Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları

Resmi Gazete'de Yayımlandı: 'Sosyal Medya Doktorlarına' Bakanlık Ayarı!

Eski 3 Hafta Önce   #1
Şengül Şirin

Resmi Gazete'de Yayımlandı: 'Sosyal Medya Doktorlarına' Bakanlık Ayarı!

Resmi Gazete'de yayımlandı: 'Sosyal medya doktorlarına' bakanlık ayarı!
Sağlık Bakanlığı, doktorların sosyal medyadan yaptıkları reklam içerikli paylaşımlara kısıtlama getirdi Aykırı davrananlar için suç duyurusu yapılacak İşte ayrıntılar

Haber Merkezi
Resmi Gazete'de yayımlandı: 'Sosyal medya doktorlarına' bakanlık ayarı!

Sağlık Hizmetlerinde Tanıtım ve Bilgilendirme Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlandı

Yönetmelikte, “Sağlık hizmet sunumunda örtülü veya açık reklam yapılması ve yaptırılması yasaktır” denilirken, hangi koşullarda tanıtım yapılacağı ayrıntılı belirlendi

Yönetmeliğe göre sosyal medya tanıtımlarında şu hususlara dikkat edilecek:

Sağlık tesislerinin hasta tedavi ettiği uzmanlık dallarından başka hastaları kabul ve tedavi ettiği izlenimi yaratılmayacak

Halkı yanıltan, yanlış yönlendiren ve diğer kuruluşlar aleyhine kendi hizmetlerini ön plana çıkaran tanıtım ve bilgilendirme yapılamayacak

Tıbben kabul edilmemiş tedavi yöntemlerinin tanıtımı yapılamayacak, bu yöntemlerle hastalıkların tedavi edildiği veya tedaviye yardımcı olunduğuna dair ifadeler kullanılamayacak

Ana dal ve yan dal uzmanlıkları dışında, herhangi bir ad altında sertifika ve benzeri eğitim belgelerine dayalı uzmanlık ünvanı yazılamayacak ve kullanılamayacak

Yazılı, görsel, işitsel basın ve yayın organları, sosyal medya platformları, internet siteleri gibi mecralarda hasta veya yakınlarının sağlık hizmetine yönelik teşekkür veya memnuniyet ifadeleri üzerinden reklam mahiyetinde paylaşım yapılamayacak

Tanıtım ve bilgilendirmeler, hastayı sağlık meslek mensubuna veya sağlık kuruluşuna doğrudan veya dolaylı biçimde yönlendirecek içerikte olamayacak

Tıbbi yardım hizmetleri, genel sağlık kontrolü (check-up), sağlık taraması, danışmanlık, bilgilendirme gibi sebeplerle yayın ve iletişim kanalları vasıtasıyla belirli bir sağlık meslek mensubuna ve sağlık tesisine yönlendirme yapılamayacak

Başarılı genişleme: Avrupa'daki konumunuz olarak Hannover
Şirketinizi Türkiye'den Avrupa'ya taşıyın! Hannover, Almanya'da başarılı olmanız için ideal koşulları sunuyor Sürdürülebilir ekonomik refah için fırsatınızı yakalayın - sizi her adımda destekleyeceğiz
HIBS Germany

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU YAPILACAK
Sağlık meslek mensubu veya sağlık tesisi tarafından, sağlık hizmetine konu olan cihaz, ürün veya hizmetin diğerlerinden farklı ya da daha üstün olduğu algısı oluşturacak biçimde insanların güvenini kötüye kullanan ya da bilgi eksikliğini istismar eden tanıtım ve bilgilendirme yapılamaz, örtülü veya açık olarak firma, ürün veya marka tanıtımı yapılamaz, internet bağlantısı verilemez

Yönetmeliğe göre, sosyal medya paylaşımlarında hasta kimlikleri ve bilgileri açıkça yer almayacak, hastadan izin almadan görüntüsüne yer verilmeyecek, hastaların gerçek kişi olduklarına dair bilgiler açıkça belirtilecek

Hastaların memnuniyet, tedavi sonuçlarına ilişkin görüşlerine tanıtımlarda yer verilemeyecek

Doktorlar, sponsorluk gibi anlaşmalarla tanıtımlarını yapamayacak

Yönetmelikte, aykırı davrananlar için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacağı da belirtildi

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com