İdil Biret Mersinlileri Büyüledi |
01-22-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
İdil Biret Mersinlileri Büyülediİdil Biret Mersinlileri büyüledi Devlet sanatçısı İdil Biret, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce Çiftlikköy Yerleşkesi'ndeki Prof Dr Uğur Oral Kültür Merkezi'nde bir piyano dinletisi verdi Devlet sanatçısı İdil Biret konserini, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, MEÜ Rektörü Prof Dr Süha Aydın ile çok sayıda sanatsever izledi Konserin ardından sevenlerine imza dağıtan Biret, gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu belirterek “Mersin’de bu gibi sanat etkinliklerinin çokça düzenlendiğini biliyorum Bu nedenle burada gördüğüm ilgiye çok fazla şaşırmadım” dedi Mersinli dinleyicileri çok sıcak bulduğunu vurgulayan Biret, salonda özellikle gençlerin bulunmasından heyecanlandığını söyledi Biret, gazetecilere yaptığı açıklamada da nitelikli müziklerin yaygınlaştırılması gerektiğini, bu konuda da medya kuruluşlarına büyük bir görev düştüğünü vurguladı Bu kapsamda gerek televizyon, gerekse radyolarda müzik yayınlarının artırılması gerektiğini vurgulayan Biret, “Klasik müzik gibi kaliteli müziklerin dinleyici kitlesinin artırılması için, kültür kanallarının kurulması gerekir Nasıl ki yurtdışında bu alana özgü yayın kanalları varsa Türkiye’de de olmalı Bu kanallarda da belgeseller, röportajlar yayımlanmalı Bu şekilde klasik müzik ve caz gibi kaliteli müziklerin yayılmasında etkili olunacağına inanıyorum” diye konuştu |
|