Bir Doğa Sevdası Özdere |
03-28-2007 | #1 |
mate
|
Bir Doğa Sevdası ÖzdereÖzdere ÖZDERE'YE ULAŞIM Özdere, her yönden rahatça ulaşılabilinecek bir karayolu üzerindedir Hangi yönden ulaşmak isterseniz , sizi sıkmayan nefis çam ormanları arasından geçerek, koylarının etrafından dönerek, Kuşadası Körfezinin muhteşem görüntüsünü seyrederek ulaşabilirsiniz Özdere aynı zamanda etrafında bulunan tarihi ve turistik ören yerlerine de çok yakın ve çok rahat ulaşım ağı ile bağlıdır İzmir Otogar'dan kalkan, Gaziemir üzerinden Özdere' ye gelen Özdere Taşımacılık Kooperatifi minibüsleri (Kış mevsimi 06:45 - 19:00 yaz mevsimi 06:00 - 22:00 saatleri arasında) her yarım saatte bir karşılıklı olarak hareket etmektedir İzmir-Gaziemir semt garajından kalkan Belediye otobüsleri sabah 07:00 - 09:00 , akşam 17:30 - 19:15 de İzmir-Gaziemir üzerinden Özdere' ye, sabah 05:45 - 07:00 , akşam 15:30 - 17:30 da Özdere' den İzmir'e hareket etmektedir Bölgede ayrıca Kuşadası-Selçuk-Özdere-Seferihisar' a minibüs seferleri yapılmaktadır Tarihi KASURA , DİOSHİERON , KESRİ , KESRE , ÖZDERE Tarih sayfaları , Beldemizi Hititler döneminde ; " Kasura " , İyonyalılar'da ; " Dioshieron " , Osmanlılar ' da ; " Kesre " ye taşırken , 1960'lı yıllarda şimdiki adı " ÖZDERE " ile tanışmıştır MÖ 5000 yıllarına uzanan İzmir Kentinin bir parçası olan Özdere , 28 ulusu bereketli topraklarında bağrına basmıştır İklimi ve Doğası ile " Uygarlıkların Beşiği " olan Ege'nin şirin bir kıyı beldesidir Günümüzde , 22 kmlik sahil şeridi ile Ege'nin masmavi sularıyla kucaklaşan Özdere, 55 kmlik alan üzerinde kışın 10400 , yazın 50000 nüfusu ağırlar İzmir ili , Menderes İlçesinin , Bakanlar Kurulunca onaylı tek Turizm Beldesidir Belde içerisinde kıyıdan çeşitli uzaklıklardaki irili , ufaklı otel , motel , tatil köyü ve pansiyonları , ev pansiyonculuğu ile toplam yatak sayısı 5000'i aşmaktadır Türk Hava Kuvvetleri ve Merkez Bankası Eğitim Kamplarının yatak sayıları toplamı 3500 civarındadır Orman Bakanlığı , Kalemlik Milli Parkı ise eşsiz güzelliği ile kamping ve günü birlik turizme hizmet vermektedir Turizm , Halkın en önemli gelir kaynağıdır Tarım , Hayvancılık , Balıkçılık ise diğer uğraş alanlarıdır İnce kabuğu , çekirdeksiz ve mis kokulu " SATSUMA" mandalinası , Dünya Ülkelerinin sofralarını süsler Tarihi Ören Yerlerine yakınlığı kadar , Adnan Menderes Hava Limanı ve Selçuk_ Efes Hava limanına , Kuşadası ve Çeşme Deniz Limanlarına yakınlığı Özdere'yi kara ve deniz yolları ile Dünyaya açılan bir pencere haline getirmiştir Denizi ile , sahili , kumu ile , güneşi , ormanı , havası ile Özdere'yi anlatmak değil, yudum , yudum yaşamak gerek diyorum ; HERKESİ " DOĞA SEVDASI ÖZDERE ' Yİ " GÖRMEYE VE DOYA , DOYA YAŞAMAYA DAVET EDİYORUM |
Cevap : Bir Doğa Sevdası Özdere |
02-16-2008 | #2 |
seferyilar90
|
Cevap : Bir Doğa Sevdası ÖzdereAramız da Özdereli Olan Var Mı ??? |
Cevap : Bir Doğa Sevdası Özdere |
02-20-2008 | #3 |
devrimsimsek
|
Cevap : Bir Doğa Sevdası Özdereözdere değil ama selçukkomşu |
|