Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Gezelim, Görelim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doğa, sevdası, özdere

Bir Doğa Sevdası Özdere

Eski 03-28-2007   #1
mate

Bir Doğa Sevdası Özdere

Özdere

ÖZDERE'YE ULAŞIM

Özdere, her yönden rahatça ulaşılabilinecek bir karayolu üzerindedir

Hangi yönden ulaşmak isterseniz , sizi sıkmayan nefis çam ormanları arasından geçerek, koylarının etrafından dönerek, Kuşadası Körfezinin muhteşem görüntüsünü seyrederek ulaşabilirsiniz Özdere aynı zamanda etrafında bulunan tarihi ve turistik ören yerlerine de çok yakın ve çok rahat ulaşım ağı ile bağlıdır İzmir Otogar'dan kalkan, Gaziemir üzerinden Özdere' ye gelen Özdere Taşımacılık Kooperatifi minibüsleri (Kış mevsimi 06:45 - 19:00 yaz mevsimi 06:00 - 22:00 saatleri arasında) her yarım saatte bir karşılıklı olarak hareket etmektedir

İzmir-Gaziemir semt garajından kalkan Belediye otobüsleri sabah 07:00 - 09:00 , akşam 17:30 - 19:15 de İzmir-Gaziemir üzerinden Özdere' ye, sabah 05:45 - 07:00 , akşam 15:30 - 17:30 da Özdere' den İzmir'e hareket etmektedir

Bölgede ayrıca Kuşadası-Selçuk-Özdere-Seferihisar' a minibüs seferleri yapılmaktadır

Tarihi
KASURA , DİOSHİERON , KESRİ , KESRE , ÖZDERE

Tarih sayfaları , Beldemizi Hititler döneminde ;

" Kasura " ,

İyonyalılar'da ;

" Dioshieron " ,

Osmanlılar ' da ;

" Kesre " ye

taşırken , 1960'lı yıllarda şimdiki adı " ÖZDERE " ile tanışmıştır

MÖ 5000 yıllarına uzanan İzmir Kentinin bir parçası olan Özdere , 28 ulusu bereketli topraklarında bağrına basmıştır İklimi ve Doğası ile " Uygarlıkların

Beşiği " olan Ege'nin şirin bir kıyı beldesidir

Günümüzde , 22 kmlik sahil şeridi ile Ege'nin masmavi sularıyla kucaklaşan Özdere, 55 kmlik alan üzerinde kışın 10400 , yazın 50000 nüfusu ağırlar

İzmir ili , Menderes İlçesinin , Bakanlar Kurulunca onaylı tek Turizm Beldesidir Belde içerisinde kıyıdan çeşitli uzaklıklardaki irili , ufaklı otel , motel , tatil köyü ve pansiyonları , ev pansiyonculuğu ile toplam yatak sayısı 5000'i aşmaktadır Türk Hava Kuvvetleri ve Merkez Bankası Eğitim Kamplarının yatak sayıları toplamı 3500 civarındadır

Orman Bakanlığı , Kalemlik Milli Parkı ise eşsiz güzelliği ile kamping ve günü birlik turizme hizmet vermektedir

Turizm , Halkın en önemli gelir kaynağıdır Tarım , Hayvancılık , Balıkçılık ise diğer uğraş alanlarıdır

İnce kabuğu , çekirdeksiz ve mis kokulu " SATSUMA" mandalinası , Dünya Ülkelerinin sofralarını süsler

Tarihi Ören Yerlerine yakınlığı kadar , Adnan Menderes Hava Limanı ve Selçuk_ Efes Hava limanına , Kuşadası ve Çeşme Deniz Limanlarına yakınlığı Özdere'yi kara ve deniz yolları ile Dünyaya açılan bir pencere haline getirmiştir

Denizi ile , sahili , kumu ile , güneşi , ormanı , havası ile Özdere'yi anlatmak değil, yudum , yudum yaşamak gerek diyorum ;

HERKESİ " DOĞA SEVDASI ÖZDERE ' Yİ " GÖRMEYE VE DOYA , DOYA YAŞAMAYA DAVET EDİYORUM

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Bir Doğa Sevdası Özdere

Eski 02-16-2008   #2
seferyilar90
icon111

Aramız da Özdereli Olan Var Mı ???
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 02-20-2008   #3
devrimsimsek

özdere değil ama selçukkomşu
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com