Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Resim Sergisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilmediği, kadını, osmanlı, türklerin

Türkler'in Bile Bilmediği Osmanlı Kadını

Eski 04-25-2009   #1
Şengül Şirin

Türkler'in Bile Bilmediği Osmanlı Kadını

Osmanlı kadını dediğinizde aklınıza ilk gelen nedir? Oryantalistlere göre Osmanlı kadını egzotik, miskin, düşük ahlaklı biri olarak resmediliyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Türkler'in Bile Bilmediği Osmanlı Kadını

Eski 04-25-2009   #2
Gözyaşı

Güzel tablolar osmanlı kadını deyince aklıma çoklu evlilik geliyor : )

Eski 04-25-2009   #3
emraxx

Osmanlı kadını denince bana da nedense düşük ahlak geliyor :) Yani düşük ahlak derken bol bol dedikodu , arkadan çekiştirme falan diyorum yanlış anlaşılmasın :)
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-25-2009   #4
KRDNZ

Osmanlı Kadını deyince aklıma tam aksi çalışkan, yüksek zerafet sahbi ve son derece ahlaklı kadınlar geliyor Aksine avrupa kadınlarının son derece çirkin hatta iğrenç ahlak sahibi olduklarını düşünüyorum Zira bu kendi filmlerinden de çok açıkça belli oluyor OSmanlı'da harem yaşantısı gizli tutulduğu için bazı yabancı uyruklu yazarların kendi hayallerindeki haremi ve Osmanlı Kadınını eserlerinde yanlış, saçma sapan bir şekilde anlattıklarını biliyorum Osmanlı'ya her konuda hayranım kesinlikle Ayrıca bu güzel soru için teşekkürler Sevgili Şengül:)

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-26-2009   #5
Gözyaşı

Alıntı:
KRDNZ tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Osmanlı Kadını deyince aklıma tam aksi çalışkan, yüksek zerafet sahbi ve son derece ahlaklı kadınlar geliyor Aksine avrupa kadınlarının son derece çirkin hatta iğrenç ahlak sahibi olduklarını düşünüyorum Zira bu kendi filmlerinden de çok açıkça belli oluyor OSmanlı'da harem yaşantısı gizli tutulduğu için bazı yabancı uyruklu yazarların kendi hayallerindeki haremi ve Osmanlı Kadınını eserlerinde yanlış, saçma sapan bir şekilde anlattıklarını biliyorum Osmanlı'ya her konuda hayranım kesinlikle Ayrıca bu güzel soru için teşekkürler Sevgili Şengül:)
Osmanlı kadını değilde cumhuriyet kadını daha ahlaklı bence krdnz osmanlı dönemini araştırırsan çok eşli yaşıyorlarmış

Eski 04-26-2009   #6
KRDNZ

Alıntı:
Gözyaşı tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Osmanlı kadını değilde cumhuriyet kadını daha ahlaklı bence krdnz osmanlı dönemini araştırırsan çok eşli yaşıyorlarmış
Biz Osmanlı kadınından bahsediyoruz, erkeklerden değil Sevgili Gözyaşı Türk kadını her zaman için ahlak sahibidir Fakat ne yazık ki günümüzde ne kadın ne erkek bozulmaya başladı Çok çok üzücü birşey bu bence

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-26-2009   #7
Gözyaşı

Alıntı:
Biz Osmanlı kadınından bahsediyoruz, erkeklerden değil Sevgili Gözyaşı Türk kadını her zaman için ahlak sahibidir Fakat ne yazık ki günümüzde ne kadın ne erkek bozulmaya başladı Çok çok üzücü birşey bu bence
İyide kadınlarda çoklu evli yaşıyorlardı ama günümüze bakılırsa doğru söylüyorsun eskisine göre daha kötüye gidiyor yaşanmaz bir dünya haline getirecek insanllar osmanlı kadını avrupalı kadınlara göre daha medeni

Eski 04-26-2009   #8
KRDNZ

Alıntı:
Gözyaşı tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
İyide kadınlarda çoklu evli yaşıyorlardı ama günümüze bakılırsa doğru söylüyorsun eskisine göre daha kötüye gidiyor
Peki size şöyle bir soru sorayım Sevgili Gözyaşı Osmanlı döneminde avrupalı kadınlar daha mı ahlaklıydı?

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-26-2009   #9
bbk

sevgili gözyaşı kadınların çok eşli yaşaması demek 1 kadının 1 den fazla kocası olması demek böylebişey söz konusu değildi olamazda zaten

Neler istediler neler

Sonra bırakıp dünyayı gittiler

Sen hiç gitmiycek gibisin değilmi?

O gidenlerde senin gibiydiler;
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-26-2009   #10
Gözyaşı

Alıntı:
Peki size şöyle bir soru sorayım Sevgili Gözyaşı Osmanlı döneminde avrupalı kadınlar daha mı ahlaklıydı?

Avrupalıların hiç biri akıllı değil ben kendi ülkem haricinde özüm haric yani dış ülkelerde yaşayan bizim insanlarımız haric kimseyi sevmem nedenide ülkemizi küçük görüyorlar ama bizi hiç bir ülke küçümseyemez kadınlara gelince avrupada ahlak diye bir şey yok görüyoruzda saten ülkemize geliyıorlar nasıl dolaşıyorlar

Eski 04-26-2009   #11
KRDNZ

İşte bu yüzden Türk kadınının şerefi, onuru ve namusu Osmanlı döneminde de cumhuriyet döneminde de hep en yüksek şekildedir Türk kadınına ahlaksız diyen bir zihniyeti anlayamam Hele de Osmanlı gibi bir dönemde Ahlaksızlık ve namussuzluğa karşı yşamış bir imparatorluktan bahsediyoruz en önemlisi kendi geçmişimizden Osmanlıyı kötü göstermeye çalışanları emellerine ulaştırmayalım tarihimize sahip çıkalım

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-26-2009   #12
VANDETTA

Bu deviri bildiğimiz halde Osmalı zamanındaki kadınları düşük ahlaklı olarak nitelemek gerçekten gülünçlüğünde ötesinde,şimdiki kızlar pikinide hiç sakınca görmezken,sokak ortasında erkeklerle sarmaş dolaş gezmekten çekinmezken,Osmanlı kadınları peçelerini açmaktan haya ederlerdi,doğruluğunu bir türlü onaylayamadığım bir hikayeyi belirtmek gerekirse,güzellik yarışmasına katılan bir Türk kızı,Osmanlı kadınına peçesini açtırmayı başardıkları için 1 seçilmişti avrupalılar tarafından,geçmişimizi avrupalıların hayal gücü ile değilde,kendi kaynaklarımız tarafından öğrenmeye başladığımızda,nereden nereye geldiğimizi daha iyi anlayabiliriz,ayrıca bunu sadece bayanlar açısından değil erkekler açısından da değerlendirmek lazım,son olarak İslam dini çoklu eşliliğe izin verir,her iki tarafında rızasıyla isteyen erkek tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği kadar bayanla evlenebilir,bunun ahlaksızlıkla ne gibi bir alakasının olduğunu anlayamadım ki,burada örnek olarak gösterilmiş

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com