|
|
Konu Araçları |
başka, mıdır, uzayda, yaşamlar, yaşamlarımız |
Uzayda Bizim Yaşamlarımız Gibi Başka Yaşamlar Var Mıdır? |
04-19-2009 | #1 |
dejavu2009
|
Uzayda Bizim Yaşamlarımız Gibi Başka Yaşamlar Var Mıdır?Uzayla ilgili okuduğumuz gördüğümüz yüzlerce kitap, dergi, makale, filmler vb var Bu verilerle haşır neşir olduğunuzda Eminim hepiniz düşünmüşsünüzdür Uzayda hayat var mı diye? Sizce var mı?
04-19-2009 | #2 |
Aragorn561
|
Cevap : Uzayda Bizim Yaşamlarımız Gibi Başka Yaşamlar Var Mıdır?uzay çok büyük o yüzden vardır diyorum ama bizim yaşam amacımıza bakınca onlara peygamber gönderildimi yada iman ediyolarmı diye düşününce olmayabilir zaten olsa kuran-ı kerim'de geçerzaten ben bununla ilgili belgesel falan izledim kanıtlarla olmadığını kanıtladılar zaten olmayan gişeyin yok olduğunu kanıtlaman kolaydır :D ama bu paradoksa baktığımızda onlar görünmemek istedikleri için görünmüyolarsa bu işte çok iyilerdir o yüzden görmediğimiz içinde olduklarını söyleyebilirim (bu paradoksu ben buldum,gerçekten) o yüzden olabilir ama zor ihtimal diyorum
04-19-2009 | #3 | |
dejavu2009
|
Cevap : Uzayda Bizim Yaşamlarımız Gibi Başka Yaşamlar Var Mıdır?Alıntı:
Cevabın için teşekkür ederim Sevgili AvatarAang561, Ama kanıtlar herşeyi değiştirebilir Bu posteri dikkatlice incelemenizi tavsiye ederim yolculuğa dünyadan başlayalım ve uzaklığa dikkat! http://www.biltek.tubitak.gov.tr/bde...inportresi.pdf |
|
Cevap : Uzayda Bizim Yaşamlarımız Gibi Başka Yaşamlar Var Mıdır? |
04-19-2009 | #4 |
Gözyaşı
|
Cevap : Uzayda Bizim Yaşamlarımız Gibi Başka Yaşamlar Var Mıdır?Olabilir ama yaşamlar çok farklıdır bence
04-19-2009 | #5 |
Aragorn561
|
Cevap : Uzayda Bizim Yaşamlarımız Gibi Başka Yaşamlar Var Mıdır?az önce 'dünyanın durduğu gün' adlı filmi izledim izleyenler yada bilenler anlamıştır ne dediğimi,olabilirde ama olmayadabilir aslında olmaları içinde bir kanıtımız var ve aynı kanıt onların olmadığıınıda gösterir bu kanıt ise (daha önce dediğim gibi) onların olmadığı gerçeği onların olmadığını kanıtlar fakat onlar varsa ve görünmek istemiyolarsa aslında bunları görmememiz onların olduğunuda kanıtlar yani sadece bize somut bir kanıt lazım ve burada uzaylı var diye gösterilen resimlere bence inanmayın çünkü uzaylı varsa ve buraya kadar uzaydan gelebiliyorlarsa ucuz birkaç resimle deşifre olamazlar bunu sizde benim kadar iyi biliyorsunuz
04-19-2009 | #6 |
JOKER
|
Cevap : Uzayda Bizim Yaşamlarımız Gibi Başka Yaşamlar Var Mıdır?bence kesinlikle var
04-19-2009 | #7 |
KRDNZ
|
Cevap : Uzayda Bizim Yaşamlarımız Gibi Başka Yaşamlar Var Mıdır?Bence de uzayda hayat olabilir Kocaman evrende yalnız olduğumuzu düşünmüyorum Cinler Kuran'da geçiyor Cinler varsa uzaylılar neden olması n? |
04-19-2009 | #8 |
delishhhh
|
Cevap : Uzayda Bizim Yaşamlarımız Gibi Başka Yaşamlar Var Mıdır?bence vardır belki başka alemlerde başka yaratıklar ne olduğunu bilemicez ama yalnız olmadığımız kesin |
04-21-2009 | #9 |
dejavu2009
|
