksın Neye nereye kadar katlanacaksın O kadar aşkın varsa hemen gel Kalbimde karargâh kuracaksın Görünüşüme bakıp da sen beni sakın ha Cin fikirli sanma Hani yağmasan da gürle benim durumum Çalımıma aldanma Okurum, yazarım, konuşurum Kelimelerin efendisiyim ama Aşka gelince enikonu safım Sen şanıma inanma Geçiyor Bizden De Bir masaldı aslında Ne yazık sonu yoktu Bir şarap sofrasında hazin Kibar bir vedayla son buldu Ama biz biliyorduk Bir daha çok zordu Kederle gülüyorduk o esnada Bir yıldız hızla kayıyordu Ah geçiyor bizden de Ah bitiyor ömürler Can çekiyor elbette Ama çok yaralı gönüller Bıraksam her şeyi Dönsem bir türlü Vazgeçsem hayattan Ölsem bir türlü Tebdil-i Mekan Nereye gitsem yanımda götürüyorum çilelerimi Valizimde taşıyorum keşkelerimi bilelerimi Havalnmıyor, oyalanmıyor ruhum ne çare Üstüne hasretle dolduruyorum filelerimi Neresinden başlasam, eskisi gibi kolay olmuyor Kelimelere itimadım kalmadı işim çok zor İri yarı, kötü kalpli, boyalı, geçgin kadınlar gibi Dil, çöplerini naylon torbalarında saklıyor Tebdil-i mekanda ferahlık yokmuş aslında Acının yüzölçümü yeryüzünden çokmuş aslında Soranlara \"eh işte idare ediyormuş\" dersin İyi niyetli değilseler üstü kapalı geçersin Dilersen ara beni ya da yaz bana arada bir iki satır Ya da yazma ne bileyim hani yani tutarsa tersin Hükümsüz Şu hayat kavgasında toz duman sürüklendim Nerdesin suna boylum, gözlerinde sevdam kaldı Öyle bir yaşamak ki kendimi zor büyüttüm Ayrılık vurgunda belli etmedim ama ciğerim yandı Elleri sevdim sanma hatıran şahidimdir Ben yandım yar sen yanma Aşk amansız bir haindir Dünya yıkılsa, yıkılmaz aşkın bende Leyla yeniden can buldu bak sayende Verdiğin söz hükümsüz Geçmedi gönül senden Ettiğim aha inanma Sana hiçbir kötülük gelmez benden Ahdım Olsun Geçti yıllar ah geç aydım Anladım ki boşa gün saydım Bakakaldım giden güne Ben hep düne ait kaldım Çocukluğum kavruk Gençliğim savruk Yetişkinliğimden hiç hayır yok Hayat, kadere inat Seni sil baştan yaşayacağım Ahdım olsun Esip geçtim, yağıp geçtim Kaçırdım tez zamanları Pişmanlıklar, düşmanlıklar Bitmez dilimin amanları Kınalı Kuzum Ne yiyor, ne içiyorsun Elde değil aklım sende Gece çok geç yatıyorsun Gelde bi demli çay iç bende Olmadı akşam yemeğe yetiş bari Yolunu gözlüyor Perihan Hanım Bu ayrı ev işine alışamadım Sızlıyor ince ince sol yanım A nenni nenni Kınalı kuzum Büyüdün de adam mı oldun Yanağı pembem, dudağı kirazım Gözü okyanusum iyi ki doğdun Bu yürek çarpıntısı ömürlük biliyorsun Büyümedin hiç gözümde Bebeğim sen ne diyorsun Bir dualık mesafedeyim Ne zaman sıkışırsan yanındayım Ha bu arada soğudu havalar aman ha Üşütme yine, kurbanın olayım A nenni nenni Kınalı kuzum Büyüdün de adam mı oldun Yanağı pembem, dudağı kirazım Gözü okyanusum iyi ki doğdun Çile Sorarım soru sırra eremem Ararım döne döne duramam Yürürüm diken diken kanamam Yola düşünce Bilemem başı sonu nerede Akarım nehir gibi yine de Yaşamak ve inadına ve ille de Cana uyunca Çile Göremem bazı boşa bakarım Bir dua bir türkü bir can yakarım Beşerim şaşar hata yaparım Kötü huyumca Tutamam yeri toz tanesi Bir garip dünya biçaresiyim Bir kulun deli divanesiyim Aşka gelince Kapalıyız Hani Allah biliyor ha çizdim ha çizicem Eninde