En Az Yakan Dizel Araçlar |
12-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
En Az Yakan Dizel AraçlarAraçların Yakıt tüketimleri Şehiriçi Ve Şehirdışı olarak Verilmiştir,Yapılan İncelemelerde Ortalama yakıt Sistemide KullanılmaktadırResim Ve Aşagıdaki Listeyi Dikkatlice İnceleyiniz 1 Ford Fiesta 14 TDCİ Tüketim: Şehir içi 55lt, Şehir dışı 361t, Karma: 43lt- Yakıt Cinsi: Dizel Tüm otomobiller arasındaki en tutumlu ilk beş Listesinin dördüncüsü olan Fiesta, küçük sınıfın Liderliğini yürütüyor Türkiye’de en çok tercih edilen filo araçlarının başında gelen Fiesta, sorunsuzluğu sayesinde ikinci elde küçük sınıfın en değerli modeli olmayı başarıyor 2 Peugeot 206 14 HDI Tüketim: Şehir içi 53lt, Şehir dışı 37 lt, Karma: 43 lt – Yakıt Cinsi: Dizel Sınıfının en çok satan otomobili olarak tarihe geçen 206, aynı motor paylaştığı Ford Fiesta’dan sonra bu sınıfta ikinciliği yakalıyor Ortalama tüketim değeri Fiesta ile aynı olmasına karşılık şehir içi tüketimindeki küçük farkla ikinci sırayı alıyor 3 Mitsubishi CoIt 15 DI-D Tüketim: Şehir içi 59lt, Şehir dışı 37lt, Karma: 43 lt – Yakıt Cinsi: Dizel Küçük sınıfta tüketim sıralamasına üçüncü sıradan giren otomobil bir Japon, ancak aracın yakıtla ilintili olan motoru yine Avrupa’dan; Mercedes’ten alınan 3 silindirli motor, yakıt tüketimi sıralamasında Mitsubishi’ye küçük sınıfta bir üçüncülük kazandırıyor 4 Ford Fiesta 1,6 TDCi 5 Citroen C3 16 HDI Tüketim: Şiçi 52 lt, Şdışı 39 lt, Karma: 44Lt – Yakıt Cinsi: Dizel Ford-PSA ortaklığının ortak motoru ve yine Fiesta şehir içi tüketimiyle ortağının önüne geçip dördüncülüğü almış durumda 5 Citroen C3 16 HDI Tüketim: Şiçi 571t, Şdışı 37 lt, Karma: 44 lt – Yakıt Cinsi: Dizel PSA modelleri HDI motorlar sayesinde her segmentin ilk beşine ağırlığını koyuyor 14 HDI’dan sonra 16 motor da zirveye oynuyor |
|