Cevap : Uzayda Bizim Yaşamlarımız Gibi Başka Yaşamlar Var Mıdır?Alıntı: Gözyaşı tafarından gönderildi Olabilir ama yaşamlar çok farklıdır bence Dediğin gibi sevgili gözyaşı, yaşam koşulları farklı olabilir Alıntı: AvatarAang561 tafarından gönderildi az önce 'dünyanın durduğu gün' adlı filmi izledim izleyenler yada bilenler anlamıştır ne dediğimi,olabilirde ama olmayadabilir aslında olmaları içinde bir kanıtımız var ve aynı kanıt onların olmadığıınıda gösterir bu kanıt ise (daha önce dediğim gibi) onların olmadığı gerçeği onların olmadığını kanıtlar fakat onlar varsa ve görünmek istemiyolarsa aslında bunları görmememiz onların olduğunuda kanıtlar yani sadece bize somut bir kanıt lazım ve burada uzaylı var diye gösterilen resimlere bence inanmayın çünkü uzaylı varsa ve buraya kadar uzaydan gelebiliyorlarsa ucuz birkaç resimle deşifre olamazlar bunu sizde benim kadar iyi biliyorsunuz O filmi izledim, Sanırım anlatmak isteğini ünlü bilim adamı Carl SAGAN'ın "Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı" adlı kitabında anlatmıştı O kitabı okumanı tavsiye ederim Uzaylıların varlığını keşfetmek olağanüstü birşeydir " Ben olağanüstülüğün elde edilebileceğine inanıyorum Ama olağanüstülüğün elde edilebilmesi için ortaya oalağan üstü kanıtlar konmalıdır" Carl SAGAN Alıntı: Obstinate tafarından gönderildi bence kesinlikle var Hep var diyoruz ama kesin bir kanıtımız olmuyor Oluyorda saklıyorlar hep Alıntı: KRDNZ tafarından gönderildi Bence de uzayda hayat olabilir Kocaman evrende yalnız olduğumuzu düşünmüyorum Cinler Kuran'da geçiyor Cinler varsa uzaylılar neden olması n? Tamamen haklısın KRDNZ evrende yalnız olmamız neredeyse imkansız Ayrıca Evrenin büyüklüğü için kocaman kelimesi bile tamamen yetersiz kalır Çünkü evrenin posterini incelediğimde küçük dilimi yutacak haldeydim Alıntı: delishhhh tafarından gönderildi bence vardır belki başka alemlerde başka yaratıklar ne olduğunu bilemicez ama yalnız olmadığımız kesin Başka alemler başka boyutlar, bildiğimiz tek şey var galiba o da hiçbirşey bilmediğimiz |
04-21-2009 | #10 |
dejavu2009
|
Cevap : Uzayda Bizim Yaşamlarımız Gibi Başka Yaşamlar Var Mıdır?Büyük bir gökadada yaşıyoruz Yaz geceleri gördüğümüz küçük bir parçası bile günlük yaşamımızın boyutlarına alışmış zihnimizi zorluyor Oysa koskoca Samanyolu, evrene açılan pencereler önünde cüceleşiyor Gökadamız, önce kardeşi Andromeda ile birlikte yönettiği Yerel Grup adlı gökada kümesinin bir üyesi Ama tüm evren gibi, bu küme de hareketli Samanyolu, çevresindeki gökadaları birer birer yutuyor Ama sahip olduğu muazzam kütleçekim kuvveti, kendi sonunu da hazırlıyor Yaklaşık birkaç milyar yıl içinde, 2 milyon ışık yılı uzaklıktaki Andromeda ile birleşecek ve ortaya bir süper gökada çıkarken, birleşmenin etkisiyle her yanda şiddetli yıldız oluşumları başlayacak Yerel Grup ise, Virgo (Başak) Süperkümesi’nin içinde önemsiz bir noktacık, Gökada kümelerinin oluşturduğu bu süperkümeler, evrende gördüğümüz en büyük yapılar Bunlar da büyük ölçekteki evrenin dokusunda ipliksi yapıların kesişme noktalarında küçük topakçıklar oluşturuyorlar Evren, 15 milyar yıl önce kendisini doğuran Büyük Patlama’nın verdiği ilk itimin, kütleçekimine baskın gelmesi nedeniyle sürekli olarak genişliyor Gökadalar, uzaklıklarıyla doğru orantılı hızlarla bizden uzaklaşıyorlar En uzaklarda gördüğümüz kuasarlar, merkezlerindeki dev karadelikleri nedeniyle yüzlerce gökadanın enerjisiyle ışıyan gökadalar Bunlardan en uzak olanları, ışık hızının yüzde 90’ına yaklaşan hızlarla bizden uzaklaşıyorlar alıntı: Bilim ve teknik |
|