Lider Böyle Karşılanır |
09-24-2007 | #1 |
Ergenekon
|
Lider Böyle KarşılanırLider dediğin zırt-pırt gezer, yerinde durmaz Yurt dışı randevusu alamazsa, çeşme açılışı dahil yurt içinde her yere arz-ı endam eyler Bu yüzden lider karşılama ve lider uğurlama memleketimizde çok mühim bir hadisedir Karşılama ve uğurlama arasında " lidere yaltaklanma" evresi de vardırBu gün bu mühim konu üzerinde duracağım Karşılamada birinci şart kalabalık Aman haa! Yeterli sayıya ulaşamayınca dernek toplantıları falan gelecek hafta aynı gün aynı saate ertelenir ama "lider karşılamada" kalabalık tesis edemezseniz nazik poponuz o koltuğu bir daha zor görür Orta halli bir şarkıcı bulun ve bedava konser var deyip milleti kandırın, vatandaşı da belediye otobüsleri ile bedava taşıyın konser yerine, tam lider göründü " hadi kızım bu kadar şarkı yeter" deyip şarkıcıyı postalayın Gür sesli bir cazgır mikrofonu alsın eline; " geliyor geliyor o geliyor, memleket sevdalısı,ekonominin fatihi, reformların imparatoru, fakir-fukara babası, halk kahramanı geliyorrrr!" O arada vatandaş ha şimdi assolist çıkacak, imparator falan dendi İbrahim Tatlıses mi acaba, yok yok fatih de dendi herhalde Fatih Erkoç' tur, yok be sevda dendi ya Sevda Demirel mi gelmiş acaba" diye fikir alışverişinde bulunurken lideri kalablığın içine atıverin Bu an çok önemlidir Tel emri ile " katılım mecburidir" diye oraya toplanan devlet memurları, kendilerine ille de dar gelen ceketlerinin önünü ilikler, kafalar yere yakın , popolar daha havada olacak şekilde hafif hayranımsı gülümseyerek liderin kendilerine uzanan elini sıkar hemen iki el karınla hayalar arasında bir bölgede birleştirilerek, surata hayatının en önemli anıymış ifadesi yerleştirilir Bu liderde epey olumlu iz bırakır Hatta " hoşgeldiniz sayın büyüğüm" derken ağlamaklı bir ses tonu tavsiyemdir Diğer önemli bir husus izdiham var havası yaratmaktır " Lütfen beyler açılın, liderimiz kalabalıktan geçemiyor, sözlerini sık sık tekrarlayıp, sağa sola deli dana gibi koşturmak gerekir Çok mühim bir iş yapıyormuş gibi ikide birde birilerinin yanına koşturup dudak okuma ile anlaşılmasın pozunda ağızı kapatıp birşeyler konuşmak liderin hoşuna gider Lider kürsüye giderken, o gün eğitim öğretiminden ettiğiniz ve tek sıra yol boyuna dizdiğiniz ellerinde Türk Bayrağı ile koca gün ayakta beklettiğiniz minik öğrenciler " lider amca seni çok seviyoruz" diye tempo tutmalı Biri koşturup bir demet çiçek vermeli ki, lider de onun yanaklarını okşasın,memleket sevgisinin yanısıra çocuk sevgisini de cümle aleme göstersin Lideri dinlerken başınızı ille "çok doğru bayıldım" anlamında sık sık sallayın, yanınızdakini dürtüp " ne de güzel kelam ediyor" anlamında mimikler yapmayı ve ikide bir alkışlayıp" Türkiye seninle gurur duyuyor" tekerlemesini ihmal etmeyin Lider giderken eli sıkılma şansına erişirseniz, tüm ailesini trafik kazasında kaybetmiş birinin mahzunluğu ile " ne olur gitme, doyamadık sana" pozu ile gözyaşları ile uğurlayın Belki ikbal kapıları sana da açılır İyi lider karşılamalar size Koskoca adamlar utanmıyor musunuz,hiçmi iş kalmadı memlekette yapılacak, bu rezalete bir son verin artık Ergenekon, 23092007 |
09-24-2007 | #2 |
puslu
|
Belki ikbal kapıları sana da açılır İyi lider karşılamalar size Koskoca adamlar utanmıyor musunuz, hiçmi iş kalmadı memlekette yapılacak, bu rezalete bir son verin artık Çok doğru gerçekten katılıyorum eline sağlık Ergenekon |
09-24-2007 | #3 |
suskun
|
Gerçekten güzel bir yazı!tebrik ederim sevgili ergenekon!
09-24-2007 | #4 |
tatia27
|
bende çok begendim aynen anlattıgın gibi oluyoher liderin yanına bedava bi sanatçı konseride verilirgerçekten çok rahatsız oldugum bi konuydu dile getirip içimi rahatlatmışsın
09-24-2007 | #5 |
İSİMSİZ KARANLIK
|
Tek kelimeyle harika bir yazı sevgili Ergenekon, teşekkür ederim Ne yazık ki bu başa getirilenler halkı oyalama çabalarından vazgeçmiyorlar Annemin bana ve öğrencilerine hep söylediği bir söz vardı, "Çocuğum, geçmişimizi unutmayın, unutursak hatırlatırlar" Galiba çoğumuz geçmişimizi, yaşananları unuttu Şeyh'leri, Şıh'ları, Amerikancı'ları, Almancılar'ı, İngilizciler'i vesaireyi unuttu, kadınlarımıza yapılanları unuttu, al al kanlarla sulanarak alınmış toprakları unuttu Şu halde umabileceğim en iyi şey, birileri başımızın vücudumuza fazla olduğuna karar vermeden önce, geçmişimizin hatırlanması ve geleceğin yeni ızdıraplara gebe bırakılmaması Paylaşım için tekrar teşekkürler Ergenekon |
09-24-2007 | #6 |
mate
|
Güzeldi çok güzeldi bu kadar iyi anlat desen anlatamazdım herhalde Teşekkürler ergenekon ;) |
|