Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aminoglikozitler, streptomisin

Aminoglikozitler - Streptomisin Nedir?

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aminoglikozitler - Streptomisin Nedir?

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Streptomisin, aminoglikozid sınıfından bir antibiyotik ilaçtır Bu sınıftan keşfedilen ilk ilaç olmasının yanı sıra tüberküloz (verem) tedavisinde kullanılan ilk antibiyotiktir
Streptomisin, Streptomyces griseus isimli mantardan elde edilen bir antibiyotiktir Rutgers Üniversitesi'nde bir araştırma öğrencisi olan Albert Schatz tarafından 19 Ekim 1943 yılında ilk kez izole edilmiştir Geleneğe göre başarı öğretmeni Prof Selman Abraham Waksman'a verilmiş ve Waksman bu başarı sayesinde 1952'da Nobel Ödülü kazanmıştır
Protein sentezine müdahale ederek çalışır Duyuş zorlukları, baş dönmesi, iştahsızlık, bulantı gibi yan etkileri olabilir Yan etkilerin görüldüğü takdirde doktora başvurulması önemlidir Gebe kadınlarda ve çocuklarda kullanılması önerilmez Ayrıca streptomisin ağız yoluyla (oral yoldan) verilemez

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com