Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balbay, paşalar, serbest, tutuklu

Paşalar Tutuklu Balbay Serbest

Eski 07-06-2008   #1
cansel

Paşalar Tutuklu Balbay Serbest

Ergenekon soruşturmasında emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon, mahkemece tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildiler

Ergenekon’da gözaltına alınan 21 kişiden 5’i daha tutuklandı Emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon cezaevine gönderilirken Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay serbest kaldı

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan zanlılardan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, emekli tuğamiral İlker Güven, Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Adnan Türkkan, Erol Mütercimler, emekli maliye müfettişi Kemal Aydın, kardeşi Neriman Aydın ve Durmuş Ali Özoğlu önceki akşam saat 1800 sıralarında İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi

Türkkan ve Mütercimler bırakıldı

Soruşturmayı yürüten savcılar Zekeriya Öz, Nihat Taşkın ve Mehmet Ali Pekgüzel tarafından gece boyunca sorguları süren şüphelilerden Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Adnan Türkkan ve Erol Mütercimler, saat 0700’de serbest bırakıldı Mustafa Balbay ile emekli Tuğamiral İlker Güven dün saat 0700 sıralarında “Ergenekon terör örgütüne üye olmak” ve “Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etmek” suçlarından tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 13 Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi Diğer zanlılar ise “Ergenekon terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi Emniyetteki sorgusu tamamlanan Osman Gürbüz de gece saat 0300’te İstanbul Adliyesi’-ne getirildi Savcılıktaki sorgusu tamamlanan Gürbüz de sabah saat 0700’de “Ergenekon terör örgütüne üye olmak”tan mahkemeye sevk edildi

Balbay’a yurtdışı çıkış yasağı

Mahkemeye sevk edilen 6 zanlının sorgusu 12 saat sürdü İstanbul Nöbetçi 13 Ağır Ceza Mahkemesi, Mustafa Balbay ile emekli Tuğamiral İlker Güven ve Neriman Aydın’ı tutuksuz yargılanmak üzere ve yurtdışı çıkış yasağı koyarak serbest bıraktı Maliye müfettişi Kemal Aydın, Toplumsal Dönüşüm Yayınevi Sahibi Durmuş Ali Özoğlu ve Osman Gürbüz ise tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi

Eruygur ve Tolon en sona kaldı

ERGENEKON soruşturması kapsamında geçen salı gözaltına alındıktan sonra dün saat 0900’da adliyeye sevk edilen emekli orgeneraller Hurşit Tolon ile ADD Başkanı Şener Eruygur’un savcılıktaki yasal sorgu süresi dün saat 1500 itibariyle doldu Tolon’un savcılıktaki ifadesi tam olarak alınırken; Eruygur’un ifadesi tamamlanamadı Saat 1500’te Tolon ve Eruygur, Nöbetçi 13 Ceza Mahkemesi’ne gönderildi Dosyaları, hakim tarafından 7 saat incelendikten sonra Tolon ve Eruygur, saat 2245’te sorgulanmak üzere mahkemeye alındı 15 saat ifade veren Tolon’un ifadesi 0015’te tamamlandı, Eruygur’un ifadesi alınmaya başlandı 0145’te “terör örgütü lideri olmak”la suçlanan Eruygur ve Tolon’un tutuklandığı açıklandı İki emekli general Metris Cezaevi’ne gönderildi

Balbay: Mesleğimle ilgili sordular

TUTUKSUZ yargılanmak üzere serbest bırakılan Mustafa Balbay saat 1915’te adliyeden çıktı Balbay, çıkışta “Basın kartını göstererek” bir açıklama yaptı: Gazeteci kimliğimle girdim onunla çıkıyorum Gözaltındayken polis kütüphanesinden 400 sayfa kitap okudum Yanlış yönlendirme yapmak istemiyorum Yargı makamlarının önüne gelen her şeyi çok ciddiyetle irdelediğini gördüm İkiye bölünmüşlük var Gazeteci haberin konusu olmamalı ama hayat bana çok iyi davranmadı Yargı aşaması tamamen kendi içinde seyrediyor Mutluyum ama terör yaralısıyım Ben Uğur Mumcu’nun yerinde yazıyorum Kışlalı oda komşumdu gazeteciliği onlardan öğrendim Hukukun üstünlüğünü onlardan öğrendim Nereden gelirse gelsin terörün her türlüsünün kötü olduğunu öğrendim Benle ilgili sorulanlar mesleğimle ilgili faliyetlerimle ilgiliydi Zaten başka bir şey yoktu, olamazdı Ben bu ülkede yaşamak istiyorum dışarda değil

worapsow
adige

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com