"-Yapmalısın! - İstiyorum" |
03-27-2009 | #1 |
yesimciwciw
|
"-Yapmalısın! - İstiyorum"Guido Casaretto'nun kişisel sergisi "-Yapmalısın! -İstiyorum" Sanatorium'da 15 Nisan'a kadar izlenebilir Özgürlüğün gücü, ‘yapmalısın!’ ile ‘istiyorum’ arasındaki savaştadır En ağır olanı yüklenmenin cesareti ve efendilerimize düşman kesilmemiz, istemlerimizle sonuçlanıyor Sanatçı olarak Guido, toplumsal ve sanatsal sorumlulukları ile kişisel öngörülerini savaştırdığı sahneleri bizlere izletiyor Sorumluluklarımızın binlerce yıllık değerler olduğunu bilerek, ‘nesnelerin’ tüm değerleri halen daha sorgulanabilir mi? Peki ya değersizlik durumu, bizlere ‘istiyorum’ dedirtmez mi? Günümüz post-modern dünyası, sanatçıya birçok ‘Yapmalısın!’ sunar Pek çok sanatçı, gücünün yettiğince bu sorumlulukları yüklenir Gücünün farkına vardığında bu sorumluluklar kişisel ‘İstiyorum’ lara dönüşür Sanatorium, Guido Casaretto’nun bu kişisel sergisinde gücünün yettiğini yapmakta; yeni bir yaratma için kendine özgürlük yaratmaktadır Bu durum çağdaş sanat izleyicisine nelere gücümüzün yetebileceğini izleme olasılığı tanıyor Sergiyle ilgili detaylı bilgiyi sanatorium web adresinden alabilirsiniz