Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biret, büyüledi, idil, mersinlileri

İdil Biret Mersinlileri Büyüledi

Eski 01-22-2009   #1
Şengül Şirin

İdil Biret Mersinlileri Büyüledi

İdil Biret Mersinlileri büyüledi

Devlet sanatçısı İdil Biret, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce Çiftlikköy Yerleşkesi'ndeki Prof Dr Uğur Oral Kültür Merkezi'nde bir piyano dinletisi verdi

Devlet sanatçısı İdil Biret konserini, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, MEÜ Rektörü Prof Dr Süha Aydın ile çok sayıda sanatsever izledi Konserin ardından sevenlerine imza dağıtan Biret, gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu belirterek “Mersin’de bu gibi sanat etkinliklerinin çokça düzenlendiğini biliyorum Bu nedenle burada gördüğüm ilgiye çok fazla şaşırmadım” dedi Mersinli dinleyicileri çok sıcak bulduğunu vurgulayan Biret, salonda özellikle gençlerin bulunmasından heyecanlandığını söyledi

Biret, gazetecilere yaptığı açıklamada da nitelikli müziklerin yaygınlaştırılması gerektiğini, bu konuda da medya kuruluşlarına büyük bir görev düştüğünü vurguladı Bu kapsamda gerek televizyon, gerekse radyolarda müzik yayınlarının artırılması gerektiğini vurgulayan Biret, “Klasik müzik gibi kaliteli müziklerin dinleyici kitlesinin artırılması için, kültür kanallarının kurulması gerekir Nasıl ki yurtdışında bu alana özgü yayın kanalları varsa Türkiye’de de olmalı Bu kanallarda da belgeseller, röportajlar yayımlanmalı Bu şekilde klasik müzik ve caz gibi kaliteli müziklerin yayılmasında etkili olunacağına inanıyorum” diye konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com