Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doğalgazda, iddia, şok

Doğalgazda Şok İddia!..

Eski 10-18-2008   #1
KRDNZ

Doğalgazda Şok İddia!..

Hüseyin Hüsnü Gürel, Erzincan ve Marmara Bölgesi'ndeki doğalgaz varlığıyla ilgili TBMM Başkanı Köksal Toptan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e raporlar gönderdiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacağını söyledi Türkiye'nin en büyük doğal afeti Erzincan'daki 1939 depremine ve son olarak 1983'teki depreme tanık olan Gürel, sarsıntılar öncesi duyulan korkunç patlama seslerinin nedeni araştırarak bu seslerin bölgedeki zengin doğalgaz yataklarından kaynaklandığını tespit ettiğini söyledi
Yalansa beni asın
Hazırladığı raporda bunu belgeleyen Gürel, "Erzincan'da doğalgaz var, bu yalansa beni asın, mahkemeye verin, cezalandırın ama doğruysa Türkiye'yi kurtarır Bu doğalgaz küçük bir olay değildir, Erzincan'ı altından yapar" diye konuştu Erzincan ve Marmara'da deprem olmadan önce bölge halkının yer altından büyük sesler duyduğunu ifade eden Gürel, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sesin hızı saniyede 346 metredir, deprem hareketinin hızı ise saniyede 5 bin kilometredir Yani deprem hızı sesten 15 bin defa daha büyüktür Yer altında önce bir deprem hareketi başladığı zaman önce hareketten önce ses gelmesi gerekir Erzincan ve Marmara Bölgesi'nde depremden önce ses işitilir Bu fizik kanunlarına aykırıdır Bunun nedeni açıktır, depremden önce doğalgaz patlaması yaşanıyor" şeklinde konuştu
Depremlerin sebebi doğalgaz
Doğalgazın bulunduğu yerleri 'düdüklü tencereye' benzeten Gürel, "Bir düdüklü tencerenin içine kum, çakıl ve doğalgaz koyup patlatırsanız üzerinde tren bile olsa havaya hoplatır" dedi Gürel ayrıca Erzincan'daki depremlerde geceleri yerden göğe ulaşan doğalgazın yandığını ve yerdeki tüm karları erittiğine şahit olduğunu söyledi Erzincan Ovası'nda bulunan doğalgazın hem kentin hem de Türkiye'nin kaderini değiştirebilecek zenginlikte olduğunu savunan Gürel, şunları söyledi:
"Ben Erzincan depremini gördüm Büyük de bir patlama gördüm Depremden önce doğalgaz patlıyor Marmara ve Erzincan'da depremlerde nur gibi ışıklar meydana gelir Bu doğalgazın yanması sonucu oluşur Tabii afetlerin nedenlerinden biri de doğalgazdır Gökteki doğalgaz yanıyor, yerdeki karları eritiyor Hesap edersek trilyonlarca metreküptür Hava soğuktur 92 depreminde eksi 113 dereceyi şeker fabrikası tespit etmiştir Sabaha kadar karlar erimiştir Türkiye'nin yıllık ihtiyacı 20 milyar metreküptür
Devlet bunu incelemeli
Bunun en az 5-6 misli gaz gökte yanıyor Erzincan'ın bir özelliği var, faylar çok kötüdür, ben bunları kabul ediyorum Faylardan doğalgaz kaçar, petrol geçer Yalnız Erzincan'ın bir özelliği var, Arabistan kıtası Anadolu'yu muazzam kuvvetle iter, faylar kırılır, çatlar, deprem olur
Depremlerden bir gün, yarım gün evvel gaz çıkmaya başlar Deprem olur olmaz Arabistan Anadolu'yu, Erzincan Ovası'nı ittiği için bu faylar vana gibi kapanır Bu kırılan faylardan doğalgaz sızar Bana diyorlar ki Azerbaycan'da, İrlanda'da doğalgaz çıkıyor Bizim doğalgazımız çıkmıyor ama bu bizim lehimizedir Bir gün iki gün çıkıyor, gökte yanıyor, karları eritiyor ve sonra kapanıyor Eğer Erzincan Ovası'ndaki gökte yanan doğalgaz, Erzincan ovasındaki soğuk havayı trilyonlarca metreküp ısıtıyorsa, ovadaki karları eritiyorsa, bunun hesabını yaparsanız Türkiye ortalamasının üstündedir Bir avuç gazla olmaz bu
Devlet bunu incelemeli, gereken araştırmayı yapmalıdır Bu doğalgaz Türkiye'nin ve Erzincan'ın kaderini değiştirir Küçük bir olay değildir Bu Erzincan'ı altından yapar Erzincan'da doğalgaz var, bu yalansa beni asın, mahkemeye verin, cezalandırın ama doğruysa Türkiye'yi kurtarır" Hüseyin Hüsnü Gürel, bölgedeki doğalgaz varlığının büyük bir nimet olmakla birlikte aynı zamanda ciddi bir tehdit de oluşturduğunun altını çizerek, devletin bu konuya el atmasını istedi
Kuyu kazılarak depremler önlenebilir
Osmanlı Padişahı 2 Beyazıt'ın 1509 depreminde kentin çeşitli yerlerine 400 kuyu kazdırdığını ve çok az masrafla İstanbul'u bu deprem sarsıntılarından kurtardığını anlatan Gürel, bu kuyular ile yeraltı düdüklü tenceresine 400 delik açıldığını, kuyuların denge bacası görevi yaparak basıncı azalttığını kaydetti Gürel, Marmara Bölgesi ile Erzincan Ovasında 20-30-50-100 metre gibi az derinliklerde geniş çaplı kuyular kazdırılarak, bu yerlerin çok az masrafla çok korkunç afetlerden kolayca kurtarılabileceği uyarısında bulundu
Erzincan Ovası'nda çok zengin doğalgaz yatağı varlığının kesin olarak belli olduğunu ve her deprem gecesi Türkiye'nin yıllık doğalgaz ihtiyacından daha fazlası doğalgazın gökte yandığını savunan Gürel, Erzincan Ovası'ndaki zengin doğalgaz yatağı ortaya çıkarıldığı takdirde, Türkiye'nin bütün doğalgaz ihtiyacı karşılandıktan sonra fazlasının ihraç edilebileceğini söyledi Gürel, bu çok zengin doğalgaz yatağı ile Türkiye'nin doğalgaz bakımında dışa bağımlılıktan kurtulacağını ve yüz binlerce insana iş imkanı sağlanacağını öne sürdü
Gürel, Erzincan ve Marmara Bölgesi'ndeki doğalgaz varlığına ilişkin raporu başta TBMM, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlara gönderdi Gürel, rapordan Başbakan Erdoğan'a da göndereceğini sözlerine ekledi
(İHA)

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Doğalgazda Şok İddia!..

Eski 10-18-2008   #2
[KAPLAN]

Cevap : Doğalgazda Şok İddia!..

İhtimaller ne olursa olsun dikkate alınmalı Daha önce de söylemişimdir, bol imkanlar içinde imkansızlık havuzunda çırpınıyoruz diye Hüseyin Bey elbette yanılıyor olabilir, ancak ya yanılmıyorsa ?

Paylaşımınız için teşekkürler Sevgili KRDNZ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com