Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Gezelim, Görelim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
napoli

Napoli

Eski 04-30-2009   #1
Şengül Şirin

Napoli

NAPOLİ NAPOLİ Napoli, mimarisi, dillerden düşmeyen Napolitan şarkıları, damaklarda muhteşem bir lezzet patlaması yaratan pizzaaları, sıcakkanlı insanları, zengin mutfağı ile Akdeniz kültürünün vazgeçilmez kaynaklarından biridir Doğa da ona oldukça cömert davranmıştır Tiran Denizi'ne açılan masmavi körfezi, yanıbaşındaki görkemli Vezüv Yanardağı ile gözalıcı bir güzellik sergilemektedir

Kentin daracık sokaklarındaki renkli ev ve apartmanlar, birbirlerine son derece yakındır Bu sebeple, evlerde yaşanan hiçbir şeyin gizli kalmadığı ve rahatça duyulduğu söylenir Sokaklarda karmaşa ama bunun yanı sıra dinamizm ve armonik bir renk hakimdir Napoli’de yaşam öyle bir hız ve sesle hareket eder ki takip ederken insanı yorabilir

Daracık sokaklarında aynı zamanda gerçek yaşamı gözlemlemek mümkünmdür Ana caddedeki tursitlik havanın dışındaki samimi Napoli işte bu sokaklarda gizlidir İnsanda sanki sokaktan Sophia Loren çıkıp gelecekmiş gibi bir his uyandıran bu şehir, pek çokları tarafından gerçek İtalya olarak nitelendirilir çünkü Akdeniz renklerini ve ateşliliğini en güzel yansıtan şehirdir

Zamanın durduğu yer, Pompei ise, hüznü ve akıl almazlığı gösterir Olanca ihtişamı ile, hayalet şehir olarak ziyaretçilerini ağırlamakta ve
Anın nasıl donup sonsuza kadar sabitlendiğini göstermektedir…

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Napoli

Eski 04-30-2009   #2
KRDNZ

Cevap : Napoli

Eskiye dair çok muhteşem eserler kalmış günümüze ve o zamanın teknolojiyle yapılmış olmaları bizleri hayran bıraktırıyor Fakat günümüze bakacak olursak ne yazık ki Türklere ait bir eser kalacağını sanmıyorum gelecek nesillere

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com