Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amiral, bağlantıları, ilginç, örnekin, özden

Amiral Özden Örnek'in İlginç Bağlantıları

Eski 07-05-2008   #1
cansel

Amiral Özden Örnek'in İlginç Bağlantıları

Fatih ALTAYLI' yı hiç beğenmesemde bu yazıyı eklemek durumundayım

Amiral Özden Örnek'in ilginç bağlantıları

Ergenekon soruşturması, hepimizin artık öğrendiği üzere Oramiral Özden Örnek’in Nokta dergisinde yayınlanan günlüklerindeki iddialar temel alınarak yürütülüyor

Özellikle işin “Generaller”le ilgili kısmında Oramiral Özden Örnek’in günlüklerinin rolü büyük

Soruşturma kapsamlı bir şekilde yürütülüp, ilgi alanı sürekli genişlerken, günlüklerin sahibi Özden Örnek’in şimdiye kadar, en azından bilinği kadarıyla savcılığa çağrılmamış ve günlüklerle ilgili fadesine başvurulmamış olması, aralarında benim de bulunduğum pek çok kişi tarafından “İlginç” bulundu

Bu gibi olaylarda tesadüflere çok da inanmadığım için, küçük çaplı bir soruturma yaptım

Ve Oramiral Özden Örnek’le ilgili çok ilginç bazı bulgulara ulaştım
Biliyorsunuz, Oramiral Özden Örnek’in kamuoyunca tanınan bir oğlu var

Yönetmen-yapımcı Tolga Örnek

Tolga Örnek bir dönem çektiği film-belgesellerle halkın önüne çıkmıştı

Tolga Örnek’in çektiği en bilinen iki film-belgesel 2003 yılında gösterime giren Hititler ve 2005 yılında gösterime giren Gelibolu’ydu

Oramiral Özden Örnek’in oğlu Tolga’nın çektiği Hititler filminin sponsorları arasında İMKB, Çalık Holding, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, THY, İstikbal ve Nur İnşaat gibi kuruluşlar yer alıyordu

Amiral’in oğlu Tolga Örnek’in diğer filmi Gelibolu’nun sponsorları arasında dikkat çekenler ise şöyleydi: Çalık Holding ve İstikbal

Şimdi diyeceksiniz ki, “Ne var canım bunda O filmlerin başka sponsorları da vardı

Doğru

Bu yüzden soruşturmamı biraz daha derinleştirdim

Ve çok ilginç başka bir bulguya daha ulaştım

Çalık Holding yani kamu bankalarının parasıyla Sabah ve ATV’yi alıp iktidarın emrine tahsis eden grup, 2004 yılının Mayıs ayında Çalgaz Doğalgaz Dağıtım Pazarlama Taşımacılık Sanayi ve Ticaret AŞ adında bir şirket kurmuştu

Şirketin ortakları Çalık Enerji, Ahmet Çalık, yine Çalık’a ait Altındağ Yatırım, Aksel Goldenberg, Ruben Goldenberg ve Aşer Goldenberg yer alıyordu

Büyük bölümü ve yönetimi Çalık Grubuna ait Çalgaz AŞ, 20 Haziran 2005’te adını değiştirdi ve Naturelgaz Sanayi ve Ticaret AŞ ünvanını aldı

Ve sıkı durun şirketin yönetim kurulu üyeliğine Çalık Enerji’yi temsilen Oramiral Özden Örnek’in diğer oğlu, Burak Örnek getirildi İlginç bir buluşma değil mi?!

İlginçlik bu kadarla da sınırlı değil

Aynı şirkette Başbakan’ın damadı Berat Albayrak 1 derece imza yetkisiyle danışmanlık yapıyor

Nokta Dergisi'nin eline nasıl geçtiği hala anlaşılamayan “Darbe günlükleri”nin yazarı Oramiral Özden Örnek’in oğulları, iktidar tarafından medya sahibi yapılan ve bu dönemde rafineri lisansı almayı başaran Çalık Grubu’nun şirketleriyle son derece içli dışlı

Doğrusunu isterseniz ilginç bir “Tesadüf”

Tabii başka tesadüfler de var ama bence bunlar kadar önemli değil

Mesela Başbakan’ın oğlu, Tolga Örnek’in Kalendar Orduevi’nde yapılan düğününün davetlileri arasında(Bu bilgi o dönem basına da yansımıştı)

Değerli okurlar Türkiye’de çok garip şeyler oluyor

Hem de çok garip

FATİH ALTAYLI

worapsow
adige

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com