Neredesin Ey Merhamet? |
01-05-2009 | #1 |
GöKKuŞaĞı
|
Neredesin Ey Merhamet?Her düşün biraz gerçek, her gerçeğin biraz düş olduğuna yoksa siz inanmıyor musunuz! Bu gece düşümde yine seni gördüm ; Yüreğinden dökülen gözyaşlarını, Ağlıyordun, Dayanamadım ben de ağladım Seni özlüyorum dedim, Gönlümce bağırdım… “neredesin merhamet”… Yaşlı binalar arasında yürüyordum; Öksüz kalmışları, yetimleri, Peygamber çiçeklerini düşlüyordum Onlar aç, onlar sevgiye muhtaç Sesim duyulmuyordu Bağırdım “neredesin merhamet”… Tertemiz kalpler gömülüyordu toprağa; Gelecek düş olmaktan çıkmıştı Düşümde bile(!) Filistin, Bosna, Kosova, Çeçenya kan ağlıyordu Yine zalimlerinde elinde Müslüman ağlıyordu, Bağırmak istiyordum… “neredesin merhamet”… Diri diri karanlığa gömülenleri gördüm…; Sesleniyorlardı, Ey Müslüman “uyan artık” Kurtar bizleri, zalimlerin elinden, Elini uzatıyordu…uzanamadım Yine bağırdım… “neredesin merhamet”… Aciz yürümeye çalışan, dedelerim vardı orada…; Zalimler bastonunu alıp elinden, Nasıl vuruyorlardı ona And içtim o anda, Zalimler bir daha yapamayacaklar diye Göz yaşı içinde haykırdım Bağırdım yine… “neredesin merhamet”… Ayakta zor duran bir evde, acı bir çığlık işittim…; Koştum…, genç vardı elinde silah “Hakkını helal et ana” …ağlıyordu Gözlerimi tutamadım Yine bağırdım… “neredesin merhamet”… Mum ışığı gördüm, yalnızlık içinde …; Küçük bacım ağlıyordu Ellerini açmış sema üstüne, Yalvarıyordu Allah’a, Rahmetinden bize de ver diye, Ağladım…ben de yalvardım, Duramadım bağırdım… “neredesin merhamet”… Yine bir bomba sesi duydum, korktum…; Çığlıklar, işkenceler, Bağırıyorlardı acıyla Mü’minler Bir kan damladı toprağa, Ben de vuruldum Ninemden gözyaşı dökülüyordu, Biricik yavrum diyordu Yumruğumu sıktım, bir şey yapamıyordum, Bağırdım… “neredesin merhamet”… Yağmur gibi yağıyordu kurşunlar, kurşun üstüne…; Bir tanesi de beni vurdu, Saplandı tam kalbime Kan elime damladı…düş(!) Gerçek değil herhalde Bir Mü’mine baktım, bir kendime, Bağırdım… “neredesin merhamet”… Birden irkildim…;
Anneciğim “uyan” diyordu Hepsi birer rüya Müslümanlar böyle acı çekmiyor dedim, Gözümü açtım, etrafıma baktım, Gerçek hayatı gördüm (!) Düş değilmiş, Mü’minler acı çekiyor, karanlık günleri yaşıyor Elimi kaldırdım, Ağlarcasına yine bağırdım…“neredesin merhamet neredesin?”