Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adapazarı, dağı, efsanesi, mağriş

Adapazarı Mağriş Dağı Efsanesi

Eski 05-04-2009   #1
siLveRghoSt

Umut Boz

Bu olay, 1960 lı yılların başlarında yaşanmış olup tamamen gerçektir!!!

Adapazarı mevkiinde önceleri Mağriş Dağı olarak bilinen bir dağ varmış Oranın şeytanlar tarafından işgal edinildiği düşünülürmüş Bu yüzden de oralara kimse ev kurmazmış ve hiçbir zaman düğün sesleri oralara duyurulmazmış Ancak bir kadın bu söylenenlere inanmıyormuş Ve oraya bir ev yapmış

Bu kadın sabahları evini temizlemez, bütün gün kasabada ki komşularıyla dedikodu yaparmış Kocası kamyon şöförüymüş Uzun yola gidip gelirmişKadın bir defasında akşamleyin dışarıda leğenin içinde çamaşır yıkıyormuş Kendince türküler söylüyormuş Birden etrafına dev atlara binmiş yaratılar gelmiş ve kadını döve döve Mağriş Dağına çıkarmışlar Helva deyip at pisliği yedirmişler,Su deyip atın küçük abdestini içirmişlerTabii kadının gözlerini şeytanlar kararttığı için kadına bunlar normal geliyormuş

Sabah ezanı okunmaya başlamışŞeytanlar bu kadın ile birlikte orada duran dağ ile birlikte kaybolmuşlarSabah dağ ortada yokmuşŞimdileri Kazımpaşa civarında bulunuyor bu yerAncak köylüler bu topraklardan fazla verim elde edemediklerini söylüyorlar

Sizin de gidip kendi gözlerinizle görmenizi öneririz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com