Küçük'e Protesto Şoku |
02-25-2009 | #1 |
cansel
|
Küçük'e Protesto ŞokuKüçük'e protesto şoku Sosyalist Demokrasi Partili gençlerden Küçük'e protesto ERGENEKON soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra avukatlarının itirazı üzerine serbest bırakılan Prof Dr Yalçın Küçük, Bursa'da katıldığı söyleşide, bir grup Sosyalist Demokrasi Partili genç tarafından protesto edildi Gazeteci Yazar Prof Dr Yalçın Küçük Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin davetlisi olarak katıldığı `Aydınlarla Yüzyüze' söyleşisine katıldı Küçük'ün, konuşmasının ardından Enden Salih Önder isimli Sosyalist Demokrasi Partili bir genç soru sormak için söz aldı Önder, Prof Dr Küçük'ü Ergenekon davasıyla ilgili bekledikleri açılımları vermemekle suçladı Önder, Ergenekon sorunun asıl çözümünün Batman'da ve Diyarbakır'daki kuyuların açılması olduğunu öne sürerek, Türkiye'de katledilen devrimcilerin, Ermenilerin, Kürtlerin, Alevilerin buralardan çıkacağını söyledi Salonun diğer ucunda bulunan arkadaşlarının da katılımıyla slogan atmaya başlayan Önder ve arkadaşları, montlarını açarak parti yeleklerini çıkarttı Grup, `Darbeciler halka hesap verecek', `Yaşasın halkların kardeşliği' şeklinde slogan attı Bunun üzerine salondaki katılımcılar ve grup arasında tartışma çıktı Yaşanan küçük arbedenin ardında protestocu grup salon görevlileri tarafından uzaklaştırıldı Gençlerin protestosunu anlayışla karşılayan Prof Dr Küçük, "Beni hiçbir şekilde Ergenekon ile suçlamadılar Ne savcılar suçladı, ne de öbürü suçladı Bana öyle bir istinatta bulunmadılar Beni bu kitapları yazdığım için tutuklamaları lazım Beni nasıl tahliye ettiler Beni bir yargıç tutukladı, üç yargıç tahliye etti, heyet tahliye etti Tahliye kararım Türk hukukunda önemli bir aşama ifade eder Yalçın Küçük ile ilgili hiçbir istinat yok Suçlama yok bu dosyaya göre bu adam tutuklanamaz dediler Dolayısıyla ben bu şekilde çıktım" dedi Prof Dr Yalçın Küçük, söyleşinin ardından sevenlerine kitap imzaladı