Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beni günaha çağırana sevgili demem ben itaate çağıran olmalı

" Beni Günaha Çağırana Sevgili Demem Ben, İtaate Çağıran Olmalı. "

Eski 09-30-2008   #1
gülgüzeli

" Beni Günaha Çağırana Sevgili Demem Ben, İtaate Çağıran Olmalı. "

Efendiler! Maşuk Allah'tan korkmazsa âşığını helaka sürükleyebilir Bir kadının işveler yaparak yoldan çıkardığı, maddi ve manevi helakına sebep olduğu çok görülmüştür Ancak aşk asillerin gönül devasıdır da Büyük mürüvvet veya temiz ahlak sahibi olmayan insanda aşk yer edinemez Bir kere yer edindi mi de âşığa güzel bir lisan, faal bir iyilik, temiz bir ahlak, göz alıcı bir fıtrat bağışlar Aptalsa zihnini cilalar, korkaksa cesaret verir, cimrinin elini açar, zalimin zorbalığını kırar, kötü ahlakı giderir, yalnıza yâr, dostsuza dost olur Çünkü aşk insandaki ağırlıkları izale eder, kabalıkları yontar, ruha zarafet verir, kalbin bulanıklığını temizler, kişiliğe asalet katar Şefkatli ve merhametlidir, şerefli ve yücedir Nefsi arındırır, ahlakı güzelleştirir

Efendiler! Eşlerinizi aşkla seviniz Bu da Allah'a duyulan aşkın bir parçasıdır Güzelliğin değerini anlayınız ve onu yakınlarınızda arayınız Elbette sevdiğiniz kadınların güzel yanları size birer ibrettir Nefsi güzellikten etkilenmeyen, güzel yüzden hoşlanmayanın fitratı bozuktur, tedaviye ihtiyacı vardır A şaşkın, a biçare! Eğer aşkı tatmamışsan dünya nimetlerinden nasibin kesilmiş demektir Hiç âşık olmamışsan git de otlan, eşeksin sen Efendiler, âşık olunki sahip olasınız, iffetli olun ki aşkta şeref kazanasınız Fuhşa yol açan aşktan bahsetmiyoruz biz, iffet ve şerefi harama müsaade etmeyecek, Allah'la ve maşukasıyla arasındaki güzel ilişkisini kirletmeyecek güçlü olan zarif kulların aşklarından bahsediyoruz Böyle bir âşık yerilebilir mi? Onu ayıplayanlar zalim sayılmaz mı? Günah sayarak sevgiliye yaklaşmaktan kaçınan bir âşıktan daha itaatkar kul kim olabilir? Gözleri güzelliğini görüp dururken kalbinde biriken arzuların ağır yükü belini iki büklüm eder bir âşığın Yalçın kayalara düşse parçalayacak denli ağırdır o yük Sesi saf bal kadar tatlı bir sevgiliye tutulmuşken onun sesinden öte yol aramayan âşığın gönlünden geçen arzuları bir bela yığınından, bir kulluk imtihanından öte nedir ki? Ama nefsini haram işlemekten men ettikten sonra yeşil gözlerde, kumral saçlar ve dolgun dudaklar da , hilal kaşlar, hatta tomurcuk göğüsler ve tatlı sözlerde, servi boy ve efsunlu edalarda aşkın yalnızca bir vasıtası, gerçek güzelliğe ulaşılmak için bir hedefi olup girer gönüllere Gerçek güzellik ki Allah'ındır, yollar O'na varır"

İskender PALA "AŞKNAME"

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com