Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Resim Sergisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eserleri, güç, inanması, kalem, tükenmez

İnanması Güç Ama Hepsi Tükenmez Kalem Eserleri...

Eski 05-03-2008   #1
gülgüzeli

İnanması Güç Ama Hepsi Tükenmez Kalem Eserleri...

Çok detaylı fotoğraflar gibi gözükebilirler fakat bunlar basit bir tükenmez kalemle çizilmiş inanılmaz resimler
Boyları 3 metreyi bulan bu çarpıcı resimler, sanat dünyasının parlayan yıldızı Juan Francisco Casas tarafından çizildi
31 yaşındaki Casas, bir tuvalde 14 tükenmez kalem bitirebiliyor ve çalışmaları şimdiden sergilerde satılıyor
Eskiden klasik bir ressam olan Juan, 3 yıl önce arkadaşlarıyla geçirdiği gecelerin fotoğraflarına dayanan çizimler yapmaya başladı
Casas, Macar Laszlo Biro'nun 1938'de icat ettiği tükenmez kalemin basitliğine hayran olduğunu söyledi
Casas; "Bu bir şaka olarak başladı İnsanların fotoğraf sanacağı, çok gerçekçi bir resim yapmaya çalıştım Ayrıca herkesin sahip olduğu (tükenmez kalem) bir şeyle resim yapmak istedim Bunun daha önce yapıldığını sanmıyorum Bana göre boyamaktan çok ta farklı bir şey değil Kullandığınız malzemenin değil, malzemeyle neler yaptığınızın önemli olduğunu göstermek istedim" dedi
Casas, sadece mavi tükenmez kalem kullanıyor ve bir çizimde birkaç tane tüketebiliyor
3 metre yüksekliğinde 1 metre enindeki en büyük çalışmasını çizmek için 2 hafta harcadı
Casas, tek kötü yanının ise yanlışlarını silememesi olduğunu, hataların ana problem olduğunu ve ne kadar erken yaparsa o kadar iyi olduğunu söyledi
Casas; İspanya'nın güneyindeki, Granada Üniversitesinde güzel sanatlar okudu ve öğretmen olarak 6 yıl boyunca orada çalıştı
2004 yılında, İspanya'nın ulusal resim yarışmasına tükenmez kalemle çizdiği bir resimle başvurdu ve ikincilik ödülü kazandığında şok oldu
Casas; "Bu çok ciddi ve akademik bir yarışma ve benim başvurumun bir şaka olduğunu düşüneceklerini sandım Normal bir kağıda tükenmez kalemle çizilmiş bir resimdi Daha önce yağlı boya çalışmalarım oldu fakat bu yeni bir şeydi Fakat resmimi sevdiler ve her şey orada başladı" dedi
Casas; daha önce Chicago ve İspanya'da sergiler açtı Şimdi ise yaşamakta bulunduğu Roma'da bir sergi açmaya hazırlanıyor
Madrid'deki sergi de, fiyatları 1000-5000 avro arasında değişen 60 eser sattı

Casas; "Bu kadar beğenildiğine çok şaşırdım" dedi

alıntı

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com