Türkler'in Bile Bilmediği Osmanlı Kadını |
04-25-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Türkler'in Bile Bilmediği Osmanlı KadınıOsmanlı kadını dediğinizde aklınıza ilk gelen nedir? Oryantalistlere göre Osmanlı kadını egzotik, miskin, düşük ahlaklı biri olarak resmediliyor |
Cevap : Türkler'in Bile Bilmediği Osmanlı Kadını |
04-25-2009 | #2 |
Gözyaşı
|
Cevap : Türkler'in Bile Bilmediği Osmanlı KadınıGüzel tablolar osmanlı kadını deyince aklıma çoklu evlilik geliyor : )
04-25-2009 | #3 |
|
Cevap : Türkler'in Bile Bilmediği Osmanlı KadınıOsmanlı kadını denince bana da nedense düşük ahlak geliyor :) Yani düşük ahlak derken bol bol dedikodu , arkadan çekiştirme falan diyorum yanlış anlaşılmasın :) |
04-25-2009 | #4 |
KRDNZ
|
Cevap : Türkler'in Bile Bilmediği Osmanlı KadınıOsmanlı Kadını deyince aklıma tam aksi çalışkan, yüksek zerafet sahbi ve son derece ahlaklı kadınlar geliyor Aksine avrupa kadınlarının son derece çirkin hatta iğrenç ahlak sahibi olduklarını düşünüyorum Zira bu kendi filmlerinden de çok açıkça belli oluyor OSmanlı'da harem yaşantısı gizli tutulduğu için bazı yabancı uyruklu yazarların kendi hayallerindeki haremi ve Osmanlı Kadınını eserlerinde yanlış, saçma sapan bir şekilde anlattıklarını biliyorum Osmanlı'ya her konuda hayranım kesinlikle Ayrıca bu güzel soru için teşekkürler Sevgili Şengül:) |
04-26-2009 | #5 | |
Gözyaşı
|
Cevap : Türkler'in Bile Bilmediği Osmanlı KadınıAlıntı:
04-26-2009 | #6 | |
KRDNZ
|
|
|
04-26-2009 | #7 | |
Gözyaşı
|
04-26-2009 | #8 | |
KRDNZ
|
|
|
04-26-2009 | #9 |
bbk
|
Cevap : Türkler'in Bile Bilmediği Osmanlı Kadınısevgili gözyaşı kadınların çok eşli yaşaması demek 1 kadının 1 den fazla kocası olması demek böylebişey söz konusu değildi olamazda zaten
04-26-2009 | #10 | |
Gözyaşı
|
Avrupalıların hiç biri akıllı değil ben kendi ülkem haricinde özüm haric yani dış ülkelerde yaşayan bizim insanlarımız haric kimseyi sevmem nedenide ülkemizi küçük görüyorlar ama bizi hiç bir ülke küçümseyemez kadınlara gelince avrupada ahlak diye bir şey yok görüyoruzda saten ülkemize geliyıorlar nasıl dolaşıyorlar
04-26-2009 | #11 |
KRDNZ
|
Cevap : Türkler'in Bile Bilmediği Osmanlı Kadınıİşte bu yüzden Türk kadınının şerefi, onuru ve namusu Osmanlı döneminde de cumhuriyet döneminde de hep en yüksek şekildedir Türk kadınına ahlaksız diyen bir zihniyeti anlayamam Hele de Osmanlı gibi bir dönemde Ahlaksızlık ve namussuzluğa karşı yşamış bir imparatorluktan bahsediyoruz en önemlisi kendi geçmişimizden Osmanlıyı kötü göstermeye çalışanları emellerine ulaştırmayalım tarihimize sahip çıkalım |
04-26-2009 | #12 |
VANDETTA
|
Cevap : Türkler'in Bile Bilmediği Osmanlı KadınıBu deviri bildiğimiz halde Osmalı zamanındaki kadınları düşük ahlaklı olarak nitelemek gerçekten gülünçlüğünde ötesinde,şimdiki kızlar pikinide hiç sakınca görmezken,sokak ortasında erkeklerle sarmaş dolaş gezmekten çekinmezken,Osmanlı kadınları peçelerini açmaktan haya ederlerdi,doğruluğunu bir türlü onaylayamadığım bir hikayeyi belirtmek gerekirse,güzellik yarışmasına katılan bir Türk kızı,Osmanlı kadınına peçesini açtırmayı başardıkları için 1 seçilmişti avrupalılar tarafından,geçmişimizi avrupalıların hayal gücü ile değilde,kendi kaynaklarımız tarafından öğrenmeye başladığımızda,nereden nereye geldiğimizi daha iyi anlayabiliriz,ayrıca bunu sadece bayanlar açısından değil erkekler açısından da değerlendirmek lazım,son olarak İslam dini çoklu eşliliğe izin verir,her iki tarafında rızasıyla isteyen erkek tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği kadar bayanla evlenebilir,bunun ahlaksızlıkla ne gibi bir alakasının olduğunu anlayamadım ki,burada örnek olarak gösterilmiş