İKİ ŞEHİT,İKİ YETİM,İKİ DUL |
11-04-2014 | #1 |
ORHAN AFACAN
|
İKİ ŞEHİT,İKİ YETİM,İKİ DULİki Şehit,iki Yetim,iki Dul İki şehit, iki yetim iki dul Üstelik aile yoksulmu, yoksul Bir yaktı ki, bir bağrı iki, oğul Oğulları şehit, anada gazi Esasında olan SENSİN NİYAZİ Şehitlik, gazilik kafadan değil Neşe i Muhabbet, Safadan değil Hayatları öyle rafadan değil Silemez gelecek ruhtan bu izi Esasında olan SENSİN NİYAZİ Üçü, kırkı derken gelir senesi Birde olur şehitler abidesi Her 13 Mayıs’ta Yasin süresi Resmi tören, anma günboyu dizi Esasında olan SENSİN NİYAZİ Sanma kalbi küflü, küflü maskesi ÖZDİL’i aşktı, severdi herkesi 301 kalp oldu ekmek teknesi Emeği, kazancı yıprattı bizi Esasında olan SENSİN NİYAZİ İZMİR-2014 MAYIS 24 Orhan Afacan HADİSİ ŞERİF 1854 sayılı hadisi EBU HÜREYRE Hz naklediyor "Fırat nehrinin suyu çekilip,altından bir dağ meydana çıkmadıkça kıyamet kopmazBu hazine üzerinde kıtal vukua gelir,her yüzden doksan dokuzu ölür/Kıtale iştirak edenlerden) her kişi yalnız halas olacağım diye ümitlenir" demiş Resulullah sav hadisin bir değişik şekli daha varBen pek ayet ve hadislerden bahsetmek istemiyorum ama şiirlerimin bazı yerlerinde kullanmaya çalışıyorum Hadis Buharı ve Müslim rivayetidir |
|