sonunda kafayı Huniyi başıma geçirip Çıkıcam ortaya deliyim diycem Kurtarıcam paçayı Denen o ki kız gelerekten dünyaya Başından yemişim zokayı sıkıysa baş kaldır Gösterirler abanın altından sopayı Aldatılmış acılar içindeyim Ama dişi kuşum ben bunu da anlıycam Hadi diyorum bozmayalım kurulu düzeni Ama çat diyerek çatlıycam Ne yapsın adam takdir tabiattan Çok farklıymış seks aşktan yani çektiğimle kalıcam Üstüne bi de kuru kuru nasihat alıcam Perişanım paramparçayım özgüvenim yerle yeksan Artık beğenmiyorum kendimi kendi gözümde değerim noksan Neler yapmak geçiyor aklımdan neler ah bir de utanmasam Şeytan diyor ağzının ortasına şak şak iki tane çaksam Ben taklidini istemem aşkın, duydun mu be hey şaşkın Doldum doldum da taştım kapalıyız, evde yokuz Şablon şablon klişe klişe uyduruk uyduruk diklenmeler Baş kaldırıyor gibi görünüp sürüye yandan eklenmeler Ya asap bozucu beylik laflar ya da laftan ibaret haklar Acı patlıcanı aşk paklar son nefesime kadar deniycem [b]Gidemem Bazen daha fazladır her şey Bi eşikten atlar insan Yüzüne bakmak istemez yaşamın O kadar azalmıştır anlam O zaman hemen git radyoyu aç bi şarkı tut Ya da bi kitap oku mutlaka iyi geliyor Ya da balkona çık bağır bağırabildiğin kadar Zehir dışarı akmadan yürek yıkanmıyor Ama fazla da üzülme hayat bitiyor bir gün Ayrılıktan kaçılmıyor Hem çok zor hem de çok kısa bir macera ömür Ömür imtihanla geçiyor Ben bu yüzden hiç kimseden gidemem gitmem Unutamam acı tatlı ne varsa hazinemdir Acının insana kattığı değeri bilirim küsemem Acıdan geçmeyen şarkılar biraz eksiktir Bi şiirden, bi sözden, bi melodiden, bi filmden Geçirip güzelleştirmeden can dayanmıyor Yıldızların o ışıklı fırçası azıcık değmeden Bu şahane hüzün tablosu tamamlanmıyor Kardelen Ne senden fazlayım Ne senden az Aynı macerada, ayrı biraz Gözle biçim biçim Kalple anlar içim Ayrı gayrı olmaz Sen yoksan ben hiçim Aç kardelen aç Dağın olayım, suyun olayım Göğün olayım aç Her çiçeğin kar altından Güneşe giden masalında Yaşamak yeniden tazelenir Yeniden anlamlanır Işığa uzanırken kardelen Kış rüyasından Ümidin mucizesiyle Sevince uyanır Ünzile Ünzile insan dölü On kardeş beşi ölü Büyüdükçe unufak Ve gelir de görücü İnci gibi dişi Görücü bilir işi Söğüdüm ağlar gider Olur hatun kişi Varmadan sekizine Ergin oldu Ünzile Hem çocuk hem de kadın On ikisinde ana Bir gül gibi al ve narin Bir su gibi saydam ve sakin Susar kadın Ünzile Yağmuru kim döküyor Ünzile kaç koyun ediyor Dayaktan uslanalı Hiçbir şey sormuyor Korkar durur gitmez Köyün en son çitine İnanır o sınırda Dünyanın bittiğine Ünzile insan dölü Bilinmezlere gebe Sırların mihnetini Yükleyip de beline Varmadan sekizine Ergin oldu Ünzile Hem çocuk hem de kadın On ikisinde ana Bir gül gibi al ve narin Bir su gibi saydam ve sakin Susar kadın Ünzile__________________ |
Cevap : Sezen Aksu ( Tüm Şarkıları ) |
05-17-2009 | #2 |
Equinox
|
Cevap : Sezen Aksu ( Tüm Şarkıları )Paylaşımınız için teşekkürler sezen aksu şarkıları yine oldukça gündemde |
Cevap : Sezen Aksu ( Tüm Şarkıları ) |
05-17-2009 | #3 |
bonsoir
|
Cevap : Sezen Aksu ( Tüm Şarkıları )Ben de bir Sezen Aksu hayranı olarak bu paylaşımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum size;)) |
|