|
|
Konu Araçları |
6sınıf, 6sınıflar, bilmeceler, fıkralar, için, maniler, nelerdir |
6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir? |
09-11-2012 | #16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir?Ben giderim o gider Arkamdan tin tin eder (Gölge) Bize ışık verir, Biraz sonra erir (Mum) Dışı var içi yok Dayak yer suçu yok(Top) Arka arkaya ikizler Bir diğerini izler (Otomobil tekeri) Gece boşum Gündüz doluyum (Ayakkabı) Bağlarım yürür, Çözerim durur (Ayakkabı) Gülersin güler Ağlarsın ağlar Hanımların çantasında gezer(Ayna) O,odanın içinde Oda onun içinde (Ayna) Bir gözüm var Birde bacağım (İğne) Benim bir kuyum var, İki türlü suyu var (Yumurta) Hanım içerde Saçı dışarıda (Mısır) Bir kızım var, Gelen öper giden öper (Bardak) Dışı kazan karası, İçi peynir mayası (Kestane) Çıtır çıtır yenir, Adına eğlence denir (Çekirdek) Eli sırtında Ayağı karnında İzi yıldız Gözleri boynuz(Salyangoz) Yanar söner, Parlar ısıtmaz(Ay) Kalaylı bir tencere Gökte açık pencere (Ay) Biz biz bizidik Yüzbin tane kız idik Gece oldu dizildik Sabah oldu silindik (Yıldızlar) Ay varken açarlar Gün varken kaçarlar(Yıldızlar) Deniz üstünde, yufka açar (Dalga) Dam üstünde takur tukur Sandım kızlar kilim dokur (Dolu) Elde yapılır Kulağa asılır (Küpe) Ben giderim O kalır (Ayak izi) Akşam baktım pek çok Sabah baktım hiç yok (Yıldızlar) Ne ekmek yer, Ne su içer Akşam olur ağlar gider, Sabah gelir güle güle (Güneş) |
Cevap : 6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir? |
05-03-2015 | #17 |
Kayıtsız
|
Cevap : 6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir?Ali ile ayşe kardeşler mis ali baba sinin yanina ayşe annesinin yanina gitmek istiyormuş baba si hapiste annesi mezardaymis nazil giderler Cevap Ali ayseyi öldürür ayşe mezara girer ali ise hapiste girer:-) :-) :-) |
|