|
|
Konu Araçları |
bağımlı, bağımsız, çalışan, dbd, denetçiler, denetim, yanında, yapamayacak |
Bağımlı çalışan Bağımsız Denetçiler DBD Yanında Denetim Yapamayacak |
08-07-2017 | #1 |
Şengül Şirin
|
Bağımlı çalışan Bağımsız Denetçiler DBD Yanında Denetim YapamayacakBAĞIMLI ÇALIŞAN BAĞIMSIZ DENETÇİLER DBD YANINDA DENETİM YAPAMAYACAK Bu özel haber, not etmenizi rica ediyorum Sabri Orta ( İsimsiz yayınlamayın lütfen) Denetim üstlenen bağımsız denetçi olarak denetim faaliyetinde bulunmak için; başvuranın sorumlu denetçi olabilme şartlarını karşılaması, denetim kadrosunun, asgari denetim ekiplerini oluşturabilecek nitelik ve genişlikte olması, denetçilerin """""""tam zamanlı ve asgari bir raporlama dönemi için istihdam edilmiş olması, """" denetim kadrosunda kendisi hariç en az bir sorumlu denetçinin bulunması, kendisinin ve denetçilerinin herhangi bir denetim kuruluşunda veya başka bir serbest bağımsız denetçi yanında ortak, kilit yönetici veya denetçi olarak görev almaması ve denetçilerinin ayrıca serbest bağımsız denetçi olarak faaliyette bulunmaması, denetim rehberleri dahil olmak üzere, esasları KGK’ca belirlenen kalite kontrol sistemine ilişkin politika ve süreçlerini yazılı olarak oluşturmuş olması, şarttır denetim faaliyetinde bulunmak isteyen serbest bağımsız denetçiler, yukarıda belirtilen şartları sağladıklarını gösteren bilgi ve belgelerle birlikte KGK’ya onay için başvuruda bulunurlar KGK onayından sonra bu kişiler serbest bağımsız denetçi olarak sicile kayıt ve ilan edilir